Jaa Seuraa

Tukholma.fi -tiimin omat suosikit

Tagit:
Julkaistu: 13.9.2016
Päivitetty: 03.01.2017

Kaikilla meillä on henkilökohtaisia suosikkeja ja mansikkapaikkoja Tukholmassa; niin myös Tukholma.fi'n taustatiimillä. Tässä meidän omat suosikkivinkkimme Tukholmaan, olkaa hyvät!

 Tukholma-fi-Toimitus-VS-2

Joonas Halla,
PR Manager, Visit­ Sweden

Shanti Gossip
Skånegatan 71

Jos tarkoitus on testailla eri ravintoloita Tukholmassa, ei kannata aloittaa Gossipista. Saattaa olla, että tulet vain takaisin ja muut paikat jäävät testaamatta. Tämä bengalilainen katuruoka pesee kaiken perusintialaisen safkan mitä olet syönyt. Vaikea palata takaisin kuiviin ja keskinkertaisiin intialaisiin. Testaa ainakin lammas biryani sekä bengalin lihapullat. All you can drink -mangolassit kuuluvat hintaan. Lounaat 90 SEK.

Record Mania
Östgötagatan 2

Tämä ei ole se Tukholman löytönurkka. Mutta jos etsit jotakin tiettyä jazz, soul, funk, hip-hop, afro tai lattarilevyä, on Record Mania se paikka. Vinyylihamstraajien paratiisi pienessä 4×4 kopperossa. Jos etsit Monica Zetterlundin Waltz for Debbyä tai muuta harvinaista tai hypetettyä vinyyliä, niin täältä sen helpoiten saa käsiinsä, mutta harvinaisista levyistä saa kyllä myös maksaa. Silloin kun Record Manialla on ale-laatikoissa tavaraa, niin sekin yleensä on pitkälti hyvää. Harvoin olen poistunut liikkeestä ilman kassillista levyjä.

Nitty Gritty
Krukmakargatan 24 & 26

Paatuneimmankin himoshoppaajan paratiisi. Yksi ehdottomista klassikoista Tukholman muotiskenessä. Täältä löytyvät uusimmat ruotsalaiset luomukset, mutta myös kansainvälisesti himoitut merkit  Miesten ja naisten kaupat ovat vierekkäin Krukmakargatanilla Mariatorgetin ja Hornstullin välimaastossa. Tänne ei kannata tulla, jos käynnissä ei ole alennusmyyntejä. Barena Venzian bleiseri lähti alessa mukaan viimeksi. Hinnan myyjä kommentoi 50% alen myötä tippuneen humaaniksi.

 

Mikaela Metelinen,
Internet Communications Manager,
Visit Sweden

WOS Store
Hornsgatan 98

Ehkä yksi Söderin parhaista putiikeista, jos on tarve löytää uusi laukku tai muu asuste. Valikoima koostuu käsityönä tehdyistä tai pieninä, uniikkeina erinä valmistetuista ihanuuksista. Täällä on pakko käydä joka kerta, kun liikun Söderin suunnalla. Lähin Tunnelbana-asema on Zinkensdamm.

Aamiainen Urban Deli Sveavägenilla
Sveavägen 44

Herkulliselle aamiaiselle voi varata pöydän etukäteen netistä. Paikan sekä viereisen hotellin sisustus ihastuttaa designin ystävää ja on näkemisen arvoinen.

Posh Living
Sveavägen 41

Ihana sisustus- ja lifestylekauppa, josta löytää sisustusinspiraation lisäksi sekä pieniä että suuria löytöjä monessa hintaluokassa. Täältä poistuu harvoin tyhjin käsin.

Sturekatten
Riddargatan 4

Tämä klassikkokahvila ei petä koskaan. Se on rauhaa rakastavan piilopaikka, jos haluaa hetkeksi pakoon kaupungin vilinästä. Samalla voi tehdä aikamatkan 1700-luvulle, sillä kahvilan sisutus on todella omintakeinen. Joulun alla kannattaa maistaa kahvilan luciapullia (lussekatter).

 

Johanna Blåfield,
Project Manager, Visit Sweden

LoLodi
Rörstrandsgatan 30

Soma elämys Vasastanissa kaikille viherpeukaloille.

Science Fiction Bokhandeln
Västerlånggatan 48

Kirjat, elokuvat, figut, roolipelit. Nörttien kultakaivos Gamla Stanissa.

Leikkipuisto Mulle Meck
Mönstringsvägen 9

Ihastuttava leikkipaikka Solnassa lapsille ja lapsenmielisille.

 

Thomas Junell,
Senior Project Manager, Visit Sweden

Hallwylin museo
Hamngatan 4

Tämä uskomaton yksityispalatsi aivan kaupungin ydinkeskustassa jää helposti huomaamatta. 40 huonetta ja 2000 m² täynnä taidetta, antiikkia ja arkisempiakin keräilyesineitä.

Rosendalin puutarha
Rosendalsterrassen 12

Ympäri vuoden avoinna oleva biodynaaminen puutarha Djurgårdenilla: Nauti puutarhasta, shoppaile puutarhan myymälässä ja kun kahvihammasta alkaa kolottaa Rosendals Trädgårdskafé hurmaa aidossa kiviuunissa paikan päällä paistetuilla leivonnaisillaan.

Eje’s Choklad
Erik Dahlbergsgatan 25

Perheen omistuksessa oleva, Tukholman vanhimpiin kuuluva suklaapuoti, jonka tuoksu ja valikoimat saavat pään pyörälle. Muista myös tuoreet Geléhallon-karkit, jotka vievät kielen mennessään! Kuninkaallinen hovihankkija.

Vasastan & Kungsholmen

Joskus on vain hauska lähteä kävelylle ilman suurempaa suunnitelmaa asuintalojen, kortteliravintoloiden ja kivijalkakauppojen täyttämiin kaupunginosiin, esim. Vasastaniin tai Kungsholmenille.

 

Kati Heikinheimo,
Content Manager,
Sanoma Media Finland Oy

Rum för Barn
Kulturhuset, Sergels torg

Pikkulapsiperheen hengähdyspaikka keskellä ydinkeskustan vilinää. 09-vuotiaille suunnattu kirjasto ja puuhapaikka on niin suosittu, että ikkunaan on asennettu liikennevalot. Onneksi ne ovat yleensä punaisella pitkän jonon merkiksi vain viikonloppuisin. Täällä koko perhe voi yhdessä selailla kuvakirjoja jättityynyillä makoillen tai heittäytyä luovaksi taidetyöpajassa.

 

Henna Manninen,
Content Producer,
Fokus Media Finland Oy

Stockholm Globe Arenas
Globentorget 2

Pohjoismaiden suurimmat areenat tarjoavat kirkkaimpien tähtien keikat! Näiden keikkapaikkojen tapahtumakalenterit kannattaa tsekata niiden artistien osalta, joiden kiertueet eivät yllä Suomeen asti. Adele esiintyi Tele 2 Arenalla keväällä 2016, ja Mary J. Blige puolestaan konsertoi Annexet-areenalla lokakuussa 2016. Globenin lähellä, trendikkäällä vanhalla teurastamoalueella sijaitsee myös yökerho Slakthuset, jonka valtava kattoterassi houkuttelee kesäaikaan.

 

Susanna Marklund,
Content Manager,
Fokus Media Finland Oy

Sturegallerian
Stureplan 4

Sturegallerian on kiva, monipuolinen ja leppoisan rauhallinen ostoskeskus. Tarjolla on monia putiikkeja, joista olen melkein aina sattunut löytämään mukavia ”vaatematkamuistoja”. Siellä pidämme usein myös kahvitauon.

  • Kuva: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Skansenin joulumarkkinat

25.11.-17.12.

Skansenin perinteiset joulumarkkinat neljänä viikonloppuna (la-su) joulun alla.

Kuva: Maria Johansson/ Skansen

Sweden International Horse Show

30.11.-3.12.

Jo yli 20 vuotta järjestetty Sweden International Horse Show houkuttelee vuosittain Friends Arenalle noin 90.000 katsojaa. Tapahtuman ohessa myös Ridsportmässan.

Kuva: Roland Thunholm

Yhteystiedot Tietosuoja