Jaa Seuraa

Minun Tukholmani: Suomalaiset sisustusbloggaajat Tukholmassa

Teksti: Loviisa Läärä
Kuvat: Joonas Halla
Julkaistu: 22.9.2016
Päivitetty: 12.04.2017

Joukko suomalaisia sisustusbloggaajia vietti viikonlopun Blog House Stockholmissa ja Tukholman sisustus- ja designtrendeihin tutustuen. Kauniit keramiikka-astiat, monipuolinen käsityötarjonta ja huolitellut kokonaisuudet ihastuttivat bloggaajia Tukholmassa.

Blog House Stockholmiin majoittuneiden bloggaajien viikonloppu käynnistyi Pohjoismaiden suurimmalla sisustus- ja designtapahtuma Formexilla, joka järjestetään Tukholmassa kaksi kertaa vuodessa. Nelipäiväiset messut tarjoavat inspiraatiota sisustukseen ja esittelevät sekä muotoilun kuumimpia trendejä että upeita käsityötaidonnäytteitä.

Suomalaiset sisustus- ja lifestylebloggaajat Maria Nurmi, Emilia Ruuskanen ja Essi Niskakangas saivat messuilla vierähtämään nopeasti useamman tunnin muotisuunnittelija Tiia Vanhatapion johdolla.

“Täällä jokainen ständi on brändinsä näköinen ja loppuun asti mietitty. Myös ravintolat ja kokonaiset messuosastot sointuvat keskenään täydellisesti yhteen”, Esmeralda’s-blogin takana oleva Essi Niskakangas ihastelee.

Tukholma-fi-Designbloggaajat-4

PotteryJo Stockholmin keramiikka-astioita

Bloggaajakolmikon mielestä Formex-messujen parasta antia oli niiden tinkimätön tyylikkyys, avara tilan tuntu sekä lukuisat mielenkiintoiset käsityö- ja keramiikkaständit.

“Kauniit keramiikka-astiat, värilasit, lasiesineiden monet käyttötarkoitukset, mummolameininki ja kerroksellisuus sekä toisaalta taas hillitty luksus kauniiden kanervan ja metsänvihreän sävyjen kera”, At Maria’s -blogia kirjoittava Maria Nurmi listaa tämän hetken sisustustrendejä.

Ruotsalainen Handarbetets Vänner -yhdistys tarjosi messuvieraille mahdollisuuden kokeilla itse seinäryijyn kutomista muhkeasta lampaanvillalangasta. Kutominen todettiin yksimielisesti hauskaksi ja terapeuttiseksi puuhaksi.

“Ihanaa, että käsityöläiset ovat täällä näin vahvasti esillä”, Uusi Kuu -blogin Emilia Ruuskanen iloitsee.

Tukholma-fi-Designbloggaajat-6

Handarbetets Vänner ja Formex järjestivät yhteistyössä käsityöworkshopin, jossa messuvieraat pääsivät kutomaan seinäryijyjä lampaanvillasta.

Tukholma-fi-Designbloggaajat-2

Ruotsissa panostetaan sisustukseen ja myydään mielikuvilla

Muotoilija ja muotisuunnittelija Tiia Vanhatapion mukaan länsinaapurissamme vallitsee sisustuksessa tällä hetkellä boheemi 60–70-luvun trendi. Ylipäätään ruotsalaiset ovat Vanhatapion mukaan valmiita laittamaan sisustukseen sekä aikaa että rahaa, ja juuret tälle löytyvät sosiologisesta taustasta. Ruotsissa on jo pitkään totuttu panostamaan muuhunkin kuin elämisen kannalta kaikkein välttämättömimpään.

“Ruotsissa on onnistuttu kaupallistamaan boho chic -tyyli hyvin. Sisustamisessa esimerkiksi tummat, englantilaisvaikutteiset seinät pienellä Los Angeles -vivahteella ovat pinnalla”, Vanhatapio summaa.

Tukholman sisustus- ja design-liikkeitä yhdistää niin sanottu mielikuvamyyminen. Liikkeet ovat huolellisesti sisustettuja kokonaisuuksia, joissa ostajalle myydään yksittäisen huonekalun tai tuotteen sijaan kokonaista mielikuvaa.

“Minua kiehtoo erityisesti se, miten jotain vanhaa on tuotu tähän päivään. Ei tarvitse olla välttämättä mitään uutta ja mullistavaa muotoilua”, Ruuskanen kertoo.

Östermalmilla sijaitseva Garbo Interiors -sisustusliike hurmasi bloggaajat ja nousi yhdeksi viikonlopun ehdottomista suosikkiputiikeista.

“Meinasin tilata sieltä saman tien kotiin ihanat pellavasohvat!”, Ruuskanen nauraa.

Bloggaajien vinkit Tukholman sisustus- ja designkohteisiin

Garbo Interiors 

“Silmänruokaa niin huonekalujen kuin sisustusesineidenkin muodossa.”
– Maria Nurmi, At Maria’s

www.garbointeriors.com
Brahegatan 21, T-bana: Stadion

Grandpa Clothing Store

“Kerrassaan ihana lifestyle-myymälä, jonne tullaan viihtymään.”
– Maria Nurmi, At Maria’s

www.grandpastore.com
Södermannagatan 21, T-bana: Medborgarplatsen
Fridhemsgatan 43, T-bana: Rådhuset
Gamla Brogatan 32, T-bana: Hötorget

Dusty Deco 

Liikkeestä löytyy niin rouheaa teollisuus-tyyliä kuin design-klassikoita, valokuvataidetta, nahkahuonekaluja ja omistajien matkoiltaan löytämiä esineitä.

www.dustydeco.com
Brahegatan 21, T-bana: Stadion

Herr Judit Brandstationen

Liike sijaitsee tunnelmallisessa, 100 vuotta vanhassa paloasemarakennuksessa. Herr Judit myy huolella valittuja sisustustavaroita laidasta laitaan: astioita, valaisimia, asusteita ja jopa vintage-koruja.

www.herrjudit.com
Hornsgatan 64, T-bana: Mariatorget

Handarbetets Vänner

Tukholman Djurgårdenilla sijaitseva näyttelytila esittelee tekstiilitaiteen ja muotoilun nousevia nimiä sekä käsityökoulun omien oppilaiden lopputöitä.

www.hv-textil.se
Djurgårdsslätten 82–84, raitiovaunupysäkki: Skansen

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja