Jaa Seuraa

Minun Tukholmani: Suomalaiset muotibloggaajat Tukholmassa

Teksti: Loviisa Läärä
Kuvat: Mikaela Metelinen
Julkaistu: 29.9.2016
Päivitetty: 12.04.2017

Lämmin ja aurinkoinen sää helli suomalaisia muotibloggaajia pidennetyllä viikonloppureissulla Tukholmassa. Blog House Stockholmissa juteltiin Tukholman muotitarjonnan helmistä ja haaveiltiin päivän päätteeksi rentouttavasta vaahtokylvystä.

Muoti- ja lifestylebloggaajat Juulia Valtanen, Nadja Kamara ja Saija Ritamäki majoittuivat syyskuussa 2016 Blog House Stockholmiin ja kiersivät kolmen päivän aikana sekä Södermalmin vintage-aarreaittoja että Östermalmin hienompia vaateliikkeitä. Matkalle lähdettiin avoimin mielin bongailemaan tukholmalaisten syyspukeutumista ja lempibrändien uusia mallistoja.

Ensimmäisenä otettiin suunta Södermalmille, joka on jokaisen second hand -löytöjä ja vintage-putiikkeja rakastavan unelma. SoFon alueelta – joka tulee sanoista “South of Folkungagatan” – ehdottomaksi suosikiksi nousi Stockholm Stadsmissionin kirpputori, jonka edullinen hintataso ja vaatteiden hyvä laatu vakuuttivat bloggaajat.

Tukholma-fi-Muotibloggaajat-2

Stockholm Stadsmission

“Yllätyin erittäin positiivisesti! Ostin sieltä upean mustan vintage-paljettijakun, jossa on ihania sateenkaaren värisiä paljetteja ja helmihapsuja”, Are you feeling fashionable? -blogia kirjoittava Nadja Kamara kertoo innoissaan.

Tukholmalaiset mielletään perinteisesti tyylitaitureiksi ja muodin edelläkävijöiksi. Nytkin katukuvassa vilisi paljon bomber-takkeja ja vaatekauppojen rekeillä puolestaan roikkui samettia odottamassa viileämpiä kelejä.

“Tukholmalaisten tyyliä voisi kuvailla hieman androgyyniksi: paljon selkeitä linjoja ja laatikkomaisia vaatteita, johon on yhdistetty esimerkiksi korot tuomaan naisellisuutta”, pohtii Colour me! -blogin takaa löytyvä Juulia Valtanen paikallisten pukeutumista.

“Väreissä muotia ovat selvästi petroli, viininpunainen, maastonvihreä ja sopivan villi sinapinkeltainen. Samat värit kyllä tuntuvat toistuvan syksystä toiseen”, Kamara kertoo.

Östermalm – kansainvälisiä luksusbrändejä ja ruotsalaisia ylpeyksiä

Syksyn samettitrendi näkyi myös ruotsalaisen muotisuunnittelija Anna Holtbladin liikkeessä Östermalmilla. Kaupunginosa onkin tunnettu niin kansainvälisten luksusbrändien liikkeistä kuin ruotsalaisesta designista. Monen ruotsalaisbrändin lippulaivaliike sijaitsee juuri Östermalmilla, ja Biblioteksgatanin alue on suosittu shoppailukohde.

“Ihastuin täällä villakangastakkeihin, joihin on ommeltu valmiiksi karvakaulus. Olisin ostanut sellaisen, jos laukkuun olisi vielä mahtunut!”, Saijis-blogin Saija Ritamäki nauraa.

Tukholma-fi-Muotibloggaajat-5

Tukholma-fi-Muotibloggaajat-3

Biblioteksgatan

Tunnettujen ruotsalaisten brändien Filippa K:n ja Acne Studiosin liikkeet olivat bloggaajille mieluisia vierailukohteita. Acnen suosittu Canada-huivi oli Kamarankin ostoslistalla, mutta niitä ei ollut vielä esillä kaupassa. Siinä missä Suomessa esimerkiksi Filippa K:n vaatteita voi ostaa käytettynä Facebookin kirppisryhmästä, Tukholmassa brändillä on oma kivijalkamyymälänsä myös second handille – Filippa K Second Hand. Acnen vastaava liike on nimeltään Acne Archive.

“Acnen vaatteista osan voisin ostaa saman tien ja osaa taas en pukisi päälleni mistään hinnasta. Asusteet, laukut, huivit ja kengät ovat useimmiten kivoja”, Kamara kertoo.

Bloggaajat hankkivat vaatteensa sekä ketjuliikkeistä että valikoidumpien brändien liikkeistä. Asusteissa ollaan yleisesti valmiimpia panostamaan merkkituotteisiin, mutta ratkaisevaa on kuitenkin aina laatu ja materiaali.

“Esimerkiksi laukun tai aurinkolasit voin ostaa tietyltä merkiltä, mutta niiden pitää ehdottomasti olla ajattomia”, Saijis-blogin Saija Ritamäki kertoo.

“Edullisemmista kaupoista Monki on paras, tykkään siitä tyylillisesti tosi paljon. Itse olen aika realistinen muotihankinnoissa ja hinta määrittelee paljon”, Valtanen miettii.

Viikonlopun kruunasi kuuluisat Hornstullin markkinat, joille tukholmalaiset kerääntyvät sunnuntaisin viettämään aikaa ja myymään tavaroitaan kirppishengessä. Markkinat jatkuvat aina huhtikuusta lokakuun loppuun saakka.

Bloggaajien vinkit Tukholmaan

WOS Store

“WOSissa oli näyttäviä ja makeita koruja, ja visuaalisesti putiikki oli ihan lemppari vaikka ei tullutkaan ostettua tällä kertaa mitään. Voisin kuvitella hankkivani sieltä jotain erikoisempaa johonkin juhliin!”
– Nadja Kamara, Are you feeling fashionable?

www.wosstore.com
Hornsgatan 98, T-bana: Zinkensdamm

Beyond Retro

“Vanhoista vaatteista moderneja versioita. Ihana, tosi kiva konsepti. Parasta on se, ettei tarvitse itse lähteä muokkaamaan, vaan vaatteet ovat valmiiksi käyttökelpoisia.”
– Juulia Valtanen, Colour me!

www.beyondretro.com
Brännkyrkagatan 82, T-bana: Zinkensdamm

Mall of Scandinavia

“Täällä olisin voinut viettää vaikka koko päivän!”
– Saija Ritamäki, Saijis

www.mallofscandinavia.se
Stjärntorget 2, Solna

Stockholm Stadsmission

“Tuotteet olivat oikeasti laadukkaita ja huolella valittuja. Itse löysin 80-luvun mintunvihreät shortsit, Versace for H&M -malliston lyhyen farkkutakin ja överin värikkään hameen!”
– Juulia Valtanen, Colour me!

www.stadsmissionen.se
Skånegatan 75, T-bana: Medborgarplatsen

Hornstulls marknad

Huhtikuusta lokakuun loppuun saakka lauantaisin ja sunnuntaisin järjestettävät Hornstullin markkinat ovat tukholmalaisten suosittu kohtaamispaikka. Nauti lounas trendikkäästä ruokarekasta tai poikkea markkinahumusta meksikolaistyyppiselle brunssille Calexico’s-ravintolaan.

www.hornstullsmarknad.se
Hornstulls strand, T-bana: Hornstull

Tukholma-fi-Muotibloggaajat-4

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja