Jaa Seuraa

Ostoksilla Tukholmassa

Teksti: VisitSweden.com
Kuvat: Ola Ericson/imagebank.sweden.se
Julkaistu: 9.1.2014
Päivitetty: 18.04.2016

Suomalaisille tunnetuimmat ostoskeskukset ja tavaratalot löytyvät aivan Tukholman ydinkeskustasta, muutaman korttelin säteellä Sergelin torilta.

Kuuluisa kävelykatu Drottninggatan jakaa Tukholman keskustan pohjois-eteläsuunnassa. Ydinkeskustasta siirryt kätevästi katua etelään aina Vanhaankaupunkiin (Gamla Stan) saakka. Drottninggatan on todennäköisesti Ruotsin vilkkain katu, ja shoppailun ohella täällä voi nauttia tunnelmasta myös kahviloissa ja ravintoloissa.

Suuret tavaratalot löydät aivan Tukholman ydinkeskustasta. Mukavuudenhaluinen shoppailija löytää saman – tai useamman– katon alta kaiken kerralla.

Drottninggatan on täpötäynnä pienempiä erikoisliikkeitä, suuria ketjuja kuten H&M ja Zara, ruotsalaisten muotimerkkien liikkeitä ja kaikenlaisia muita kauppoja, mitä saatat shoppaillessasi kaivata. Huomaa matkallasi, että Designtorget Sergels Torgilla on ehdottomasti käynnin arvoinen: sieltä löydät kotikäyttöön useiden pohjoismaisten muotoilijoiden tekemiä designtuotteita, joita ei helposti muualta saa.

Muutama vinkki

NK Hamngatanilla on korkeatasoinen tavaratalo ihan ydinkeskustassa. Tässä yhdessä kaupungin vaikuttavimmista rakennuksista on tyylikkäästi esillä löytöjä neljässä kerroksessa: ruotsalaista ja kansainvälistä muotia, design-tuotteita, taloustarvikkeita, kosmetiikkaa, kenkiä jne. Kellarikerroksessa myydään ainutlaatuista ruotsalaista ja pohjoismaista lasi- ja kristallitavaraa sekä taloustavaraa. Tästä tavaratalosta löydät myös ruotsalaisen huolitellun tyylin peruspilarit kuten Gant ja J. Lindeberg, samoin myös pohjoismaiset suosikit Filippa K., Acne ja Tiger.

Östermalmilla sijaitseva MOOD Stockholm on hieman uudempi ostosgalleria, joka avattiin vuonna 2012. Sen pääsisäänkäynnit ovat Regeringsgatanilla ja Norrlandsgatanilla.  Shoppailija löytää MOODista mielenkiintoisia muotimerkkejä, kauneuspalveluita sekä kahviloita ja ravintoloita. Ostoskierroksen jälkeen voi suunnata vaikkapa virkistävälle smuutille Juiceverketiin.

Åhléns Stockholm City sijaitsee Drottninggatanin ja Hamngatanin risteyksessä, ja täältä löydät kirjaimellisesti kaikkea aina saippuapalasta taidelasiin. Tavaratalossa on hyvä valikoima niin kansainvälisiä ja ruotsalaisia muotimerkkejä kuin kauneustuotteita ja kosmetiikkaa. Jos etsit laatua hyvään hintaan, kannattaa tutustua tavaratalon omiin sisustustuotteisiin.

Lisätietoja ostoksista Tukholmassa.

 

 

 

  • Kävelykatu Drottninggatan on Ruotsin vilkkaimpia katuja.

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja