Last Updated on 16/09/2022 by admin

Kesäkävelykadut, kesätorit & laiturialueet – kesäksi Tukholmaan avataan ennätysmäärä kesäisiä kaupunkitiloja, joista 15 kpl on kesäkävelykatuja.

Tukholman kesäolohuoneet täyttyvät kesäksi kukilla ja houkuttelevat viihtymään niin taiteen kuin kulttuuritapahtumien pariin. Liikennettä rajoitetaan, jotta niin tukholmalaisille kuin vieraillekin on enemmän tilaa kesällä. Myös Stockholmsgymmet tulee tarjoamaan liikunnallisia aktiviteetteja monessa paikassa, mm. Malmskillnadsgatanilla aivan ydinkeskustassa.

Kesäkävelykadut

Kesäkävelykaduilla on rajoitettu liikenne ja monella kadulla on sekä kaupungin että asukkaiden järjestämiä aktiviteetteja.
Kesäkävelykatuja on Tukholmassa kesällä 2022 yhteensä 15 kpl, alla niistä muutama:

Kesätorit

Kesäkuukausina kaupungin torit ja aukiot heräävät henkiin ja täyttyvät kalusteista, kasveista sekä valaistuksen ja taiteen yhdistelmistä. Monelta torilta löytyy myös pelejä ja muita aktiviteetteja.
Kesätoreja on vuonna 2022 yhteensä 20, alla niistä muutamia:

Laiturialueet

Tukholmassa vesi on aina lähellä, ja kaupungissa on tänä vuonna panostettu viihtyisyyteen kalusteiden ja kukkaistutusten muodossa erityisesti seuraavilla laiturialueilla.

…ja sokerina pohjalla popup-puisto

Vasastanin pohjoisosassa sijaitseva uusi kaupunginosa Hagastaden on täksi kesäksi saanut popup-puiston Norra Stationsgatanilla.

Lähde: Stockholms Stad