Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014
Päivitetty: 05.09.2016

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

Videossa vuodelta 2014 kuulemme kahvilakulttuurin kasvusta Ruotsissa

Johan & Nyströmin kattavasta valikoimasta löydät varmasti mieluisia kahvi- ja teemakuja omaan kuppiisi tai tuliaiseksi! Johan & Nyströmin kaikki osoitteet löydät täältä – he toimivat myös Helsingissä – ja jos haluat piipahtaa heidän konseptiliikkeessään Söderissä Tukholman-reissullasi, kirjoita muistiin osoite Swedenborgsgatan 7.

Kahvikulttuurin askeleet ovat nopeat, ja nykyään myös teekulttuuri on noussut trendiksi Tukholmassa. Johan & Nyströmin tarjonnasta kannattaa katsastaa esimerkiksi kolmen eri maun luomujäätee ja design-pakkauksiin pakatut herkulliset teesekoitukset.

Ajankohtaista Tukholmassa

Oursler ennen ja nyt

16.9.–11.12.

Videotaiteen avainhahmona laajalti pidetyn Tony Ourslerin tuotantoa esitellään syksyllä Magasin III -taidehallissa. Tässä näyttelyssä taiteilijan uudemmat, datavalvontaan ja kasvojen tunnistusmenetelmiin keskittyvät työt asetetaan rinnakkain hänen varhaisempien, 2000-luvun alun töidensä kanssa.

Kuvassa: Tony Oursler The Influence Machine. Project Djurgårdsbrunn, 2002.
Kuva: Mattias Givell

Virtasen teatteridebyytti

24.11. saakka

Suomen eturivin näyttelijöihin kuuluva Ville Virtanen on tuttu monista ruotsalaisfilmeistä, ja nyt hänet nähdään ensi kertaa ruotsalaisella teatterilavalla. Näytelmä on moderni versio Strindbergin Fadren-näytelmästä vuodelta 1887. Kriitikot ovat jo ihastuneet Virtasen tulkintaan miehestä, joka alkaa epäillä onko hän tyttärensä isä.

Kuva: Petra Hellberg

Bieber-kuume valtaa Tukholman

29.–30.9.

Justin Bieber heittää Purpose World Tour -kiertueellaan kaksi keikkaa Tukholman Tele2 Arenalla. Liput kannattaa varata mahdollisimman pian, sillä edellisellä Ruotsin vierailullaan teinityttöjen idoli täytti Globenin kolmena päivänä peräkkäin. Katsomoissa istumapaikat ovat ikärajattomia; permannon seisomapaikoille ikäraja on 13 vuotta.

Kuva: Sören Andersson

Yhteystiedot Tietosuoja