Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014
Päivitetty: 05.09.2016

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

Videossa vuodelta 2014 kuulemme kahvilakulttuurin kasvusta Ruotsissa

Johan & Nyströmin kattavasta valikoimasta löydät varmasti mieluisia kahvi- ja teemakuja omaan kuppiisi tai tuliaiseksi! Johan & Nyströmin kaikki osoitteet löydät täältä – he toimivat myös Helsingissä – ja jos haluat piipahtaa heidän konseptiliikkeessään Söderissä Tukholman-reissullasi, kirjoita muistiin osoite Swedenborgsgatan 7.

Kahvikulttuurin askeleet ovat nopeat, ja nykyään myös teekulttuuri on noussut trendiksi Tukholmassa. Johan & Nyströmin tarjonnasta kannattaa katsastaa esimerkiksi kolmen eri maun luomujäätee ja design-pakkauksiin pakatut herkulliset teesekoitukset.

Ajankohtaista Tukholmassa

Elävän taiteen museo avautui

11.2. alkaen

Tukholman uusimmassa museossa Sibyllegatanilla kohtaavat musiikki, teatteri, tanssi sekä nukketeatteri. Scenkonstmuseetin interaktiivisissa näyttelyissä on mahdollista päästä itse osaksi esityksiä, esimerkiksi osallistumalla tanssiryhmän näytökseen. Museossa pääsee myös tekemään teatterinukkeja, luomaan musiikkia ja tutustumaan historiallisiin tanssi-asuihin 1700-luvulta. Myöhemmin tänä vuonna museoon avautuu kautta aikojen ensimmäinen näyttely ruotsalaisesta hiphop-musiikista.

Kuva: Jeanette Hägglund

Dahlgrenin kasvisruokauutuus

Tähtikokki Mathias Dahlgren avasi helmikuussa 2017 uuden, pitkään odotetun ravintolansa Tukholman keskustan Grand Hôtelissa. Ravintolan nimi Rutabaga tarkoittaa lanttua, ja keittiö keskittyykin täysin kasvisruokaan. Rutabagan ruokalistalla sekoittuvat aasialaiset, Välimeren ja ruotsalaiset maut.

Kuva: Bobo Ohlsson

Kaksi lapsuutta

15.2.−13.8.

Hallwylskan palatsin uutuusnäyttelyssä Barn av sin tid asetetaan vastakkain kaksi erilaista lapsuutta: vauraan porvariperheen lapset 1800-luvun Tukholmassa ja työväenluokkaan kuuluvia lapsia 1970-luvun Göteborgissa. Valokuvaaja Jens S. Jensen seurasi ja vertaili sitä, miten lapset Göteborgin Hammarkullenissa oppivat jo nuorina selviytymään omillaan, kun taas von Hallwylin lasten lapsuus oli äärimmäisen suojattu.

Kuva: Jens Mohr

Yhteystiedot Tietosuoja