Last Updated on 27/02/2021 by admin

Tukholma tarjoaa nähtävää ja koettavaa monellekin matkalle. Mikäli aikaa on rajallisesti – näe ainakin nämä klassikkokohteet!

Kuninkaanlinna

Barokkityylinen linna on yli 600 huoneellaan yksi Euroopan suurimmista linnoista.
www.kungligaslotten.se

(Kuva: Jeppe Wikström / mediabank.visitstockholm.com)


Kaupungintalo

Ragnar Östbergin suunnittelema Kaupungintalo edustaa kansallisromanttista arkkitehtuuria. Opastettuja kierroksia ympäri vuoden, 106 metriä korkea torni avoinna ainoastaan kesäaikaan.
www.stockholm.se

(Kuva: Yanan Li / mediabank.visitstockholm.com)


Vasa-museo

Vasamuseo kuuluu Tukholman suosituimpiin museoihin ja houkuttelee vuosittain toista miljoonaa kävijää. Museossa on esillä maailman parhaiten säilynyt 1600-luvun laiva, joka upposi neitsytmatkallaan 1628 ja nostettiin merenpohjasta vuonna 1961.
www.vasamuseet.se

(Kuva: Melker Dahlstarnd / imagebank.sweden.se)


Skansen

Ulkoilmamuseo Skansen on maailman vanhin lajiaan. Skansen on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä jolloin erityisesti pyhiin liittyvät perinteet ovat keskiössä. Alueella n. 150 kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusta, säännöllisiä työnäytöksiä ja tapahtumia.
Eläinpuisto, leikkipuistoja, kahviloita ja ravintoloita.
www.skansen.se

(Kuva: Tuukka Ervasti / imagebank.sweden.se)


Fotografiska

Bromanin veljesten luoma valokuvataiteen museo, joka on myöhemmin saanut sisarmuseot niin Tallinnaan kuin New Yorkiin. Ylimmän kerroksen ravintolasta, jonka keittiömestarina toimii Strömsöstäkin tuttu Paul Svensson, avautuvat upeat näkymät yli Tukholman.
www.fotografiska.com

(Kuva: Erik G Svensson / mediabank.visitstockholm.com)


Abba the Museum

”Walk in – dance out” kuuluu museon slogan. Museossa pääset perehtymään ABBA-yhtyeen historian ja halutessasi myös esiintymään yhdessä ikonisen yhtyeen kanssa sen viidentenä jäsenenä.
www.abbathemuseum.com

(Kuva: Thomas Junell)


Vanhakaupunki

Meille suomalaisille aina yhtä rakas Tukholman vanhakaupunki tarjoaa paljon enemmän nähtävää ja löydettävää kun suuntaat rohkeasti myös Västerlånggatanin sivu- ja rinnakkaiskaduille.

(Kuva: Jeppe Wikström / mediabank.visitstockholm.com)


Riddarholmin kirkko

Vanhankaupungin vieressä, Riddarholmin saarella sijaitsee Ruotsin kuninkaiden hautakirkko ja Tukholman ainoa säilynyt keskiaikainen luostarikirkko.

www.kungligaslotten.se

(Kuva: VisitStockholm / mediabank.visitstockholm.com)


Drottningholmin linna

1600-luvun lopulla rakennettu Drottningholmin linna sijaitsee n. 10 km keskustan länsipuolella. UNESCO-kohde.

www.kungligaslotten.se

(Kuva: Ola Ericson / imagebank.sweden.se)


Sergelin tori

Helsingissä ”torilla tavataan” tarkoittaa Kauppatoria, Tukholmassa Sergelin toria. Kulttuuritalon edessä olevaa, n. 10 m katutason alla oleva ikoninen, musta-valkoinen toritasanne tunnetaan nimellä ”Plattan”.

(Kuva: Thomas Junell)


Pääkuva: Jeppe Wikström / mediabank.visitstockholm.com