Jaa Seuraa

Jännittäviä perheravintoloita

Teksti: Tuukka Luukas
Julkaistu: 10.8.2015
Päivitetty: 30.05.2017

Lasten kanssa Tukholmaan? Ensin ehkä vanhaankaupunkiin, kesällä tietysti Gröna Lundiin, ehdottomasti BR-lelukauppaan ja sitten syömään. Mutta minne? Seuraavassa Tukholman jännittävimpien perheravintoloiden Top 5.

Lettuja!

Kukapa ei tykkäisi letuista? Crêperie Fyra knop sijaitsee Götgatanilla, aivan Slussenin päässä, pienen sivukadun eli Svartensgatanin varrella. Pieni ranskalaistyylinen kahvila-ravintola tarjoilee kaikkea lettujen eli ranskalaisittain crêppejen ystäville. Ranskalaiset letut ovat suuria ja hyvin ohuita, ja ne paistetaan kreppipannussa. Päälle laitetaan suolaista tai makeaa, paksuja hilloja ja lisukkeeksi vielä kermavaahtoa. Fyra knopissa pääsee myös hauskasti katselemaan kokin touhuja avokeittiössä.

Sademetsään!

Tukholma-fi-Perheravintolat-Koh-Phangan

Kuva: Koh Phangan

Koh Phangan on yksi Tukholman suosituimmista Thai-ravintoloista. Koh Phangan ei kuitenkaan ole kovin perinteinen ravintola, vaan ennemminkin viidakkoelämys näyttävine rekvisiittoineen aina suurista kasveista bambukalusteisiin ja viidakon ääniin. Koh Phanganissa on myös lasten oma menu, jonka ruuat ovat miedommin maustettuja. Ravintolalla on kaksi toimipaikkaa, yksi Östermalmilla (Nybrogatan 8) ja yksi Söderillä (Skånegatan 57).

Toimintaa!

Tukholma-fi-Perheravintolat-BallBreaker

Kuva: BallBreaker

BallBreaker on toimintakeskus ja ravintola Kungsholmenilla (Lindhagensgatan 114). Syömisen lisäksi valittavana on keilailua, virtuaalista kilpa-autoilua, biljardia, golfia, metsästystä ja paljon muuta. Paikan hitti on kuitenkin kuusiratainen suuri vanhanajan leikkiautorata 1980-luvulta. Tämä ravintola soveltuu erityisesti perheille, joilla on jo vähän vanhempia lapsia (suositusikä yli 10-vuotiaille) ja jotka haluavat paljon toimintaa

Rocktähdille!

Hard Rock Café Stockholm Sveavägenillä (Sveavägen 75) kaupunginkirjaston lähellä soveltuu myös hyvin lapsiperheille. Lapsille on omia annoksia kokonaisen menun verran. Menu sisältää herkkuja kuten ”Ain’t nothing but a hot dog” ja ”The Mac-Daddy Mac & cheese”. Parasta ovat kuitenkin todella muhkeat aidot amerikkalaiset hampurilaiset. Rock-tähtien oikeat kitarat ja muut tavarat luovat aitoa amerikkalaista rocktähtitunnelmaa ruokailuun.

  • Kuva: iStock

Tukholma-fi-Perheravintolat-Junibacken

Kuva: Simon Cederqvist/Junibacken

Leikkisiä ruokapaikkoja

Junibackenissa ravintola on sirkus, ja Skansenin kahviloissa on tarjoilu myös ulos, jos lapset haluavat leikkiä ulkona ruokailun jälkeen tai sitä ennen.

Seuraavissa puistoissa voi nauttia piknikin ja päästää lapset leikkipuistoon: Humlegården (Östermalm), Vasaparken (Vasastan), Bryggartäppan (Södermalm), Rålambshovsparken (Kungsholmen).

Ajankohtaista Tukholmassa

"Fokus Finland: 3 x Aho & Soldan – en fotosläkts berättelse"

10.6.-10.9.

Liljevalchin taidehallin kesänäyttely esittelee tänä kesänä Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi suomalaista valokuvataidetta.

HUOM! Liljevalchs Konsthall peruskorjataan tällä hetkellä, ja taidehallin näyttelyt järjestetään tällä hetkellä tilapäisissä tiloissa Östermalmilla, Armeijamuseon pihalla (Riddargatan 13)

Kuva: Claire Aho / Liljevalchs konsthall

Allsång på Skansen

tiistaisin 27.6.-15.8.

Mitä olisikaan Tukholman kesä ilman Allsång på Skansen-yhteislaulukonsertteja, tänäkin kesänä tiistai-illat juontaa Sanna Nielsen.

Kuva: Mikael Sjöberg /  mediabank.visitstockholm.com

Josef Frank: Against Design

10.3.-27.8.

Josef Frankin tuotantoa esittelevässä ”Against Design” -näyttelyssä ArkDes esittelee maailmankuulun arkkitehdin tuotannon uskomatonta laajuutta

Kuva: Lennart Nilsson / Svenskt Tenn

Yhteystiedot Tietosuoja