Jaa Seuraa

Jännittäviä perheravintoloita

Teksti: Tuukka Luukas
Julkaistu: 10.8.2015
Päivitetty: 16.09.2016

Lasten kanssa Tukholmaan? Ensin ehkä vanhaan kaupunkiin, kesällä tietysti Gröna Lundiin, ehdottomasti BR-lelukauppaan ja sitten syömään. Mutta minne? Seuraavassa Tukholman jännittävimpien perheravintoloiden Top 5.

Lettuja!

Kukapa ei tykkäisi letuista? Crêperie Fyra knop sijaitsee Götgatanilla, aivan Slussenin päässä, pienen sivukadun eli Svartensgatanin varrella. Pieni ranskalaistyylinen kahvila-ravintola tarjoilee kaikkea lettujen eli ranskalaisittain crêppejen ystäville. Ranskalaiset letut ovat suuria ja hyvin ohuita, ja ne paistetaan kreppipannussa. Päälle laitetaan suolaista tai makeaa, paksuja hilloja ja lisukkeeksi vielä kermavaahtoa. Fyra knopissa pääsee myös hauskasti katselemaan kokin touhuja avokeittiössä.

Sademetsään!

Tukholma-fi-Perheravintolat-Koh-Phangan

Kuva: Koh Phangan

Koh Phangan on yksi Tukholman suosituimmista Thai-ravintoloista. Koh Phangan ei kuitenkaan ole kovin perinteinen ravintola, vaan ennemminkin viidakkoelämys näyttävine rekvisiittoineen aina suurista kasveista bambukalusteisiin ja viidakon ääniin. Koh Phanganissa on myös lasten oma menu, jonka ruuat ovat miedommin maustettuja. Ravintolalla on kaksi toimipaikkaa, yksi Östermalmilla (Nybrogatan 8) ja yksi Söderissä (Skånegatan 57).

Toimintaa!

Tukholma-fi-Perheravintolat-BallBreaker

Kuva: BallBreaker

BallBreaker on toimintakeskus ja ravintola Kungsholmenilla (Lindhagensgatan 114). Syömisen lisäksi valittavana on keilailua, virtuaalista kilpa-autoilua, biljardia, golfia, metsästystä ja paljon muuta. Paikan hitti on kuitenkin kuusiratainen suuri vanhanajan leikkiautorata 1980-luvulta. Tämä ravintola soveltuu erityisesti perheille, joilla on jo vähän vanhempia lapsia (suositusikä yli 10-vuotiaille) ja jotka haluavat paljon toimintaa

Rocktähdille!

Hard Rock Café Stockholm Sveavägenillä (Sveavägen 75) kaupunginkirjaston lähellä soveltuu myös hyvin lapsiperheille. Lapsille on omia annoksia kokonaisen menun verran. Menu sisältää herkkuja kuten ”Ain’t nothing but a hot dog” ja ”The Mac-Daddy Mac & cheese”. Parasta ovat kuitenkin todella muhkeat aidot amerikkalaiset hampurilaiset. Rock-tähtien oikeat kitarat ja muut tavarat luovat aitoa amerikkalaista rocktähti-tunnelmaa ruokailuun.

  • Kuva: iStock

Tukholma-fi-Perheravintolat-Junibacken

Kuva: Simon Cederqvist/Junibacken

Leikkisiä ruokapaikkoja

Junibackenissa ravintola on sirkus, ja Skansenin kahviloissa on tarjoilu myös ulos, jos lapset haluavat leikkiä ulkona ruokailun jälkeen tai sitä ennen.

Seuraavissa puistoissa voi nauttia piknikin ja päästää lapset leikkipuistoon: Humlegården (Östermalm), Vasaparken (Vasastan), Bryggartäppan (Södermalm), Rålambshovsparken (Kungsholmen).

Ajankohtaista Tukholmassa

Stockholms Kulturnatt

29.4.

Tukholman Taiteiden yössä (klo 18-24) koet taidetta uudella tavalla. Tapahtuman yli 400 tapahtumaa levittäytyvät eri puolille kaupunkia. Nouda tapahtuman ohjelmalehtinen Sergelin torin infopisteestä.

Kuva: Frida Moller – Studio Emma Svensson/Stockholms Kulturnatt

Ikaros – kauden uutuus

29.4. alkaen

Gröna Lund esittelee tällä kaudella uuden, hermoja koettelevan laitteen, Ikaroksen. Maailman lajissaan toisessa laitteessa vapaa pudotus tapahtuu kasvot suoraan alaspäin 95 metrin korkeudesta – uskallatko kokeilla?

Kuva: Sven Prim, Agent Molly & Co / Gröna Lund

Vikingaliv avaa ovensa

29.4.

Djurgårdenin uudessa Vikingaliv-museossa pääset tutustumaan viikinkien värikkääseen historiaan ja elämään. Dramatisoitu kertomus vie viikinkiajalle, vuoteen 963, ja tutustuttaa kävijät viikinkien elämään niin maailmalla kuin kotitilalla.

Kuva: Vikingaliv

Lidingöloppet MTB

6.5.

Tukholman suurin MTB-pyöräilykisa tarjoaa haasteita niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin maastopyöräilijöille. Valittavana joko 23 tai 63 km, molemmilla radoilla tiedossa on kiemurtelevia polkuja, jyrkkiä mäkiä ja pyöräilyä merellisissä maisemissa.

Kuva: Lidingöloppet MTB

Yhteystiedot Tietosuoja