Jaa Seuraa

Klassista tyyliä ja persoonallista ruotsalaismuotia

Teksti ja kuvat: Nina Uddin
Julkaistu: 22.1.2015
Päivitetty: 16.03.2017

Tukholman monipuolisesta muotitarjonnasta löytyy monia klassikkomerkkejä, joiden liikkeet ovat ehdottomasti käynnin arvoisia.

Oman suosikkinsa löytää varmasti jokainen, joka haluaa panostaa laadultaan ja tyyliltään kestäviin vaatteisiin – olipa oma tyyli sitten klassisen puhdaslinjainen tai persoonallisen värikäs. Listasimme kiinnostavien merkkien lippulaivaliikkeet.

Anna Holtblad

Anna Holtblad voidaan laskea ruotsalaismuodin pioneereihin. Merkki tarjoaa ajatonta tyyliä pohjoismaisten ihanteiden pohjalta. Korkea laatu ja tyylikäs värimaailma varmistavat, että vaatteita voi kantaa pitkään vallitsevista trendeistä riippumatta. Anna Holtblad on erityisen tunnettu design-palkituista neuleistaan.

Anna Holtblad, Grev Turegatan 13

Filippa K

Filippa Knutssonin vuonna 1993 perustama Filippa K on yksi Pohjoismaiden johtavia muotimerkkejä, joka panostaa kestävään muotiin sekä puhdaslinjaisen ajattomaan tyyliin. Merkki tarjoaa naisten ja miesten vaatteiden lisäksi myös kenkiä, laukkuja ja asusteita.

Filippa K -liikkeitä on useita ympäri Tukholmaa ja merkki on edustettuna myös NK:n ja Åhlénsin tavarataloissa sekä Barkarbyn Stockholm Quality Outletissa. Filippa K:n oma second hand -liike (Hornsgatan 77) on myös suosittu, ja sieltä löytyy hyvälaatuisten käytettyjen vaatteiden lisäksi myös mallikappaleita.

Filippa K, useita osoitteita

Gudrun Sjödén

Tukholma, muoti, shoppailu, shoppaile, ostos, ostokset, vaatteet, Gudrun Sjödén

Jo noin 40 vuoden ajan persoonallisia ja värikkäitä vaatteita suunnitellut Gudrun Sjödén on klassinen nimi ruotsalaismuodin alalla. Vaatteissa näkyy pohjoismaisen muotokielen lisäksi eksoottisia ja folkloristisia vaikutteita. Liikkeissä on vaatteiden lisäksi myös sisustustuotteita, joissa ruotsalaiset perinteet yhdistyvät vaikutteisiin eri puolilta maailmaa.

Keskustan ulkopuolelta (Upplagsvägen 1) löytyy myös Gudruns Lager på Lager -varastomyymälä, josta voi tehdä edullisia löytöjä.

Gudrun Sjödén, Regeringsgatan 30 (myös muita osoitteita)

Odd Molly

Tukholma, muoti, shoppailu, shoppaile, ostos, ostokset, vaatteet, Odd Molly

Odd Molly tarjoaa palkittua designia sekä vaatteissa, asusteissa että sisustuksessa. Merkki on tunnettu ympäri maailmaa laadustaan, väreistään, luonnonmateriaaleista sekä monista käsin tehdyistä yksityiskohdista. Odd Mollyn mukavia ja hyvännäköisiä vaatteita näkyy usein myös Hollywood-julkkisten päällä.

Odd Molly löytyy myös muun muassa Åhlénsilta ja Barkarbyn Stockholm Quality Outletista.

Odd Molly, Humlegårdsgatan 13 (myös muita osoitteita)

Olars Ulla

Olars Ulla on Ruotsin Taalainmaalta kotoisin olevan Ulla Simonssonin suunnittelema merkki, joka panostaa erityisesti luonnonmateriaaleihin. Vaatteet on suunniteltu kaikenikäisille naisille ja ne ovat persoonallisia ja ilmeikkäitä monine kiinnostavine yksityiskohtineen. Talvimallistosta erottuvat erityisesti neuleet ja kesällä merkki tarjoaa upeita mekkoja.

Olars Ulla, Västerlånggatan 8 ja Hornsgatan 43 (outlet)

Ströms

Kungsgatanin ja Sveavägenin kulmassa toimiva Ströms on tarjonnut tukholmalaisille klassista tyyliä jo yli sadan vuoden ajan. Liikkeen valikoimassa on tarkoin valikoituja ajattomia ja moderneja vaatteita, asusteita ja kenkiä niin miehille kuin naisillekin. Tarjolla on kattava valikoima tunnettuja merkkejä ja liike on tunnettu hyvästä palvelustaan.

Ströms, Kungsgatan 38

Palmgrens

Tukholma, muoti, shoppailu, shoppaile, ostos, ostokset, laukku, Palmgrens

Palmgrensin perinteet ulottuvat vuoteen 1896 ja liike on edelleen samalla kadulla. Merkki on tunnettu laadukkaista nahkatuotteista ja kuuluu kuninkaallisiin hovihankkijoihin. Valikoimasta löytyy muun muassa laukkuja, salkkuja, lompakoita, käsineitä, vöitä ja sisustustuotteita. Merkin todellinen klassikkotuote on vuonna 1950 esitelty rottinkilaukku, joka on edelleen suosiossa.

Palmgrens, Sibyllegatan 7

  • Kuva: Anna Holtblad

  • Kuva: Filippa K

  • Filippa K:n second hand -liikkeessä voi tehdä edullisia löytöjä.

Ajankohtaista Tukholmassa

Lars Norén palaa Dramateniin

18.3.−8.6.

Lars Norén, yksi Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimmista näytelmäkirjailijoista, tekee paluun Dramatenin kuninkaalliseen teatteriin 19 vuoden tauon jälkeen. Stilla liv on ensemble-näytelmä, josta puuttuvat repliikit lähes täysin – sen sijaan teoksen keskiössä ovat katseet, eleet ja liikkeet.

Kuvassa Fanny Laslo-Westin, Signe Mattsson, Nina Fex ja Irene Lindh.
Kuva: Sören Vilks

Suurnäyttely Svenskt Tennin isästä

10.3.−17.8.

Arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDesin uusi päänäyttely keskittyy modernismin pioneereihin kuuluvaan Josef Frankiin, joka tunnetaan parhaiten tuotannostaan sisustusliike Svenskt Tennille. Josef Frank − Against Design on kattavin Josef Frankista koskaan tehty näyttely, ja Skeppsholmenilla sijaitsevassa museossa esillä on arkkitehti-muotoilijan tuotannon koko kirjo arkkitehtuurista huonekaluihin ja värikkäisiin kuvioihin.

Kuva: ArkDesin kokoelmat

Tukholman taideviikko

21.−26.3.

Tukholman taideviikko on tapansa mukaan pullollaan korkeatasoisia tapahtumia. Yhtenä merkittävimmästä voidaan mainita Market Art Fair -taidemessut, jotka kokoavat 24.−26.3. Pohjoismaiden johtavat galleriat Färgfabrikeniin. Tämän lisäksi kaupungin suuret taideinstituutiot järjestävät erilaisia näyttelyitä, performansseja ja luentoja.

Kuvassa: Frank Stellan teos Wetterling Galleryssä

Yhteystiedot Tietosuoja