Jaa Seuraa

Tukholman festivaalihuipentuma

Teksti: Tuukka Luukas
Julkaistu: 26.6.2015
Päivitetty: 03.07.2017

Tukholmassa on tarjolla huima kattaus festivaaleja jokaiseen makuun. Kannattaa siis suunnata kaupunkiin ja nauttia kansainvälisen luokan tarjonnasta. Tapahtumista monet ovat ilmaisia tai vähintäänkin kohtuuhintaisia.

Gröna Lundin kesäkonsertit

Huvipuisto Gröna Lundin kesäkonserteissa on nähty kaikki Bob Marleysta Lenny Kravitziin, ja kesällä 2017 luvassa on jälleen esiintyjiä aivan maailman kirkkaimmalta huipulta, mm. Bryan Fery, Elton John ja Alice Cooper. Konsertteihin pääsee Gröna Lundin sisäänpääsymaksulla (normaalihinta 115 SEK, konsertti-iltoina klo 18–20.30 hinta on 250 SEK). Monet paikalliset hankkivat edullisen Gröna Kortet-kausikortin, jos haluavat nähdä useamman konsertin saman kesän aikana.

Stockholm Pride

Heinä-elokuun vaihteessa Tukholmassa vietetään Stockholm Pride -tapahtumaa. Jokavuotinen sateenkaarikansan suurtapahtuma vetää vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää sekä juhlimaan Tukholman kaduille että myös keskustelemaan ajankohtaisista teemoista. Pääosassa on kuitenkin hauskanpito julkisesti tärkeän asian puolesta.

Popaganda

Popaganda-popjuhla järjestetään syyskuun alussa Eriksdalsbadetin uima-altaalla Söderin eteläkärjessä. Kesän viimeisten lämpimien päivien festivaali on usein loppuunmyyty, ja liput kannattaakin hankkia etukäteen.

Stockholm Music & Arts

Heinäkuun lopulla yleensä järjestettävä Stockholm Music & Arts on tauolla kesällä 2017. Yhteistyössä Moderna muséetin kanssa Stockholm Music & Arts esittelee tänä kesänä kuitenkin kolme konserttia ”Trädgårdsscenen”-näyttämöllä elokuussa.

(Vinkki: Tukholman kaupungin taidekokoelmasta voit nauttia ympäri kaupunkia vuodenajasta riippumatta).

  • Kuva: Robert Höglund/mediabank.visitstockholm.com

  • Kuva: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

Ajankohtaista Tukholmassa

"Fokus Finland: 3 x Aho & Soldan – en fotosläkts berättelse"

10.6.-10.9.

Liljevalchin taidehallin kesänäyttely esittelee tänä kesänä Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi suomalaista valokuvataidetta.

HUOM! Liljevalchs Konsthall peruskorjataan tällä hetkellä, ja taidehallin näyttelyt järjestetään tällä hetkellä tilapäisissä tiloissa Östermalmilla, Armeijamuseon pihalla (Riddargatan 13)

Kuva: Claire Aho / Liljevalchs konsthall

Allsång på Skansen

tiistaisin 27.6.-15.8.

Mitä olisikaan Tukholman kesä ilman Allsång på Skansen-yhteislaulukonsertteja, tänäkin kesänä tiistai-illat juontaa Sanna Nielsen.

Kuva: Mikael Sjöberg /  mediabank.visitstockholm.com

”En annan Zorn”

29.4.-13.8.

Sven Harrys-taidemuseon kesänäyttely En annan Zorn esittelee tänä vuonna ruotsalaisen taidemaalari Anders Zornin töitä.

Yhteystiedot Tietosuoja