Jaa Seuraa

Ruotsalainen design

Teksti: VisitSweden.com
Kuvat: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se
Julkaistu: 9.1.2014
Päivitetty: 21.04.2016

Paras paikka hankkia ruotsalaista designia on luonnollisesti Ruotsi.

Huomaat heti Tukholmassa miten käytännönläheistä, toimivaa ja tyylikkään trendikästä ruotsalainen vaatemuoti onkaan. Myös muu muotoilu – tekstiilit, huonekalut, talousesineet ja lasitavara – huokuu samoja periaatteita: arvossaan ovat käytännöllisyys, tasavertaisuus, esteettisyys, luonnollisuus – ja yhä enemmän myös kestävyys ja ympäristöystävällisyys. Ruotsissa design on elämäntapa.

Tuttuja huippumerkkejä

Olet varmasti kuullut H&M:sta ja IKEAsta. Entä seuraavista: Acne, J. Lindberg, WESC, Filippa K, House of Dagmar, Svenskt Tenn, Bruno Mathsson, Carl Malmsten, Kosta Boda? Tai Spotify-musiikkipalvelusta tai Orreforsin lasitavaroista? Kaikki ovat Ruotsista kotoisin tai peräisin. Tässä pikaopas siitä, mitä kannattaa matkalla ostaa ja missä design-ostoksia voi tehdä.

Muoti

Liikkeet Acne, Filippa K, J. Lindberg, Nudie Jeans, Cheap Monday, WE, WESC ja Weekday sijaitsevat ostoskaduilla Tukholman ydinkeskustassa, Östermalmilla ja Södermalmilla. Näissä liikkeissä on helppo piipahtaa lyhyelläkin reissulla.

Koti ja sisustus

Svensk Slöjd -liike Tukholmassa osoitteessa Nybrogatan 23 myy ainutlaatuisia ja käsintehtyjä kotitaloustuotteita kaikkialta Ruotsista. Muita hyviä liikkeitä samalla kadulla ovat Designtorget, jossa myydään uusien ruotsalaisten suunnittelijoiden tuotteita, ja Nordiska Galleriet osoitteessa Nybrogatan 11, jossa myydään huonekaluja ja valaisimia sekä pohjoismaisilta että kansainvälisiltä suunnittelijoilta. Tukholman legendaarinen sisustuskauppa Svenskt Tenn osoitteessa Strandvägen 5 tarjoaa puolestaan eleganttia ja rohkeaa designia.

Shoppailun jälkeen, aikana tai ennen

Fika on ruotsalainen perinne, kahvi- tai teehetki, jolloin nautitaan myös korvapuusteja, voileipiä tai keksejä. Fika sopii loistavasti osaksi ostospäivää, kun verensokeri laskee ennen lounasta tai päivällistä.

 

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja