Jaa Seuraa

Tukholman kauneusvinkit

Teksti ja kuvat: Laura Iisalo
Julkaistu: 1.4.2015
Päivitetty: 19.04.2016

Tukholman tavarataloissa ja putiikeissa riittää valinnan varaa kauneuden saralla. Saatavilla on ruotsalaisten laatumerkkien lisäksi tuoksuharvinaisuuksia ja kosmetiikkaa maailmalta. Shoppailun lomassa voi myös hemmotella itseään vaikkapa tuoksukonsultaatiolla, kasvohoidolla tai meikkauskurssilla.

Face Stockholm

Tukholma, kauneusvinkit, kauneus, shoppailu, Face Stockholm

Tukholmalainen Gun Nowak perusti Face Stockholmin 36 vuotta sitten. Silloinen muotiputiikkien omistaja halusi tuoda markkinoille laadukkaita neon-meikkejä, joita ei vielä ollut Ruotsissa saatavilla. Nykyään Face Stockholm on tunnettu maailmalla, ja jo pelkästään Tukholmassa on viisi myymälää. Kaikki myyjät ovat ammattimeikkaajia ja opastavat mielellään niin tuotteiden valinnassa kuin käytössä. Face Stockholm järjestää myös erilaisia meikkikursseja.

Meikkitaiteilijoiden suosimat, korkeapigmenttiset ja kestävät meikkituotteet ovat edelleen Face Stockholmin valikoimissa. Kosmetiikkamerkin myyntivaltteja ovat aina olleet laatu ja laaja valikoima – pelkästään huulipunavärejä on valikoimassa toistasataa. “Meikkaamien on hauskaa, luovaa ja värikästä puuhaa. Meikkaaminen saa naiset tuntemaan olonsa hyväksi”, Nowak perustelee uravalintaansa.

Nykyään Nowak viettää puolet vuodesta Ruotsissa ja puolet Amerikassa. Hän suunnittelee Face Stockholmille joka vuosi neljä erilaista meikkilookia. Buddhalaisuudesta viehättynyt Nowak haki vuonna 2014 inspiraatiota Intian Ladakhista, jonka lämpimät värit hehkuivat seuraavan kauden meikkisävyissä.

Estelle&Thild

Pernilla Rönnberg perusti ruotsalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Estelle&Thildin vuonna 2009. Perustajan lasten mukaan nimetyssä tuotesarjassa yhdistyvät laadukkaat luomuraaka-aineet ja nykyaikainen teknologia. Rönnbergille on tärkeää, että tuotteet ovat paitsi iho- myös ympäristöystävällisiä.

MOOD Stockholm

Tukholma, kauneusvinkit, kauneus, shoppailu, Brow Bar, Mood Stockholm

Mood Stockholmissa vierähtää helposti monta tuntia. Kiinnostavien sisustus- ja vaateliikkeiden sekä ravintoloiden lisäksi kauppakeskuksesta löytyy Rapide for Brows -kauneusbaari, jossa voi hoidattaa kulmakarvat ojennukseen. Samasta rakennuksesta löytyvät myös hius- ja kynsibaarit, joiden hoidoista pääsee hyvässä lykyssä nauttimaan jonottamatta.

Barber&Books

Tukholma, kauneusvinkit, kauneus, shoppailu, Barber and Books

Håkan ja Catarina Ström perustivat parturi-kirjakaupan inspiroivan New Yorkin -matkan jälkeen. Södermalmissa sijaitseva liike huokuu 1920-luvun henkeä ja palveluvalikoimissa onkin parturoinnin lisäksi myös klassinen märkäajo. Omaa vuoroa odotellessa voi tutustua kirjakokoelmaan, tai pitää seuraa pariskunnan koiralle, Edithille.

NK perfume experts

NK-tavaratalon hajuvesiosastolta löytyy klassikkotuoksujen lisäksi harvinaisempiakin erikoisuuksia. Tuoksujen kiehtovaan maailmaan voi tutustua parhaiten varaamalla ajan tunnin mittaiseen, maksuttomaan tuoksukonsultaatioon. Aluksi asiantuntija kysyy elämäntavoista, tarpeista sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä ja haastattelun perusteella ehdottaa niin arkeen kuin juhlaankin sopivia tuoksuja.

Åhléns

Mikäli kaipaa ammattilaisen apua kauneushankinnoissa, kannattaa suunnata Åhléns-tavarataloon. Puolen tunnin konsultaation hintaan 295 SEK sisältyy meikkaus ja saman arvon verran tuotteita, ja jos haluat perusteellisemman konsultaation, voit varata tunninkin mittaisen opastuksen.

Byredo

Tukholma, kauneusvinkit, kauneus, shoppailu, Byredo

Kulttimaineeseen nousseen ruotsalaisen Byredon perustaja Ben Gorham opiskeli alunperin kuvataidetta. Kohtaaminen parfymööri Pierre Wulffin kanssa muutti kuitenkin Gorhamin tulevaisuuden näkymät, sillä hän päätti maalausten sijaan ryhtyä luomaan hajuvesiä.

  • Face Stockholmin perusti Gun Nowak.
    Kuva: Paul Brissman

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja