Toimituksen vinkit

Näe ja koe

Kuva: Nicho Södling/mediabank.visitstockholm.com

Jaa Seuraa
Päivitetty: 09.03.2016

Tukholmassa riittää monenlaista nähtävää ja siitä sen todella tunnistaakin suurkaupungiksi. Tässä muutamia toimituksen vinkkejä.

Vasamuseet-ola-ericson-IBS-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Vasamuseet

Djurgårdenin saarella sijaitsevassa Vasa-museossa esillä oleva Vasa-laiva on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin 1600-luvulla kuningas Kustaa II Adolfin käskystä, mutta upposi jo neitsytmatkallaan vuonna 1628.

Kuva: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Osoite:

Galärvarvsvägen 14, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Fjallgatan-ErikGSvensson-mvs.jpg
Avaa kartalle
 

Fjällgatan

Södermalmilla sijaitsevat korttelit Fjällgatanin, Mäster Mikaels gatanin, Fiskarsgatanin ja Södra Teaternin ympärillä muodostavat erittäin hyvin säilyneiden puurakennusten alueen, joka on peräisin 1700-luvulta. Toisella puolella Fjällgatania, korkealta kallion päältä, avautuu upea kaupunkimaisema Tukholman yli. Näköalapaikka sopii hyvin myös uuden vuoden ilotulituksen ihailuun.

Kuva: Erik G. Svensson/mediabank.visitstockholm.com

Osoite:

Fjällgatan 25, 116 28 Stockholm
WWW-sivut

Skansen-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Skansen

Vierailu Skansenilla on matka ajassa taaksepäin. Vuonna 1891 perustettu Skansen on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo, jossa vierailijat voivat tutustua Ruotsin historiaan sekä sisällä rakennuksissa että niiden ympäristössä. Lähes 150 mielenkiintoista taloa ja maatilaa eri puolilta Ruotsia on siirretty vuosien saatossa Skanseniin. Rakennukset edustavat olosuhteita, joissa ihmiset Ruotsissa elivät 1600- ja 1950-lukujen välisenä aikana. Skansenilla on myös eläintarha, jossa on pohjoismaisia koti- ja villieläimiä.

Kuva: Skansen

Osoite:

Djurgårdsslätten 49, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Yhteystiedot Tietosuoja