Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

 

Ajankohtaista Tukholmassa

Taiteen supertähti Modernassa

3.10.2015–17.1.2016

Tukholman taidesyksyn suurimpiin tapahtumiin kuuluu islantilais-tanskalaisen Olafur Eliassonin näyttely Verklighetsmaskiner – Todellisuuskoneita nykytaiteen museossa. Eliasson, joka muistetaan muun muassa keinotekoisista vesiputouksistaan New Yorkissa, antaa tässäkin näyttelyssä katsojalle uusia perspektiivejä aisteihin ja ympäröivään todellisuuteen.

Kuva: Anders Sune Berg
© Olafur Eliasson

Rosling luennoi pakolaisten hyväksi

8.10.

Jos joku voi tehdä tilastoista kiinnostavaa, se on ruotsalainen professori Hans Rosling. Rosling avaa uusia näkökulmia maailman haasteisiin kuten köyhyyteen, sairauksiin ja pakolaisvirtoihin tilastojen avulla – ja onnistuu samalla viihdyttämään. Hänen viimeisin TED-videonsa on kerännyt yli 2 miljoonaa katselua. Seuraava mahdollisuus nähdä mies lavalla on Kistassa, ja lipputulot menevät Unicefille.

Kuva: Elisabeth Toll

Livemusiikkia Telefonplanenilla

15.10.

Telefonplan on yksi Tukholman kiinnostavimmista uusista kaupunginosista ja Landet yksi kaupungin parhaista paikoista kuulla nousevia bändejä. Lokakuussa lavalle nousee Soundtrack of Our Lives -laulaja Ebbot Lundbergin suojattibändi Caviare Days.

Yhteystiedot Tietosuoja