Jaa Seuraa

Hotellibaarit-ilmiö: Södermalm

Teksti: Tuukka Luukas
Julkaistu: 17.3.2015
Päivitetty: 14.03.2017

Tukholmassa tavataan tuttuja after workin tai late after workin tiimoilta usein hotellin baarissa tai loungessa. Tällaisia hotelleja on kaupungissa tällä hetkellä kiitettävissä määrin. Tarkastimme pari Södermalmin suosittua hotellibaaria ja niiden tunnelman.

Rival Hotel

Rival Hotel on ABBAn Benny Anderssonin omistama hotelli Söderin Mariatorgetilla, ja musiikista pidetäänkin täällä erityisen hyvää huolta. Ennen after workia kannattaa pistäytyä syömässä hotellin mainiossa bistrossa.

”Meillä on kolme baaria, ja hotellin aulabaari on auki jokaisena päivänä. DJ-musiikki alkaa perjantaisin ja lauantaisin kello 17.00 coolilla otteella. Kello 21.00 DJ:t vaihtavat vuoroa ja musiikki vaihtuu menevämpään poljentoon, kun after work -ihmiset suunnistavat kotiin”, kertoo Rivalin PR-vastaava Caroline Eriksson. ”Asiakkaat ovat hauska sekoitus Söderin hipstereitä, liikemiehiä, kansainvälisiä turisteja, after work -bailaajia ja teatterissa kävijöitä.”

Rivalissa on myös omaa teatteri- ja stand up -tarjontaa liveartistien lisäksi. ”Lauantaisin teemme asiat hieman toisin, ja meillä on laittaa livebändi lauteille jo heti viideltä. DJ ottaa sitten viestikapulan iltayhdeksältä ja jatkaa aina kello 02.00:n valomerkkiin saakka”, Eriksson jatkaa.  Konsepti on hyvin suosittu ja Rival onkin Mariatorgetin helmi.

Scandic Malmen

Scandic Malmen sijaitsee puolestaan aivan Södermalmstorgetin laidalla, käytännössä keskellä Söderin iltahumua. Myös täällä after work alkaa heti viideltä. Baareja on kaikkiaan kolme, joista kuuluisin lienee Lilla Hotellbaren, jota voi kutsua klubiksi.

Viikonloppuisin iltayhdeksästä eteenpäin ilta jatkuu kansainvälisten ja tukholmalaisten DJ-tähtien ohjauksessa, ja asiakkaita on tungokseen saakka. Voi sanoa, että täällä on koko maailma pienoiskoossa. Lilla Hotellbarenin deep house -vetoinen musiikki soi toisella puolella, kun taas toisella puolella soitetaan vanhoja 90-luvun soulklassikoita. Kaikille on jotain! Keskelle jää vielä yksi baari, joka soveltuu parhaiten seurusteluun myös illan vilkkaina tunteina.

Viikonloppuiltaisin Scandiciin voi olla aluksi vaikea päästä sisään pääovesta, sillä portieeri päästää sisälle mielellään vain hotellin omia asiakkaita. Sisääntuloja on kuitenkin kaikkiaan kolme, joten kannattaa kysyä portieerilta, mistä sisään kannattaisi mennä. Folkungagatanin puolelta pääsee Lilla Hotellbareniin. Sisään päästyään tässä viihdekompleksissa voi kulkea mielensä mukaan. Jos jaksaa viettää koko illan after workista alkaen voi sanoa, että täältä löytyy yksi versio teemasta Stockholm by Night.

  • Rival-hotellin lobbyn baarissa voi nauttia lasillisen kuohuvaa työpäivän jälkeen.

  • Ennen after workia kannattaa pistäytyä syömässä Rival-hotellin mainiossa bistrossa.

  • Lilla Hotellbar on yksi Scandic Malmen -hotellin kolmesta baarista.
    Kuva: Karl Gabor

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja