Jaa Seuraa

Pizzalle Tukholmassa – 8 vinkkiä

Teksti: Visit Sweden
Kuvat: Simon Paulin / imagebank.sweden.se
Julkaistu: 31.8.2017

Hyvässä pizzassa niin raaka-aineet kuin valmistustapakin ovat avainasemassa onnistuneen lopputuloksen kannalta. Eikä pizzerian viihtyisä ilmapiiriä kannata aliarvioida onnistuneen pizzanautinnon osatekijänä.

Alla listattuna 8 pizzeriavinkkiä eri puolilla Tukholmaa. Buon appetito!

Bistro Bananas

Skånegatanin tunnusomaisessa ”silitysrautatalossa” sijaitsevassa kortteliravintolassa tarjoillaan pizzoja puulämmitteisestä pizzauunista. Autenttisen maun takaa ravintolan yhteistyö Napolin pizza-akatemian kanssa. Myös gluteenittomia pizzoja, ei pöytävarauksia.
www.bistrobananas.se
Skånegatan 47, Södermalm. T-bana: Medborgarplatsen

 

Dell’ Attore

Ravintolan nimi Attore (näyttelijä) viittaa ravintolan keittiömestariin, Valerio Amicoon, joka on saanut myös näyttelijän koulutuksen. Valerion setä oli yksi niistä, jotka toivat ensimmäiset italialaiset pizzeriat Tukholmaan 1970-luvulla. Ohutpohjaisia pizzoja laadukkaita raaka-aineita säästelemättä – Tukholman parhaat pizzat? Pizzojen lisäksi myös pasta-annoksia.
www.dellattore.se
Skeppargatan 60, Östermalm. T-bana: Karlaplan

 

Kornhamnstorg no. 53

Ranskalais-italialainen bistro Vanhassa kaupungissa. Flatbread-pizzaa, napolilaisia pizzoja ja venetsialaisia pikkuannoksia (cicheti).
wwww.no53.se
Kornhamnstorg 53, Gamla Stan. T-bana: Gamla Stan

 

Pane Fresco

Julkkiskokki Paolo Roberton ravintolaan mahtuu sekä pizzeria, spaghetteria, leipäkauppa, gelateria ja espressobaari. Kaiken keskiössä on kuitenkin napolilainen pizza, jonka raaka-aineet tulevat 100%’sesti Italiasta. Kesällä iso kattoterassi.
www.panefresco.se
Klarabergsgatan 50 (Åhléns City, 4 krs.). T-bana: T-Centralen

 

Meno Male

Napolilaisia gourmet-pizzoja puulämmitteisestä pizzauunista, jonka 450 lämpötilassa pizza paistuu optimaalisessa 90 sekunnissa. Ei pöytävarauksia.
(Meno Malella on myös toinen ravintola Kungsholmenilla, osoitteessa Hantverkargatan 14. Lähin T-bana: Rådhuset)
www.menomale.se
Roslagsgatan 15, Vasastan. T-bana: Odenplan tai Tekniska Högskolan, kummallekin n. 750 m

 

800 Grader

Ruotsin ”Master Chef”-ohjelmaan osallistuneiden pizzaleipureiden ruokalistalla on kolme ”pysyvää” sekä yksi säännöllisesti vaihtuva pizza. Pizzeria voitti vuonna 2017 Dagens Nyheter-lehden ”Gulddraken”-palkinnon kategoriassa ’budget’.
www.800grader.se
Sigtunagatan 17, Vasastan. T-bana: S:t Eriksplan

 

Trattorian

Iso ja hieman hälyinen italialainen trattoria, jonka ruokalistalta löytyvät kaikki italialaisen keittiön klassikot – myös pizzaa puulämmitteisestä pizzauunista.
www.trattorian.se
Norr Mälarstrand / Kajplats 464, Kungsholmen. T-bana: Rådhuset

 

450 Gradi

Aito napolilainen pizzeria, joka luottaa 450-asteiseen, puulämmitteiseen pizzauuniin. Täällä pizza paistetaan napolilaiseen tapaan tietoisesta niin, että hieman paksumpi reuna on hieman palanut. Ei pöytävarauksia.
www.450gradi.se
Jupitervägen 30, Lidingö (itäosa). Lidingöbanan 21 Ropstenin asemalta

  • Kuva: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja