Jaa Seuraa

Hotellibaarit-ilmiö: Östermalm

Teksti: Tuukka Luukas
Julkaistu: 17.4.2015
Päivitetty: 14.03.2017

Tukholmassa tavataan tuttuja after workin tai late after workin tiimoilta usein hotellin baarissa tai loungessa. Tällaisia hotelleja on kaupungissa tällä hetkellä kiitettävissä määrin. Tarkastimme muutaman Östermalmin suositun hotellibaarin ja niiden tunnelman.

Östermalm on aina chic, kuten sen hotellitkin. After work alkaa yleensä kaikissa hotelleissa kello 17.00, ja tässäkin asiassa tukholmalaiset ovat tapojensa mukaisesti yleensä hyvin aikataulussa. Varsinkin perjantai-iltapäivinä kaupunki vaihtaa nopeasti vapaalle ja hotellien lounget, lobbyt sekä hotellibaarit täyttyvät varsin nopeasti seurueista ja läppärikansasta. Kannattaa siis olla ajoissa, jos mielii johonkin tiettyyn paikkaan. Yleensä after workeihin on vapaa pääsy ja VIP-listoja ei tunneta.

Diplomat Hotelin T-Bar on erinomainen ruokaravintola, jossa tarjoillaan kaikkea lounaasta illalliseen. After work käynnistyy viikon lopulla heti viiden aikaan, ja DJ soittaa hyvin lempeää jazzahtavaa uutta musiikkia, joka ei särähdä seurustelevien korviin. Lähinnä se toimii siis taustamusiikkina ja sopii oikein hyvin rentoon ja seurustelevaan tunnelmaan. Diplomatin asiakaskunta vaihtelee alueen ruotsalaisista perheistä kansainvälisiin seurueisiin. Tämä on maailmanluokan hotelli.

”After work sen sijaan kerää alueella asuvia tai työskenteleviä 3040-vuotiaita nuorekkaita ihmisiä, jotka useimmiten työskentelevät muodin, rahoitusalan, lakipalvelujen tai median parissa”, kertoo Hotel Diplomatin PR-vastaava Mette von Schack. Hotellin aulatiloista löytyy kirjastomaisia nurkkauksia, joissa voi seurustella tai lukea kansainvälisiä lehtiä lempeän musiikin soidessa ravintolan tiloista joka puolelle alakertaan. Pikkunälkään on tarjolla pintxoja eli tapaksia cocktail-tikulla samppanjan kera.

Lydmar Hotel oli aikoinaan Tukholman ensimmäisiä design-hotelleja, mutta nykyään tyyli on klassisempi ja alakerran ravintola on oikeastaan yksi suuri olohuone kirjahyllyineen ja upottavine nahkasohvineen. Täälläkin after work alkaa jo viiden maissa, ja aluksi musiikki on hiljaisella. Asiakaskunta on nuorista paikallisista keski-ikäisiin syntymäpäiväseurueisiin ja tietysti hotellin kansainvälisiin asiakkaisiin. Ravintolan vanhan ajan ruokahissikin on ahkerassa käytössä. Tukholmalaiset rakastavat syödä ulkona seurueina ja se näkyy täälläkin, kun tarjoilijat hyörivät aktiivisesti annoksia pöytiin kantaen.

Kello 21.00 on DJ:n vuoro ja musiikki laitetaan reilusti kovemmalle. Myös baarin puolella svengaa ja baarimikot ovat huippuammattilaisia. Hittejä ei juuri kuulla, vaan DJ keskittyy soittamaan löytöjä vuosien varrelta soulfunkista rouhevaan rumbleen. DJ Maja Westin on selvästi tyytyväinen työpaikassaan: ”Täällä DJ:stä pidetään todella hyvää huolta ja on pelkästään ilo ja etuoikeus saada soittaa Tukholmassa!” Kaupungissa on poikkeuksellisen paljon myös naispuolisia DJ:tä miksereiden takana.

Lydmariin mennään sisään pienestä katutason ovesta merenrannan puolelta ja after work on käynnissä joka päivä. DJ:t soittavat kuitenkin vain perjantaisin ja lauantaisin klo 21.00 alkaen. Kesäisin vietetään aikaa kesäterassilla, jossa nähdään ja kuullaan myös livebändejä kotimaasta ja ulkomailta DJ-ohjelman lisäksi. Näköalat ovat merenlahden yli kuninkaanlinnaan ja Söderin suuntaan.

Nobis Hotel on Östermalmin kolmas suosittu after work -paikka. Tämä design-hotelli kuuluu Operakällaren-konserniin. Designista vastaavat Claesson Rune Koivisto -kolmikko, ja hotellin sisäpihan suuri lounge on yllättävän täynnä jo heti kello viideltä. Niin on myös legendaarinen Guldbaren, jonka design on jotain James Bond-elokuvan ja 1970-luvun Las Vegasin väliltä. After workit pyörivät päivittäin ja Guldbarenkin on auki jokaisena päivänä vähintään keskiyöhön asti. Tämä on hotellien positiivinen ominaisuus!

Story Hotel puolestaan tarjoilee NYC-henkistä rentoa tunnelmaa Östermalmin sydämessä Riddargatanilla. Myös täällä hotellin baarissa on tungosta keskiviikosta lauantaihin DJ:n soittaessa tahtia boheemille asiakaskunnalleen. Story Hotel on taiteellisempi vaihtoehto Östermalmin muuten elegantille menolle.

  • Diplomat Hotelin T-Barissa viihdytään töiden jälkeen.
    Kuva: Diplomat Hotel

  • Diplomat Hotelin cocktailbaarissa on tunnelmaa.
    Kuva: Diplomat Hotel

  • Legendaarinen Guldbaren on Nobis-hotellin ylpeys.
    Kuva: Louise Billgert

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja