Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014
Päivitetty: 11.05.2016

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

Videossa vuodelta 2014 kuulemme kahvilakulttuurin kasvusta Ruotsissa

Johan & Nyströmin kattavasta valikoimasta löydät varmasti mieluisia kahvi- ja teemakuja omaan kuppiisi tai tuliaiseksi! Johan & Nyströmin kaikki osoitteet löydät täältä – he toimivat myös Helsingissä – ja jos haluat piipahtaa heidän konseptiliikkeessään Söderissä Tukholman-reissullasi, kirjoita muistiin osoite Swedenborgsgatan 7.

Kahvikulttuurin askeleet ovat nopeat, ja nykyään myös teekulttuuri on noussut trendiksi Tukholmassa. Johan & Nyströmin tarjonnasta kannattaa katsastaa esimerkiksi kolmen eri maun luomujäätee ja design-pakkauksiin pakatut herkulliset teesekoitukset.

Ajankohtaista Tukholmassa

Rokkari tähtikuvaajana

25.9. saakka

Bryan Adams on yksi maailman tunnetuimpia rock-muusikoita, mutta musiikkiuransa ohella hän on jo vuosia toiminut valokuvaajana. Fotografiskan näyttely ”Exposed” on jaettu kahteen, toisilleen vastakkaiseen osaan. Ensimmäisessä esillä on potretteja kuuluisista kasvoista kuten Amy Winehousesta ja Ben Kingsleystä, ja toisessa pysäyttäviä kuvia haavoittuneista brittiläisistä sotaveteraaneista.

Kuva: Johan Ståhlberg

Pohjoismaiden suurin Pride-paraati

25.–30.7.

Heinäkuun viimeinen viikko on Tukholmassa suvaitsevaisuuden juhlaa. LGBT-yhteisön Pride-festivaali on täynnä konsertteja, työpajoja, debatteja ja juhlintaa, jonne kaikki ovat tervetulleita. Viikko huipentuu lauantain näyttävään Pride-paraatiin, jota tukholmalaiset ja turistit saapuvat aina katsomaan tuhatpäin. Voit myös ilmoittautua paraatiin, jonka startti on kello 13 Kungsholmstorgilta.

Kuva: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se

Taiteen ja musiikin kaupunkifestivaali

29.–31.7.

Stockholm Music & Arts on muutamassa vuodessa vakiinnuttanut asemansa Tukholman kesäfestivaalien joukossa. Skeppsholmenille kerääntyy viikonlopuksi vaikuttava joukko taiteilijoita ja artisteja Ruotsista sekä ulkomailta. Tänä vuonna lavalle nousevat muun muassa AIR, Joan Baez, Lauryn Hill, Kratfwerk 3-D, Rufus Wainwright ja Sigur Rós. Taidepuolen suuria nimiä ovat ainakin Esko Männikkö ja Pippilotti Rist.

Yhteystiedot Tietosuoja