Last Updated on 27/02/2021 by admin

Djurgården on matkailijalle varsinainen runsaudensarvi: museoita ja nähtävyyskohteita on yhteensä peräti parikymmentä!

Nimensä Djurgården on saanut eläintarhasta, jonka Juhana III perusti saarelle vuonna 1579. Kustaa III:n aikana saaresta tuli kansan huvittelualue ja 1820-luvulla saari koki jälleen kuninkaallisen kosketuksen kun Kaarle XIV Juhana rakennutti Rosendalin linnan.

Djurgårdenin maisemalle ominaisia ovat valtavat tammet, jotka alun perin istutettiin tänne laivaston rakennustarpeita varten (laivaston tukikohta sijaitsi Djurgårdenissa 1722-1969). Moni tammista kuitenkin säilyi ja nykyään Djurgårdenissa on Pohjois-Euroopan laajin vanhojen tammien kanta – vanhimmat jopa yli 400 vuoden ikäisiä.

Djurgården tarjoaa kaikenikäisille nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, olet sitten kulttuurinnälkäinen museoiden suurkuluttaja tai huvittelunhaluinen hurjapää. Djurgården on myös mitä mainioin kohde, mikäli haluat vain nauttia päivästä rennosti ilman etukäteen suunniteltua ohjelmaa. Lähde esim. kävelyllä Gröna Lundin takana sijaitsevaan  idylliseen Djurgårdsstadeniin, joka on monelle tuntematon idylli.

Uusimmat tulokkaat Djurgårdenin museoiden joukossa ovat Vikingaliv sekä Skansenille keväällä 2019 avattu Baltic Sea Science Center. Linkki Djurgårdenin museoihin löytyy alempana.
Djurgårdenin viheralueiden joukossa uusimpiin kuuluu puolestaan vuonna 2012 avattu Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin rakkauspolku, (Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels Kärlekstig), joka oli WWF’n häälahja parille.

Djurgården on myös osa vuonna 1995 perustettua maailman ensimmäistä Kansallista kaupunkipuistoa (Nationalstadsparken), joka ulottuu aina Hagaan ja Ulriksdaliin saakka.

Autoilijan on hyvä muistaa, että yksityisautoilua Djurgårdeniin on rajoitettu.

Djurgårdenin vinkit

Top-3
– Vasamuseo
– ABBA The Museum
– Skansen

Nähtävyydet
– Rosendals trädgård

Tuntemattomat
– Djurgårdsstaden
– Prins Bertils boulehall
– Folke Bernadottes bro

Kirkot
– Seglora kyrka
– Djurgårdskyrkan

Tiesitkö, että Djurgården on aikoinaan ollut tunnettu nimeltä Valdemarsön? Tästä juontaa myös Waldemarsudden nimi.

Pääkuva: Gröna Lundin huvipuisto – Werner Nystrand / imagebank.sweden.se