Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

 

Johan & Nyström -konseptiliike
Swedenborgsgatan 7

Ajankohtaista Tukholmassa

Laskiaispulla 2.0

Laskiaistiistai on virallisesti 17.2., mutta Tukholmassa laskiaispullien (ruotsalaisittain Semla) sesonki jatkuu vähintään kuukauden sen jälkeen. Tänä vuonna parrasvaloihin on noussut uudenlainen laskiaispulla, joka ei oikeastaan ole pulla laisinkaan: leipomo Tössebagerietin wrapsemla, eli kätevän wrapin muodossa tarjoiltava, pullataikinasta, vispikermasta ja mantelimassasta koostuva leivonnainen. Jonot voi yleensä välttää vierailemassa Tössessä arkiaamupäivällä.

Katso videolta, miten valmistat wrapin itse!

Kuva: Emma Forsberg

Taiteen ja muodin kohtaaminen

20.2.–24.5.

Kulturhusetin uusi näyttely Asylum on kiehtova yhdistelmä taidetta ja muotia. Lähtökohtana on ranskalainen muodinluoja Elsa Schiaparelli (1890–1973), joka rikkoi rajoja omana aikakautenaan. Näyttelyssä Schiaparellin luomuksille tekevät seuraa tämän päivän radikaalit muotisuunnittelijat ja taiteilijat, kuten Ann-Sofie Back, Maria Miesenberger ja Sandra Backlund.

Kuva: Elsa Schiaparelli, Glasögon, 1951 (yksityiskohta), Maison Schiaparelli archives

Kuninkaan hevoset

22.2., 5.4. ja 1.11.

Ruotsin kuninkaan hovitalli käsittää noin 20 hevosta – ja muutaman kerran vuodessa lapsilla on mahdollisuus päästä tutustumaan näihin upeisiin ratsuihin. Vierailun aikana lapset (ja mukana seuraava aikuinen) saavat kuunnella tarinoita hevosista ja niiden hoitamisesta, ja jokainen pääsee myös kokeilemaan hevosen hoitoa. Liput kannattaa hankkia etukäteen.

Kuva: Alexis Daflos, Kungl. Hovstaterna

Yhteystiedot Tietosuoja