Last Updated on 27/02/2021 by admin

Useimmat suomalaiset tuntevat tästä kaupunginosasta etenkin Drottninggatanin sekä Sergelin torin ympäristön ostosalueen, jota usein kutsutaan nimellä Stockholm City. Norrmalm-Vasastan tarjoaa kuitenkin paljon enemmän nähtävää.

Nimi Norrmalm mainitaan ensimmäisen kerran jo 1200-luvulla, ruutukaava saatiin vuonna 1640 ja rautatien tulon myötä 1860-luvulla kaupungin keskusta alkoi muodostua tänne. Kaupunginosaa halkonut Brunkebergsåsen-harju hävitettiin suureksi osaksi 1950- ja 1960-luvuilla ja nykyisen ulkonäkönsä Sergelin tori sai vuonna 1966 viidennen ja viimeisen pilvenpiirtäjän valmistuttua torin laidalle.

Nykyään Drottninggatania ympäröivä alue Norrmalmilla on tavaratalojen, kauppagallerioiden ja hotellien hallitsemaa aluetta.

Norrmalmin ollessa useimmille tuttu ostosalueena Vasastan on puolestaan asuinalue, jonka viihtyisissä kortteleissa on runsaasti pienempiä kivijalkakauppoja. Vasastaniin päätyy kuin huomaamatta seuraamalla Drottninggatania hieman pidemmälle pohjoiseen.

Norrmalm-Vasastanin vinkit

Top-3
– Hötorgetin sunnuntaikirppis
– Kungsträdgården kirsikankukkien aikaan
– Lukuisat kattobaarit, esim. Stockholm Under Stjärnorna

Nähtävyydet
– Kulturhuset
– Stadsbiblioteket

Tuntemattomat
– Sven-Harrys konstmuseum
– Brunkebergstunneln
– Astrid Lindgrenin kotimuseo

Kirkot
– Adolf Fredriks kyrka
– Jakobs kyrka

Tiesitkö, että Astrid Lindgren asui Vasastanissa yli 70 vuoden ajan? Ei siis ole sattumaa, että Katto Kassinen asui juuri tässä kaupunginosassa.

Pääkuva: Vasastan – Jann Lipka / imagebank.sweden.se