Jaa Seuraa

Koko perheen shoppailuvinkit: Tukholman TOP 8

Teksti: Johanna Hytönen
Julkaistu: 30.12.2014
Päivitetty: 30.05.2017

Ruotsalaissuunnittelijat ovat viime vuosina luoneet perheen pienimmille ja vähän vanhemmillekin trendikkäitä brändejä, jotka ovat saavuttaneet suosiota myös Euroopan ulkopuolella.

1. Mustavalkoista

Lundmyrin käytännölliset bodyt, potkupuvut, sukat ja pusakat ovat pääosin paksua puuvillatrikoota. Katso Lundmyrin jälleenmyyjät Lundmyrin verkkosivuilta.

2. Pikku sirkustaiteilijat

Tukholma, shoppailu, vaatteet, lapset, lastenvaatteet, muoti, ostokset, ostos, vaatekauppa, lastenvaatekauppa, Mini Rodini

Pian kymmenvuotias Mini Rodini on yksi Ruotsin myydyimmistä lastenvaatebrändeistä. Suunnittelija ja perustaja Cassandra Rhodin halusi tehdä vaatteita, jotka tukisivat lasten luovuutta ja persoonallisuuden kehitystä. Cassandra on kuuluisaa sirkus- ja taiteilijasukua. Suvun historia näkyy vaatteiden eläinprinteissä ja rohkeissa väreissä. Cassandran isoisoisä oli sirkustaiteilija Brazil Jack, joka perusti yhden ensimmäisistä ruotsalaisista sirkusseurueista. Mallistoa tehdään 0−11-vuotiaille.

Mini Rodini
Södermalm, Nytorgsgatan 36
Vasastan, Odengatan 78
Ydinkeskusta, Åhléns ja NK

3. Suurvalikoima keskellä kaupunkia

Stureplanilla sijaitseva Babyshop on yksi Tukholman monipuolisimmista lastenvaateliikkeistä. Myynnissä on laaja valikoima Mini Rodinin tuotteita sekä useita muita ruotsalaisia merkkejä, kuten Nova Star ja Koolabah. Nova Starin tyyli on rento ja mallistossa on paljon laadukkaita käyttövaatteita, kuten farkkuja, pusakoita, takkeja ja värikkäitä puuvillaneuleita. Persoonallinen Koolabah yhdistää trikoovaatteissaan skandinaavisen yksinkertaisia kuvioita ja perinteisiä japanilaisia leikkauksia. Leikkisyyttä tuovat 80-luvun neonvärit.

Babyshop Store, Sturegallerian, Stureplan 4

4. Kaikkea luomusta

EcoSTHLM tarjoaa Tukholman laajimman valikoiman ekologisesti valmistettuja leluja, lastentarvikkeita ja vaatteita.

EcoSTHLM, Götgatan 78

5. Trikoota pienille tyyliniekoille

Tukholma, shoppailu, vaatteet, lapset, lastenvaatteet, muoti, ostokset, ostos, vaatekauppa, lastenvaatekauppa, The Tiny Universe

The Tiny Universe valmistaa humoristisia ja kekseliäitä lastenvaatteita, kuten tyttövauvan ”pikkumustaa” trikoomekkoa, johon on painettu helminauha. Poikavauvalle löytyy smokkia muistuttava potkupuku pienine rusetteineen. Materiaalina on muun muassa joustosametti.

The Tiny Universe

6. Helpotusta farkkunälkään

Perheen teinit osaavat arvostaa trendikkäitä ruotsalaismerkkejä, kuten Cheap Mondayta ja Acnea. Cheap Monday tunnetaan erityisesti farkuistaan, Acne tekee tyylikkäitä ja laadukkaita käyttövaatteita pienissä sarjoissa. Kumpaakin merkkiä saa Weekdaysta. Acnella on myös oma myymälä.

Weekday, Götgatan 21 ja Drottninggatan 63
Acne, Norrmalmstorg 2

7. Hamngatanin ostosparatiisi houkuttelee

Gallerian-ostoskeskuksesta löytyy tunnetuimpia ruotsalaismerkkejä sekä useita edullisia nuortenliikkeitä, kuten Monki ja Bik Bok. Jälkimmäisessä myydään esimerkiksi kapealinjaisia Dr Denim -farkkuja. Ja onhan Gallerian-ostoskeskuksessa myös brittimerkki Topshopin sekä amerikkalaisen Hollisterin myymälät. Kumpaakaan merkkiä ei saa Suomesta. Hollister on supertrendikkään amerikkalaisen Abercrombie&Fitchin nuorille suunnattu alabrändi.

Gallerian, Hamngatan 37

8. Tossua toisen eteen

Tukholma, shoppailu, vaatteet, nuoret, muoti, ostokset, ostos, vaatekauppa, Sneakersnstuff

Lenkkareita ja muita sporttisia kenkiä myy Sneakersandstuff. Södermalmilla sijaitseva myymälä on nähtävyys jo sinänsä, sillä musiikista huolehtii oma tiskijukka. Uusimpien houkutusten lisäksi tarjolla on aina klassikkolenkkareita, kuten Conversen Chuck Tayloreita tai Adidaksen Stan Smithejä.

Sneakersnstuff, Åsögatan 124

  • Mini Rodinin kevään 2015 mallistoa

  • The Tiny Universen vauvansmokki

Tukholma, shoppailu, vaatteet, lapset, lastenvaatteet, muoti, ostokset, ostos, vaatekauppa, lastenvaatekauppa, Lundmyr

Valokeilassa: Mia Lundmyrin mustavalkoiset söpöliinit

Ruotsalaisen suunnittelijan Mia Lundmyrin mustavalkoisia lastenvaatteita on nähty muun muassa megajulkkisten Heidi Klumin ja Kourtney Kardashianin lasten yllä. Nyt Lundmyrin vaatteita saa myös Viking Gracen myymälästä.

Lundmyrin lastenvaatteita myydään Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa, mutta yrityksen alku ei ollut ruusuinen. Mian avioliitto päättyi eroon, kun hän odotti toista lastaan ja samaan aikaan hänet irtisanottiin työstään. Hän ryhtyi suunnittelijaksi pakon edessä mutta pitää sitä nyt suurimpana onnenpotkunaan.

Mia halusi lapsilleen oman tyylinsä mukaisesti mustavalkoisia vaatteita. Kun sellaisia ei löytynyt, hän päätti tehdä niitä itse. Vaatteet saavuttivat tuttavapiirissä niin suuren suosion, että hän uskalsi perustaa oman yrityksen.

Mustan ja valkoisen lisäksi Mian vaatteissa on tehostevärinä punaista ja somisteena humoristisia tekstejä. Bodypukuihin on esimerkiksi painettu teksti kullannuppu. Tekstin kieli vaihtuu myyntimaan mukaan.

Käytännölliset bodyt, potkupuvut, sukat ja pusakat ovat pääosin paksua puuvillatrikoota.

”Laatu on minulle tärkeä asia. Muistan, kuinka minun piti pärjätä alle tuhannella eurolla kuukaudessa. Siksi haluan, että vaatteeni kestävät”, sanoo Mia Lundmyr.

Mia on suunnitellut myös vauvanvaatteita, jotka kasvavat lapsen mukana. Bodyjen käyttöaikaa pidentävät nepeillä säädettävä jatkokappale, hihojen tuplaresorit ja joustavat lahkeensuut.

Tukholma, Mia Lundmyr, lastenvaatteet

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja