Jaa Seuraa

48 h: Shoppailijan pyhiinvaelluskohteet

Teksti: Taneli Männikkö
Julkaistu: 10.3.2014
Päivitetty: 16.03.2017

Muodin hermolla elävässä Tukholmassa mainioita shoppailukohteita ei tarvitse pitkään etsiä. Klassikkotavaratalojen lisäksi eri kaupunginosien keskittymät tarjoavat ostoselämykseen omaa sävyään. Ostosviikonloppuun rentouttavan lisäelementin löytää kätevästi keskustan citykylpylöistä.

1. päivä/ perjantai

Klo 17 Muodin näyteikkunassa Bibliotekstanissa

Tukholma-fi-Bibliotekstan-Byredo

Byredo
Kuva: Taneli Männikkö

Merkkituotteiden ystävien askeleet suuntaavat ydinkeskustassa Norrmalmstorgin ja Stureplanin välissä sijaitsevaan Bibliotekstaniin. Alue on kansainvälisten luksusmerkkien sekä Ruotsin muotimaailman keskeisten tuotemerkkien näyteikkuna, ja se on vetänyt puoleensa myös tuoreempia nimiä ja harvinaisuuksia mukaan lukien Urban Outfitters ja parfyymiliike Byredo.

19.30 Makuelämyksiä kalakeitaassa

Kala- ja äyriäisruokien ystävien luvattu maa löytyy melko lähellä Bibliotekstania sijaitsevasta Blasieholmenista. Ravintola B.A.R. (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) on suosittu konsepti, jossa mieleisiään meren herkkuja annokseensa voi itse käydä ihastelemassa kala- ja äyriäistiskiltä.

22.00 Lasillinen Tukholman kermaa

Tukholmassa monet hotellit ovat alkaneet panostaa baareihinsa. Ne eivät ole enää vain hotellien asiakkaiden levähdyspisteitä, vaan myös tukholmalaisten after work -olohuoneita. Hyvä esimerkki on Nobis-hotellin suosittu Guldbaren, jossa Tukholman yöhön voi sukeltaa drinkkien tai kuplivan merkeissä.

24.00 Aika suoristautua

Keskusta-alueen hotellivalikoimasta löytyy jokaiselle omansa. Hyvien yhteyksien päässä ovat esimerkiksi lähellä keskusrautatieasemaa sijaitsevat Nordic Light ja Clarion Sign. Näistä jälkimmäisessä sisustusteema on pohjoismaisten huippusuunnittelijoiden kädenjälkeä, ja maateemat vaihtelevat kerroksittain Alvar Aallosta Arne Jacobseniin.

2. päivä/Lauantai

10.00 SoFo – trendejä ja löytöjä

Södermalmilla sijaitseva SoFo (South Of Folkungagatan) on jo vuosia kuulunut trenditietoisten matkaajien pyhiinvaelluskohteisiin. Rento kaupunginosa pursuaa vintagea, retroa, muotia, taidetta, levykauppoja sekä toinen toistaan viihtyisämpiä ravintoloita ja kahviloita. Päivä vierähtää joutuisasti kiertelemällä pikkuputiikista toiseen.

13.00 Idyllinen lounashetki Nytorgetilla

Lounaspaikaksi sopii mainiosti idyllinen Nytorget6, joka sijaitsee SoFon sydämessä. Listalta löytyy jokaiselle jotain, salaateista grillin antimiin. Kiitosta ravintola on saanut myös asiakasystävällisestä hinnoittelusta.

14.30 Södermalm tutuksi

Tukholma-fi-shoppailu-Brandstationen

Brandstationen
Kuva: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Södermalmilta löytyy SoFon lisäksi muitakin houkuttelevia keskittymiä. Yksi mielenkiintoinen vintage-henkinen rypäs sijaitsee lähellä Mariatorgetia. Hornsgatanilta ja Krukmakargatanilta löytyvät muun muassa Judits, Nitty Gritty, Brandstationen ja monia muita suosittuja aarreaittoja.

18.00 Eläimellinen päivällinen

Tukholma-viikonloppuun kuuluu luonnollisesti myös Gamla Stan, jonka ravintolaprofiilin nousu ei ole jäänyt huomiotta. Lilla Nygatanilla sijaitsevan Djuretin ekologisena konseptina on kirjaimellisesti hyödyntää ruoanvalmistuksessa kokonainen eläin kerrallaan. Ruokalistalta löytyy mitä moninaisimpia tapoja hyödyntää eri osia samasta eläimestä. Tarjolla on myös kasvismenyy, jos lihapitoinen lista tuntuu liian raskaalta.

21.00 Päivä huuhdotaan Hornstullissa

Monet Tukholman trendeistä ovat rantautuneet kaupunkiin Yhdysvalloista, eikä ihme että myös Brooklyn-panimon tuotteet otettiin Tukholmassa ja koko Ruotsissa vastaan janoisin suin. Södermalmin suositulta Hornstulls strandin rantakadulta löytyykin teemaan sopivasti Bar Brooklyn, jonka rennossa tunnelmassa ostospäivän viimeisetkin kulmat pyöristyvät sujuvasti.

3. päivä/sunnuntai

10.00 Kylpyyn kaupungin katolle

Tukholma-fi-shoppailu-Selma-Spa

Selma City Spa
Kuva: Taneli Männikkö

Tukholmassa Spa-elämystä ei tarvitse etsiä keskusta-alueen ulkopuolelta. Hotelleista luksusta tarjoaa esimerkiksi Clarion Signin Selma City Spa, joka tarjoaa mahdollisuuden kylpeä hotellin katolla sijaitsevassa altaassa, josta näkymät hiipivät kaupungin kattojen yli. Selma City Span spesialiteetteihin kuuluvat myös pikahoidot.

13.00 Viimeinen silaus keskustan klassikoissa

Siinä missä Söderin ostospäivä vaati liikkumista hieman laajemmalla säteellä, ostosviikonlopun voi päättää keskustassa täsmäiskuihin. Niihin tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi klassikkotavaratalot Åhlens, NK sekä tuoreempi ostosgalleria MOOD, jotka kaikki ovat keränneet kattonsa alle koko kirjon tuotteita sisustuksesta vaatteisiin ja kosmetiikkaan.

  • Kevätostoksilla Bibliotekstanissa.
    Kuva: Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja