Jaa Seuraa

Video: Kahvikulttuurin ystäville Johan & Nyström

Julkaistu: 11.3.2014
Päivitetty: 05.09.2016

Tukholman kahvikulttuuri kukoistaa. Yksi kiinnostavista kohteista on Johan & Nyström -pienpaahtimon konseptiliike, joka valittiin vuonna 2014 Ruotsin parhaimmaksi ja vuonna 2013 Euroopan toiseksi parhaimmaksi kahvilaksi. Kävimme paikan päällä kahvilla ja haastattelemassa yhtä palkituista baristavelhoista.

Videossa vuodelta 2014 kuulemme kahvilakulttuurin kasvusta Ruotsissa

Johan & Nyströmin kattavasta valikoimasta löydät varmasti mieluisia kahvi- ja teemakuja omaan kuppiisi tai tuliaiseksi! Johan & Nyströmin kaikki osoitteet löydät täältä – he toimivat myös Helsingissä – ja jos haluat piipahtaa heidän konseptiliikkeessään Söderissä Tukholman-reissullasi, kirjoita muistiin osoite Swedenborgsgatan 7.

Kahvikulttuurin askeleet ovat nopeat, ja nykyään myös teekulttuuri on noussut trendiksi Tukholmassa. Johan & Nyströmin tarjonnasta kannattaa katsastaa esimerkiksi kolmen eri maun luomujäätee ja design-pakkauksiin pakatut herkulliset teesekoitukset.

Ajankohtaista Tukholmassa

Muotoilun syysmarkkinat

29.–30.10.

Designmarknad Sthlm järjestää suosittuja muotoilumarkkinoita eri puolilla Tukholmaa. Tällä kertaa paikkana on taidegalleria Färgfabriken Liljeholmenissa. Ideana on, että muotoilijat saavat myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille, mikä takaa uniikin valikoiman. Myytävänä on tekstiilejä, sisustustuotteita ja somisteita. Vapaa pääsy.

Kuva: Annelie Sundin

Tony Craggin jättiveistokset

28.10. saakka

Nykytaiteen huippunimiin kuuluva Tony Cragg on palkittu muun muassa arvostetulla Turner-palkinnolla. Vielä ehdit ihailemaan hänen useita metrejä korkeita veistoksiaan kaupunkipuisto Djurgårdenissa. Näyttely koostuu viidestä veistoksesta, jotka on siroteltu rantapolun varrelle.

Kuvassa Tony Craggin teos Manipulation
Kuva: Galleri Andersson/Sandström

Tähtikirjailijat koolla

29.–30.10.

Stockholm Literature -festivaali kokoaa Tukholmaan kirjallisuuden huippunimiä ympäri maailmaa. Luvassa on kiinnostavia keskusteluja, luentoja, performansseja ja elokuvanäytöksiä. Mukana ovat muun muassa Don DeLillo (USA), Ngũgĩ wa Thiong’o (Kenia), Monica Fagerholm (Suomi) ja Hiromi Itō (Japani).

Kuvassa Ngũgĩ wa Thiong’o
Kuva: Daniel Anderson

Yhteystiedot Tietosuoja