Jaa Seuraa

Muotishoppailua keskustan ulkopuolella

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 28.8.2014
Päivitetty: 16.03.2017

Tukholman ympäristössä sijaitsevien ostoskeskusten muotitarjonta on monipuolista – trenditietoisimmatkin voivat tehdä herkullisia löytöjä. Listasimme keskustan ulkopuolisia ostoskohteita.

Tukholma-fi-ostoskeskukset-Taby-Centrum

Kuva: Täby Centrum

Täby Centrum

Tässä Tukholman alueen suosituimpiin kuuluvassa ostoskeskuksessa Täby Centrum on n. 260 liikettä, joten tarjontaa riittää moneen makuun myös muodin alueella. Ostoskeskuksen johtaja Louise Bergqvist nostaa erityisesti esiin kansainvälisesti tunnetut muotimerkit kuten Hugo Boss, Denim & Supply, Gant ja Hollister sekä menestyneet ruotsalaismerkit kuten J. Lindeberg, Filippa K ja Odd Molly. Ostoskeskuksen trendikkyydestä kertoo ehkä myös se, että sieltä löytyy Tukholman ainoa Apple Store ja amerikkalaisen Tesla-sähköauton myymälä.

Julkisilla T-Centralenista: Metro Tekniska Högskolan -asemalle, jonka viereisellä Stockholm Östra -asemalla vaihto Roslagsbanan-paikallisjunaan, poisjäänti Täby Centrumin asemalla. Matkustusaika noin 25–30 minuuttia.

Tukholma-fi-ostoskeskukset-Kista-Galleria-2

Kuva: Kista Galleria

Kista Galleria

Pitkät aukioloajat ovat yksi Kistan ostoskeskuksen valteista. Se on avoinna klo 10–21 jokaisena viikonpäivänä (359 päivänä vuodessa). Ostoskeskuksessa on 180 liikettä ja ravintolaa sekä muuta ajanvietettä kuten elokuvateatteri, keilailurata ja mikroautorata. Kista Gallerian edustaja Johanna Rydén kertoo ostoskeskuksen panostavan laadukkaisiin muotiliikkeisiin kuten Jackie, mutta tarjontaan kuuluu lisäksi sekä pieniä paikallisia myymälöitä että asemansa vakiinnuttaneita suuria ketjuja. Maininnan arvoisia ovat muun muassa Next, New Yorker ja G-Star Raw.

Julkisilla T-Centralenista: Metrolinja 11 kohti Akallaa, poisjäänti Kistan asemalla. Matkustusaika noin 20 minuuttia.

SKHLM – Skärholmen Centrum

Eteläisessä Tukholmassa sijaitseva Skärholmenin ostoskeskus käyttää itsestään nimitystä ”The Capital of Shopping”, ja tarjonta on monipuolista myös muodin osalta. Liikkeitä ostoskeskuksessa on yli 175, ja edustettuna ovat kaikki suurimmat vaateketjut, mutta myös pienempiä mielenkiintoisia merkkejä.

Julkisilla T-Centralenista: Metrolinja 13 kohti Norsborgia, poisjäänti Skärholmenin asemalla. Matkustusaika noin 25 minuuttia.

SKHLM – Skärholmen Centrum on parhaillaan peruskorjauksen alla, mutta on avoinna normaalisti. Peruskorjauksen on arvioitu valmistuvan vuonna 2019.

Sollentuna Centrum

Sollentunassa on yksi Ruotsin ensimmäisistä erityisesti designiin erikoistuneista ostoskeskuksista: Sollentuna Centrum. Tilavuus ja valoisuus tekevät ostoskeskuksesta todella viihtyisän. Muotitarjonnasta vastaa kolmisenkymmentä vaate- ja kenkäkauppaa, muun muassa GATT, Gerry Weber ja Jackie. Yhteensä liikkeitä on n. 115.

Julkisilla T-Centralenista: Paikallisjuna 36 kohti Märstaa, poisjäänti Sollentunan asemalla. Matkustusaika noin 15 minuuttia.

Nacka Forum

Nacka Forum-ostoskeskus on panostanut viime vuosina erityisesti muotiliikkeiden tarjontaan. Mielenkiintoisia myymälöitä ovat muun muassa Thernlunds ja Companys.

Julkisilla T-Centralenista: Metro Slussenille, josta vaihto Saltsjöbanan-paikallisjunaan, poisjäänti Nackan asemalla. Matkustusaika noin 15 minuuttia.
Samalla junareitillä on myös Sickla Köpkvarter (Sicklan pysäkki), jonka ostoskortteleista löytyy n. 160 liikettä. Muotitarjontaa on erityisesti Sickla Galleria -osassa.

Tukholma-fi-ostoskeskukset-Stockholm-Quality-Outlet

Kuva: Stockholm Quality Outlet

Stockholm Quality Outlet

Barkarbyssä sijaitseva outlet-myymälöiden keskus Stockholm Quality Outlet tarjoaa huippumerkkien viime kauden tuotteita ja näytekappaleita reilustikin alennetuin hinnoin. Outlet-kylässä on 70 myymälää, jotka edustavat yli sataa tunnettua merkkiä, kuten Acne, Filippa K, Helly Hansen, Hugo Boss, J. Lindeberg, Levi’s, Odd Molly, Tommy Hilfiger ja Vagabond. Täältä voi hyvällä onnella tehdä uskomattomia löytöjä!

Julkisilla T-Centralenista: Paikallisjuna kohti Kungsängeniä tai Bålstaa, poisjäänti Barkarbyn asemalla, josta bussi 567 Barkarby Handelsplatsin pysäkille. Matkustusaika noin 30 minuuttia.

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia sijaitsee Solnassa eli Tukholman keskustan pohjoispuolella, Friends Arenan vieressä. Vuonna 2015 avatussa ostoskeskuksessa on yhteensä yli 220 liiketilaa, ja tarjolla on toki paljon muotia aina Gantista Michael Korsiin.

Julkisilla T-centralenista: Paikallisjuna 36 kohti Märstaa. Nouse kyydistä Solnan asemalla. Matkustusaika noin 7 minuuttia.

 

Vinkki: Suunnittele shoppailukierroksesi Tukholman paikallisliikenteen SL:n kotisivuilla (myös englanniksi) mikäli et ole autolla liikkeellä. Muista, että matkalippu tulee ostaa etukäteen.

  • Kuva: iStock

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja