Jaa Seuraa

Tukholman jäätelökesä

Maailman suurimpina jäätelönkuluttajina me suomalaiset osaamme arvostaa Tukholman herkullista jäätelötarjontaa. Joko testasit nämä jätskibaarit?

Stikki Nikki
Tukholma, jäätelö, jäätelöbaari, kahvila, Stikki Nikki

Tiskin takana Nicole “Nikki” Emson.
Kuva: StikkiNikki

Stikki Nikki valmistaa gelato-jäätelönsä ja sorbettinsa tuoreista raaka-aineista joka päivä. Jäätelöön käytetään hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä ja muuta hyvää. Toinen toistaan herkullisempien luomumakujen valikoima vaihtelee päivittäin. Stikki Nikkin jäätelöbaareja löytyy useammasta paikasta – mm. Götgatanilta, Mariatorgetilta, Stora Nygatanilta, Drottninggatanilta sekä St. Eriksplanilta.

Stockholms Glasshus
Tukholma, jäätelö, jäätelöbaari, kahvila, Stockholms Glasshus

Kuva: Emma Grann ja Sarah Rimmö-Toure

Stockholms Glasshus eli ”Tukholman jäätelötalo” on ansainnut kannuksensa pitkällä kokemuksella ja laadukkailla tuotteillaan. Tarjolla on ainakin 40 eri makuvaihtoehtoa italialaistyylisestä jäätelöstä sorbetteihin sekä kerma- ja jogurttijäätelöistä light-vaihtoehtoihin. Herkut on valmistettu luonnollisista raaka-aineista ilman keinotekoisia maku- ja väriaineita. Stockholms Glasshus löytyy osoitteesta Birkagatan 8.

18 Smaker
Tukholma, jäätelö, jäätelöbaari, kahvila, 18 smaker

Kuva: Christer Falkenberg

Myös 18 Smaker -kahvila valmistaa jäätelönsä itse ja käyttää luomuraaka-aineita niin pitkälle kuin mahdollista. Tarjolla on nimen mukaisesti aina 18 eri makua, jotka vaihtelevat kausittain ja sen mukaan, mitä raaka-aineita on tarjolla. Tarjolla on myös soija- ja riisipohjaista jäätelöä, joten allergikoille on muitakin vaihtoehtoja kuin sorbetit. 18 Smaker sijaitsee Södermalmilla osoitteessa Hornsgatan 64.

18 Smaker on avoinna ainoastan kesäsesongin aikana.

Kungsholmens Glassfabrik

Kungsholmens Glassfabrik -jäätelötehtaan myymälä-kahvila sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Tukholman kaupungintalosta Kungsholmenilla osoitteessa Pipersgatan 14. Laadukkaista kermajäätelöistä ja sorbeteista löytyy monia jännittäviä makuja. Jäätelötehtaalla on myös jäätelöbaari Södermalmilla osoitteessa Bondegatan 75.

Taverna Brillo Market
Tukholma, jäätelö, jäätelöbaari, kahvila, Taverna Brillo

Kuva: Niklas Alexandersson

Taverna Brillo tarjoaa monenlaisia ruoka- ja juomaelämyksiä aamiaisesta juhlaillallisiin eloisassa ympäristössä Stureplanin läheisyydessä osoitteessa Sturegatan 6. Sisäänkäynnin vieressä sijaitsee Brillon pienin baari, josta saa espressoa, aperitiiveja ja omatekoista jäätelöä. Jäätelömaut vaihtelevat päivästä toiseen.

Bistro Nobel

Nobelmuseon yhteydessä Vanha kaupungin Stortorgetilla sijaitsevassa Bistro Nobelissa voi nauttia maistuvan lounaan (ja kurkistaa josko tuolin alta löytyisi Nobel-palkinnon saajan nimikirjoitus). Maineikasta Nobel-jäätelöä tarjoillaan ainoastaan täällä – se oli Nobel-juhlallisuuksien jälkiruokana vuosina 1976–1998.

  • Mitä tahtoisit tötteröösi tänään? Stikki Nikkin valikoima vaihtelee päivittäin.
    Kuva: StikkiNikki

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja