Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

 

Johan & Nyström -konseptiliike
Swedenborgsgatan 7

Ajankohtaista Tukholmassa

Taideviikko

14.–19.4.

Huhtikuussa kolmatta kertaa järjestettävä Stockholm Art Week täyttää kaupungin taidenäyttelyillä ja taidetapahtumilla, joista parhaisiin kuuluvat Pohjoismaiden johtavat taidemessut Market Art Fair ja taiteilijoiden itsensä vetämät Supermarket-messut. Lisäksi kaupungin johtavilla taideinstituutioilla on viikon aikana erityisohjelmaa – kannattaa katsastaa ainakin Fotografiskan valokuvamessut, Bukowskin taidehuutokauppa ja Stockholm Art Book Fair.

Kuvassa Dolanbay, ”Untitled Singular Act”
Performance, Supermarket 2014.
Kuva: Joakim Erixon Flodman

Kulttuurin yö

25.4.

Tukholman versio Helsingin taiteiden yöstä on Kulturnatten: iltakuudesta keskiyöhön saakka tarjolla on satoja kulttuuritapahtumia teatterista tanssiin, konsertteihin, elokuvanäytöksiin ja designmyyjäisiin. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa filmimusiikkiesitys Katariinan kirkossa, August Strindbergin kodin ja kirjaston esittely sekä improvisaatiokomiikkaa poliisimuseossa. Kaikkiin tapahtumiin on ilmainen pääsy.

Kuva: Kulturnatt Stockholm

Säveltäjämestarien juhlaa

15.–26.4.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta kahden pohjoismaisen säveltäjän – Jean Sibeliuksen ja Tanskan kansallissäveltäjänä pidetyn Carl Nielsenin – syntymästä. Tukholman Konserthuset ja Kuninkaalliset filharmonikot juhlistavat merkkivuotta kapellimestari Sakari Oramon johdolla. Sibelius–Nielsen-festivaalin ohjelmaan kuuluu 24 sinfoniaa, inspiroivia luentoja ja näyttelyitä sekä vierailevia orkestereita Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Kuva: Jan-Olav Wedin

Yhteystiedot Tietosuoja