Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

 

Ajankohtaista Tukholmassa

Stockholm Music & Arts

1.–2.8.

Kulttuurifestivaali Stockholm Music & Arts tuo komean joukon muusikoita ja taiteilijoita Skeppsholmenille. Museosaarelle luodaan viisi uniikkia taideteosta festivaalin kunniaksi, ja lavalla esiintyvät muun muassa Van Morrison, Tori Amos, Thåström, Love Antell ja Anna Ternheim.

Kuva: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Petankkia Djurgårdenilla

Petankista, jota ruotsalaiset kutsuvat ranskalaisittain nimellä boule, on tullut suosittu kesähuvi Tukholmassa. Kaupungissa on useita kesäbaareja, joissa voi nauttia hyvää ruokaa ja vuokrata porukalla petankkiradan. Idyllisimpiin kuuluu Djurgårdsbrunn, jossa radan saa tunniksi käyttöön 200 kruunulla. Pelin siivittämiseksi voi tilata naposteltavaa ja juomia.

Teatteria Tukholman puistoissa

30.8. saakka

Tukholman kaupunginteatterin Parkteatern järjestää koko kesän ajan esityksiä ulkotiloissa. Sisäänpääsy on aina ilmainen. Elokuussa laulaja Evabritt Strandberg tulkitsee Jacques Breliä ja Zarah Leanderia Galärparkenissa (1.8.), nukketeatteri Marionetteatern esittää Punahilkkaa Humlegårdenissa (4.–28.8.) ja Hjalmar Söderbergin näytelmä Den allvarsamma leken kääntyy popmusikaaliksi Långholmenilla (4.–19.8.).

Kuva: Petra Hellberg

Yhteystiedot Tietosuoja