Tukholmassa vietät halutessasi aktiviteettien täyttämän loman. Alla muutamia esimerkkejä liikunnallisista aktiviteeteista Tukholmassa niin ulkona kuin sisälläkin.

Ulkoaktiviteetit

Pyöräily

Tukholmassa on helppo pyöräillä – keskustassakin. Pyöräteitä ja -kaistoja on runsaasti, ja mikäli et halua ottaa mukaan omaa pyörää (onnistuu helposti laivamatkalla!), voit aina vuokrata polkupyörän. Omatoimisia kaupunkikierroksia ja polkupyörien vuokrausta tarjoaa mm. www.bikesweden.se , www.stockholmcykel.se sekä www.cykelstallet.se.
Polkupyöränvuokrausta myös tuntiperusteisesti tarjoaa esim. www.rentabike.se
(Tällä hetkellä Tukholmassa ei käynnissä olevan kilpailutuksen takia ole kaupunkipyöräjärjestelmää toiminnassa.)

Melonta & suppailu

Tukholmassa vesi on lähellä joka puolella, ja vuokraamalla kajakin tai SUP-laudan voit nähdä kaupungin uudesta näkökulmasta. Kajakkeja ja lautoja voit vuokrata esim. seuraavilta yrityksiltä:
www.langholmenkajak.se
www.tantosok.se/
www.svima.se

Tennis

Tukholmassa on n. 60 tennisseuraa, joilla on tenniskentät. Jotkut seuroista vaativat jäsenyyden, jotta voit varata peliajan. Vapaita aikoja voit hakea ja varata joko Matchi– tai MyCourt-palveluiden kautta.

Golf

Suur-Tukholman alueella on lähes 50 golfkenttää, joista kauniissa maisemissa sijaitseva Bro Hof lukeutuu Ruotsin parhaimmistoon. Toinen huippukenttä on Värmdön saaristomaisemissa sijaitseva Fågelbro. Kungsängen Golf Club puolestaan on isännöinyt Scandinavian Masters-turnauksen neljä kertaa.

Lisää Tukholman alueen kenttiä voit hakea esim. Svensk Golfin sivustolta.

Skeittipuistot

Tukholmassa on monia skeittipuistoja, jotka soveltuvat niin vasta-alkajille kuin kokeneemmille lautailijoille. Alla muutama esimerkki:
Highvalley Skateworld
Rålis Skatepark
Fryshuset Stockholm Skatepark
Björns trädgård

Pidemmän listauksen Tukholman skeittipuistoista löydät tästä

Parkour

Parkourin harrastajille Tukholmassa on tarjolla parkour-puistoa – katso tarkemmat tiedot niistä täältä!

Kattokävely

Tukholmassa on voinut lähteä opastetulle kattokävelylle jo toistakymmentä vuotta. Turvavaljaissa, kulkusiltoja pitkin tehtävä kattokierros tarjoaa päätähuimaavat näköalat yli Vanhan kaupungin kattojen.
https://takvandring.com/boka-takvandring/takvandring-stockholm/

Sisäaktiviteetit

Kiipeilyseinät

Tukholmassa seinäkiipeilyä voi harrastaa useassakin hallissa, joista suurimmat ovat Klätterverket Gasverket (jossa myös korkeimmat seinät, 17 m), Klättercentret Telefonplan ja Klättercentret Akalla.

Sisäskeittipuisto

P.U.S.H. on Tukholman keskustaan, Gallerianin neljänteen kerrokseen loppuvuodesta 2019 avattu, ilmainen skeittikeskus joka tarjoaa kokoontumispaikan kaikille skeittauksesta kiinnostuneille. Myös kursseja aloittelijoille.
www.pushsthlm.com/

Padelhallit

Maailman nopeiten kasvava mailapeli padel on nopeati noussut suureen suosioon myös Tukholmassa, ja Suur-Tukholman alueella on yli 20 padelkeskusta, joiden yhteystiedot voit hakea tästä.
Älvsjössä ja Spångassa Padelverketin keskuksissa on erityisesti huomioitu liikuntarajoitteiset. Värtanterminaalin lähistöllä sijaitseva PDL Center Frihamnen kuuluu 22 sisäradallaan Euroopan suurimpiin padel-keskuksiin.
Padel-ratoja voi varata Matchi-palvelun kautta.

Pääkuva: Cecilia Larsson Lantz/ imagebank.sweden.se