Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014
Päivitetty: 11.05.2016

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

Videossa vuodelta 2014 kuulemme kahvilakulttuurin kasvusta Ruotsissa

Johan & Nyströmin kattavasta valikoimasta löydät varmasti mieluisia kahvi- ja teemakuja omaan kuppiisi tai tuliaiseksi! Johan & Nyströmin kaikki osoitteet löydät täältä – he toimivat myös Helsingissä – ja jos haluat piipahtaa heidän konseptiliikkeessään Söderissä Tukholman-reissullasi, kirjoita muistiin osoite Swedenborgsgatan 7.

Kahvikulttuurin askeleet ovat nopeat, ja nykyään myös teekulttuuri on noussut trendiksi Tukholmassa. Johan & Nyströmin tarjonnasta kannattaa katsastaa esimerkiksi kolmen eri maun luomujäätee ja design-pakkauksiin pakatut herkulliset teesekoitukset.

Ajankohtaista Tukholmassa

Popparit uimalassa

26.–27.8.

Popaganda-festivaali päättää perinteisesti Tukholman festarikesän. Eriksdalsbadetin uimalassa järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa kuulijoilleen pääosin ruotsalaispoppia – tänä vuonna mukana ovat muun muassa Markus Krunegård, Little Jinder ja Amanda Bergman. Ruotsalaisartistien lisäksi mausteena mukana on myös ulkomaalaisia esiintyjiä kuten brittiläiset FKA Twigs, Years & Years ja Belle & Sebastian sekä suomalainen Vasas flora och fauna.

Kuva: Nils Linde/Rockfoto

Huippukoomikko keikalla

31.8.

Hovetin lavalla on nyt harvinainen mahdollisuus nähdä amerikkalainen stand up-koomikko, näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Amy Schumer livenä. Schumer tunnetaan muun muassa Inside Amy Schumer -showstaan ja rohkeasta huumoristaan. Vitsailun aiheena ovat usein herkät, tulenarat teemat kuten seksi ja feminismi.

Kuva: Sören Andersson

Elävää japanilaistaidetta

20.8.–2.10.

Östasiatiska museet pureutuu syksyllä japanilaiseen bonsai- ja ikebana-taiteeseen. Bonsai tarkoittaa puiden viljelyä ja muotoilua ruukussa, kun taas ikebana viittaa kukkien asetteluun. Joka lauantai kello 13 pääset todistamaan paikan päällä, kun taiteilijat tekevät uusia asetelmia yleisön edessä.

Kuva: Världskulturmuseerna

Yhteystiedot Tietosuoja