Jaa Seuraa

Minun Tukholmani: Suomalaiset sisustusbloggaajat Tukholmassa

Teksti: Loviisa Läärä
Kuvat: Joonas Halla
Julkaistu: 22.9.2016
Päivitetty: 12.04.2017

Joukko suomalaisia sisustusbloggaajia vietti viikonlopun Blog House Stockholmissa ja Tukholman sisustus- ja designtrendeihin tutustuen. Kauniit keramiikka-astiat, monipuolinen käsityötarjonta ja huolitellut kokonaisuudet ihastuttivat bloggaajia Tukholmassa.

Blog House Stockholmiin majoittuneiden bloggaajien viikonloppu käynnistyi Pohjoismaiden suurimmalla sisustus- ja designtapahtuma Formexilla, joka järjestetään Tukholmassa kaksi kertaa vuodessa. Nelipäiväiset messut tarjoavat inspiraatiota sisustukseen ja esittelevät sekä muotoilun kuumimpia trendejä että upeita käsityötaidonnäytteitä.

Suomalaiset sisustus- ja lifestylebloggaajat Maria Nurmi, Emilia Ruuskanen ja Essi Niskakangas saivat messuilla vierähtämään nopeasti useamman tunnin muotisuunnittelija Tiia Vanhatapion johdolla.

”Täällä jokainen ständi on brändinsä näköinen ja loppuun asti mietitty. Myös ravintolat ja kokonaiset messuosastot sointuvat keskenään täydellisesti yhteen”, Esmeralda’s-blogin takana oleva Essi Niskakangas ihastelee.

Tukholma-fi-Designbloggaajat-4

PotteryJo Stockholmin keramiikka-astioita

Bloggaajakolmikon mielestä Formex-messujen parasta antia oli niiden tinkimätön tyylikkyys, avara tilan tuntu sekä lukuisat mielenkiintoiset käsityö- ja keramiikkaständit.

”Kauniit keramiikka-astiat, värilasit, lasiesineiden monet käyttötarkoitukset, mummolameininki ja kerroksellisuus sekä toisaalta taas hillitty luksus kauniiden kanervan ja metsänvihreän sävyjen kera”, At Maria’s -blogia kirjoittava Maria Nurmi listaa tämän hetken sisustustrendejä.

Ruotsalainen Handarbetets Vänner -yhdistys tarjosi messuvieraille mahdollisuuden kokeilla itse seinäryijyn kutomista muhkeasta lampaanvillalangasta. Kutominen todettiin yksimielisesti hauskaksi ja terapeuttiseksi puuhaksi.

”Ihanaa, että käsityöläiset ovat täällä näin vahvasti esillä”, Uusi Kuu -blogin Emilia Ruuskanen iloitsee.

Tukholma-fi-Designbloggaajat-6

Handarbetets Vänner ja Formex järjestivät yhteistyössä käsityöworkshopin, jossa messuvieraat pääsivät kutomaan seinäryijyjä lampaanvillasta.

Tukholma-fi-Designbloggaajat-2

Ruotsissa panostetaan sisustukseen ja myydään mielikuvilla

Muotoilija ja muotisuunnittelija Tiia Vanhatapion mukaan länsinaapurissamme vallitsee sisustuksessa tällä hetkellä boheemi 60–70-luvun trendi. Ylipäätään ruotsalaiset ovat Vanhatapion mukaan valmiita laittamaan sisustukseen sekä aikaa että rahaa, ja juuret tälle löytyvät sosiologisesta taustasta. Ruotsissa on jo pitkään totuttu panostamaan muuhunkin kuin elämisen kannalta kaikkein välttämättömimpään.

”Ruotsissa on onnistuttu kaupallistamaan boho chic -tyyli hyvin. Sisustamisessa esimerkiksi tummat, englantilaisvaikutteiset seinät pienellä Los Angeles -vivahteella ovat pinnalla”, Vanhatapio summaa.

Tukholman sisustus- ja design-liikkeitä yhdistää niin sanottu mielikuvamyyminen. Liikkeet ovat huolellisesti sisustettuja kokonaisuuksia, joissa ostajalle myydään yksittäisen huonekalun tai tuotteen sijaan kokonaista mielikuvaa.

”Minua kiehtoo erityisesti se, miten jotain vanhaa on tuotu tähän päivään. Ei tarvitse olla välttämättä mitään uutta ja mullistavaa muotoilua”, Ruuskanen kertoo.

Östermalmilla sijaitseva Garbo Interiors -sisustusliike hurmasi bloggaajat ja nousi yhdeksi viikonlopun ehdottomista suosikkiputiikeista.

”Meinasin tilata sieltä saman tien kotiin ihanat pellavasohvat!”, Ruuskanen nauraa.

Bloggaajien vinkit Tukholman sisustus- ja designkohteisiin

Garbo Interiors 

”Silmänruokaa niin huonekalujen kuin sisustusesineidenkin muodossa.”
– Maria Nurmi, At Maria’s

www.garbointeriors.com
Brahegatan 21, T-bana: Stadion

Grandpa Clothing Store

”Kerrassaan ihana lifestyle-myymälä, jonne tullaan viihtymään.”
– Maria Nurmi, At Maria’s

www.grandpastore.com
Södermannagatan 21, T-bana: Medborgarplatsen
Fridhemsgatan 43, T-bana: Rådhuset
Gamla Brogatan 32, T-bana: Hötorget

Dusty Deco 

Liikkeestä löytyy niin rouheaa teollisuus-tyyliä kuin design-klassikoita, valokuvataidetta, nahkahuonekaluja ja omistajien matkoiltaan löytämiä esineitä.

www.dustydeco.com
Brahegatan 21, T-bana: Stadion

Herr Judit Brandstationen

Liike sijaitsee tunnelmallisessa, 100 vuotta vanhassa paloasemarakennuksessa. Herr Judit myy huolella valittuja sisustustavaroita laidasta laitaan: astioita, valaisimia, asusteita ja jopa vintage-koruja.

www.herrjudit.com
Hornsgatan 64, T-bana: Mariatorget

Handarbetets Vänner

Tukholman Djurgårdenilla sijaitseva näyttelytila esittelee tekstiilitaiteen ja muotoilun nousevia nimiä sekä käsityökoulun omien oppilaiden lopputöitä.

www.hv-textil.se
Djurgårdsslätten 82–84, raitiovaunupysäkki: Skansen

Ajankohtaista Tukholmassa

Stockholms Kulturnatt

29.4.

Tukholman Taiteiden yössä (klo 18-24) koet taidetta uudella tavalla. Tapahtuman yli 400 tapahtumaa levittäytyvät eri puolille kaupunkia. Nouda tapahtuman ohjelmalehtinen Sergelin torin infopisteestä.

Kuva: Frida Moller – Studio Emma Svensson/Stockholms Kulturnatt

Ikaros – kauden uutuus

29.4. alkaen

Gröna Lund esittelee tällä kaudella uuden, hermoja koettelevan laitteen, Ikaroksen. Maailman lajissaan toisessa laitteessa vapaa pudotus tapahtuu kasvot suoraan alaspäin 95 metrin korkeudesta – uskallatko kokeilla?

Kuva: Sven Prim, Agent Molly & Co / Gröna Lund

Vikingaliv avaa ovensa

29.4.

Djurgårdenin uudessa Vikingaliv-museossa pääset tutustumaan viikinkien värikkääseen historiaan ja elämään. Dramatisoitu kertomus vie viikinkiajalle, vuoteen 963, ja tutustuttaa kävijät viikinkien elämään niin maailmalla kuin kotitilalla.

Kuva: Vikingaliv

Lidingöloppet MTB

6.5.

Tukholman suurin MTB-pyöräilykisa tarjoaa haasteita niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin maastopyöräilijöille. Valittavana joko 23 tai 63 km, molemmilla radoilla tiedossa on kiemurtelevia polkuja, jyrkkiä mäkiä ja pyöräilyä merellisissä maisemissa.

Kuva: Lidingöloppet MTB

Yhteystiedot Tietosuoja