Last Updated on 03/05/2023 by admin

Paradox Museumin näyttelyssä herää helposti kysymys: onko näkemäsi totta?

Paradox Museum’in 70 paradokseihin perustuvaa näyttelyesinettä levittäytyy 1000 m2 alalle Tukholman ydinkeskustassa, Norrmalmilla. Museon tavoitteena on tarjota kokemus, joka haastaa kävijän optisilla, interaktiivisilla ja yllättävilläkin elämyksillä. Museossa kävijät voivat myös ottaa kuvia, joista ei tiedä mikä on ylös ja mikä on alas, mikä on isoa ja mikä pientä tai mikä on totta ja mikä ei.

Paradox Museumin perustaja Per Broman (joka oli veljensä kanssa perustamassa Fotografiskaa Tukholmaan vuonna 2010) kertoo uudesta museosta näin:

— Paradox Museum on leikkisä maailma, joka on interaktiivisempi kuin elokuvateatteri ja hauskempi kuin pakohuone. Olen kauan unelmoinut kaikenikäisille suunnatusta konseptista, joka tuottaa wow-elämyksen ja josta jää käynnin jälkeen tunne että on oppinut jotain uutta ja saanut uusia näkökulmia.

Lähde: Paradox Museum

www.paradoxmuseumstockholm.com/
Osoite: Sergelgatan 20, Norrmalm

Paradoksi (Wikipedia)
Paradoksi (kreikan sanoista παρά ’vastaan’ ja δοξα ’oppi’ tai ’näkemys’) on näennäisesti loogiselta tuntuva ajatus tai väite, joka kuitenkin johtaa epäloogiseen tai mahdottomaan lopputulokseen.