Last Updated on 11/06/2023 by admin

Yksi Tukholman suosituimmista kesäkohteista on Gröna Lund, huvipuisto joka täyttää tänä vuonna pyöreitä.

Juhlavuoden kausi pyörähti käyntiin kun Gröna Lundin portit avattiin 29. huhtikuuta. Juhlavuosi tarjoaa suosittujen konserttien ja vauhdikkaiden huvipuistolaitteiden ohella myös muutamia uutuuksia.

140 vuotta tivolialueen historiaa

Gröna Lund on ylpeä pitkästä historiastaan, ja toukokuussa avataan historiaa esittelevä erikoissivusto, johon on kerätty huvipuiston huippuhetket – muistoja niin konserteista, ajolaitteista, rakennuksista kuin tärkeistä tapahtumista perustamisvuodesta 1883 nykypäivään.

”Ticket-to-Play” ja ”Ticket-to-Ride” -liput

Uutta tälle vuodelle on ”Ticket-to-Play” -lippu, johon sisältyy sisäänpääsy ja 5-ottelu (”Femkampen”). Oiva vaihtoehto niille, jotka mieluummin hakevat jännitystä peleissä kuin vuoristoradoissa.
Tietysti tarjolla on edelleen myös ”Ticket-to-Ride”-lippu (sisäänpääsy ja ranneke), tänä vuonna kuitenkin uudistettu niin, että puistossa voi oleskella aamusta iltaan, mutta ajolaitteiden käyttö on rajattu joko aamu- tai iltapäiväslotteihin. Ja jos tämä ei riitä, tarjolla on myös versio, joka sisältää rannekkeen ajolaitteisiin koko päiväksi.

”Hekto Smashed Burgers” – lihalla tai ilman

Veden ääreen, ponttoonille Jetlinen alapuolella avataan tänä vuonna uusi ravintola, ”Hekto Smashed Burgers”, jossa tarjoillaan maukkaita artesaanihampurilaisia niin lihansyöjille kuin kasvissyöjille: purilaiset tarjoillaan sekä 100% ruotsalaisella lihalla että murskatulla Oumph!:lla.

Grönan Live

Gröna Lund on kuuluisa myös livekeikoistaan; tänä vuonna tarjolla on yli 40 konserttia, 35 tanssi-iltaa sekä uusia lastenesityksiä. Osa kesän huippuartisteista on jo julkistettu (esiintyjien joukossa on mm. myös Alma, joka esiintyy 16.6. klo 20) ja kauden aikana julkistetaan lisää artistinimiä.
Grönan Live -passilla pääset ilmaiseksi kauden kaikkiin konsertti- ja tanssi-iltoihin, passin hinta on 399 SEK.

Lähde: Gröna Lund