Jaa Seuraa

Tukholman torit ja markkinat

Teksti: Anna Starckman
Julkaistu: 22.9.2015
Päivitetty: 23.08.2017

Lauantait ja sunnuntait ovat toripäiviä useimmissa kaupungeissa, eikä Tukholma ole tässä poikkeus. On kyse sitten vintagesta, koruista tai ruoasta, löytyy kaupungista sopivat markkinat.

Hornstullin markkinat

Hornstullin markkinat on tunnelmallinen katukirppari, jonka antiin voi tutustua kävelemällä pitkin Södermalmin länsirantaa. Kirpputori sai alkunsa muutama vuosi sitten, ja siitä on nopeasti tullut yksi Tukholman suosituimmista sunnuntaikohteista. Mitä erilaisimmilta myyntipöydiltä löytyy klassista kirpputoritavaraa lp-levyistä kynttilänjalkoihin, ja joukkoon mahtuu sekä vintagea, secondhandia että taidetta. Syötävää voi ostaa kadun monista foodtruckeista ja pikkukojuista. Auki huhtikuun alusta syyskuun loppuun lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17 (ei juhannusviikonloppuna)  – lisätiedot kotisivuilta.

Drive in -kirpputori Täby Park (ent. Täby Galopp)

Ruotsin suurimmalla Drive in -kirpputorilla Tukholman pohjoispuolella voi tinkiä todellisia löytöjä. Vieriviereen raviradan kylkeen parkkeerattujen autojen takaluukuista myydään kaikkea aina antikviteeteista lasten vaatteisiin. Takaluukkujen tavaramäärään tutustuessa voi nauttia myös kirpparin perinteiset makkarakahvit ”korv&kaffe”. 10-vuotisjuhliaan vuonna 2017 viettävälle kirpputorille pääsee Tukholman keskustasta julkisilla (Roslagsbanan) noin vartissa. Auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–16  ajalla 27.5.-1.10.2017 (ei 24.-25.6. eikä 16.-17.9.).

Bondens egen marknad

Maanviljelijän markkinat Katarina Bangatanilla Södermalmilla on täynnä ekologisia ja paikallisesti tuotettuja vihanneksia, yrttejä ja hedelmiä – samoin hilloja, mehuja, hunajaa ja juustoja. Kauniisti aseteltuina, suoraan tuottajalta ostajalle. Vastaavat markkinat pidetään myös Östermalmilla Tessinparkenissa. Katso tarkat aukioloajat em. kotisivulta

Skansenin syysmarkkinat

Skansenin perinteisillä syysmarkkinoilla voi eläytyä sadan vuoden takaiseen markkinatunnelmaan. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävät markkinat ovat kuin suoraan Vaahteramäen Eemelin kylästä. Sadonkorjuujuhlilla myydään entisajan käsitöitä ja pikkutiloilla tuotettua lähiruokaa. Herkkuihin kuuluvat muun muassa erilaiset makkarat, silakkaleivät, hillot, hunajat ja paperitötteröissä myytävät karamellit. Musiikkiesitysten ja näytösten ohessa voi vaikka otattaa itsestään valokuvan entisajan vaatteissa tai osallistua vanhanajan leikkeihin. Katso lisätiedot em. kotisivuilta.

Syysmarkkinat Prinssi Eugenin Waldemarsuddella

Tukholman Djurgårdenilla prinssi Eugenin taiteilijakodissa järjestetään joka syksy puutarhamarkkinat. Viikonlopun aikana voi viettää päivän museon kauniissa puistossa ja saada neuvoja sekä inspiraatiota puutarhanhoitoon Waldemarsudden henkilökunnalta. Markkinoilla myydään sipuleita, taimia ja kaikkea puutarhaan liittyvää. Paikalla voi tutustua myös hienoon pelargonianäyttelyyn. Katso lisätiedot em. kotisivuilta.

Hötorgshallen

Hötorgshallen on tukholmalaisten suosima moderni kauppahalli, jonka tiskit notkuvat tuoretta ruokaa kaikkialta maailmasta. Tekee sitten mieli turkkilaisia hampurilaisia, Toast Skagen -rapuleipää, aasialaisia makuja, halal-lihaa, italialaista jälkiruokaa tai puolalaista tai suomalaista makkaraa niin Hötorgshallenista löytyy. Katso lisätiedot em. kotisivuilta.

Östermalmshallen

1800-luvulta peräisin oleva Östermalmin kauppahalli on valittu maailman seitsemänneksi parhaaksi kauppahalliksi. Samalle top-listalle sijoittuvat muun muassa Tokion ja Budapestin kauppahallit. Perinteinen Östermalmshallen tunnetaan vakiasiakkaistaan ja sukupolvelta toiselle siirtyvistä pikkuputiikeistaan sekä tietenkin laadukkaasta ruoastaan ja palvelustaan. Ruoan ostaminen Östermalmin charmikkaasta kauppahallista on elämys jo itsessään. Östermalmin kauppahallin peruskorjaus alkaa vuonna 2016, mutta liikkeet siirtyvät siksi aikaa tilapäiseen tilaan Östermalmstorgetille. Alsutavan aikataulun mukaan vanha kauppahalli avataan peruskorjauksen jälkeen loppuvuonna 2018. Katso lisätiedot em. kotisivuilta.

 • Hornstullin markkinat Södermalmilla on suosittu viikonloppukohde.
  Kuva: Hornstulls Marknad

 • Hornstullissa myyntipöydillä on klassista kirpputoritavaraa.
  Kuva: Hornstulls Marknad

 • Skansenin syysmarkkinoilla myydään entisajan käsitöitä ja pikkutiloilla tuotettua lähiruokaa.
  Kuva: Marie Andersson

 • Perinteinen Östermalmshallen on valittu maailman parhaiden kauppahallien joukkoon.
  Kuva: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja