Jaa Seuraa

Minun Tukholmani: Laura Malmivaara

Teksti: Kati Heikinheimo
Kuvat: Laura Malmivaara
Julkaistu: 8.4.2014
Päivitetty: 11.04.2017

Lapsiperheille Tukholma on loistava kohde lähteä vaikka ensimmäiselle ulkomaanmatkalle, sanoo kahden kouluikäisen tytön äiti Laura Malmivaara. Suosikkikohteita ovat ratkiriemukas ABBA-museo sekä kesäklassikot Skansen ja Junibacken. Södermalmilla naiskolmikko käy koluamassa kirppareita ja fiilistelemässä boheemia tunnelmaa.

Tukholma-fi-Laura-Malmivaara-2

Tukholma on Malmivaaralle tuttu kohde lapsuudesta asti, kuten suurelle osalle suomalaisia. Lyhyet shoppailuiskut, yönyliristeilyt sekä työmatkat suuntautuivat satunnaisesti Tukholmaan, mutta kaupungin tuntemus syveni vasta Lauran Matkakuvia -televisio-ohjelman kuvauksissa.

”Kesät 2012 ja 2013 vietin paljon aikaa Tukholmassa, tutustuen sen moniin kohteisiin yhdessä ohjelman vieraiden kanssa”, Malmivaara kertoo. ”Mielikuvani kaupungista on monipuolistunut valtavasti! Tukholma on paljon muutakin kuin shoppailua. Tuntuu, että olen löytänyt kaupungin kulttuurin.”

Malmivaara viihtyy erityisen hyvin eteläisessä Södermalmin kaupunginosassa. ”Sieltä löytyy kaikkea, joka viehättää minua: kuhiseva ja boheemi elämänmeno, vintage-liikkeet, kahvilat… Mihin vain askeleensa suuntaa, aina tulee vastaan jotain kiinnostavaa.”

Malmivaaran kouluikäiset tyttäret pitävät yhtälailla Söderistä. Yhdessä etsitään aarteita kirpputoreilta ja second hand -putiikeista. ”Tytöt saavat hieman taskurahaa, ja heistä on kiva tehdä pikkurahalla löytöjä!”

Jos on kaunis ilma, lounas voi olla hauskinta toteuttaa piknikin muodossa. ”Esimerkiksi Östermalmin kauppahallista on helppo napata mukaan herkullisia eväitä (toim. huom. Östermalmin kauppahallin entisöintitöiden aikana vuosina 2016-2017 liikkeiden tilapäinen sijainti on Östermalmstorget). Jos aterioi mieluummin ravintolassa, voi olla varma että lihapullia ja perunamuusia löytyy joka paikasta. Niillä ainakin minun tyttöni pärjäävät,” Malmivaara nauraa.

Paitsi määränpää, myös matka itsessään voi olla lapsille tärkeä elämys. ”Risteilylaiva on heille suuri seikkailu! Olisinpa tajunnut jo tyttöjen ollessa nuorempia, miten helppoa risteileminen perheen kesken onkaan!”

Malmivaaran mielestä Tukholma onkin loistava kohde harjoitella ulkomaanmatkailua. Pääsee tutustumaan uuteen paikkaan ja kieleen, mutta matkustaminen sujuu todella helposti.

Laura Malmivaaran vinkit lapsiperheille

Södermalmin putiikit

”Kirpputoreja ja käytettyjen vaatteiden liikkeitä löytyy muun muassa Götgatanilta ja Hornsgatanilta.
Brandstationen-kierrätysliike on yksi suosikeistani.”

ABBA-museo

”Toiminnallinen museo, jossa pääsee tutustumaan backstageen pukuhuoneineen, tekemään itsestään virtuaalisen ABBA-jäsenen ja mikä parasta, oman musiikkivideon! Tämä kohde jäi tytöille parhaiten mieleen. Meillä oli valtavan hauskaa, kun teimme yhdessä ABBA-museossa videon Dancing Queenin tahtiin. Videon voi jopa ladata myöhemmin netistä itselleen.”

Junibacken ja Skansenin ulkoilmamuseo

”Pienille lapsille ehdoton hittikohde on Skansenin ulkoilmamuseo sekä lähellä sijaitseva Junibacken (Kesäkumpu) Djurgårdenissa. Kiva ja helppo tapa viettää kokonainen päivä.

Astrid Lindgrenin sadut ovat tärkeä osa myös meidän suomalaisten kulttuuriperimää. Junibackenissa pääsee sukeltamaan Peppi Pitkätossun, Katto Kassisen ja kumppanien maailmoihin. Elämyskohde on juuri sopivan kokoinen; aikuinenkaan ei väsähdä.

Skansenin laajan puistoalueen parasta antia ovat pienkotieläimet sekä niiden lähellä sijaitseva leikkialue. Loistava piknik-kohde!”

Millesgården-veistospuutarha

”Tänne haluaisin viedä tytöt. Millesgården on monipuolinen kohde hienolla paikalla: upeat näkymät, vaikuttavan isot patsaat. Lapset tykkäisivät varmasti!”

 

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja