Jaa Seuraa

Tukholman festivaalihuipentuma

Teksti: Tuukka Luukas
Julkaistu: 26.6.2015
Päivitetty: 03.07.2017

Tukholmassa on tarjolla huima kattaus festivaaleja jokaiseen makuun. Kannattaa siis suunnata kaupunkiin ja nauttia kansainvälisen luokan tarjonnasta. Tapahtumista monet ovat ilmaisia tai vähintäänkin kohtuuhintaisia.

Gröna Lundin kesäkonsertit

Huvipuisto Gröna Lundin kesäkonserteissa on nähty kaikki Bob Marleysta Lenny Kravitziin, ja kesällä 2017 luvassa on jälleen esiintyjiä aivan maailman kirkkaimmalta huipulta, mm. Bryan Fery, Elton John ja Alice Cooper. Konsertteihin pääsee Gröna Lundin sisäänpääsymaksulla (normaalihinta 115 SEK, konsertti-iltoina klo 18–20.30 hinta on 250 SEK). Monet paikalliset hankkivat edullisen Gröna Kortet-kausikortin, jos haluavat nähdä useamman konsertin saman kesän aikana.

Stockholm Pride

Heinä-elokuun vaihteessa Tukholmassa vietetään Stockholm Pride -tapahtumaa. Jokavuotinen sateenkaarikansan suurtapahtuma vetää vuosittain yli puoli miljoonaa kävijää sekä juhlimaan Tukholman kaduille että myös keskustelemaan ajankohtaisista teemoista. Pääosassa on kuitenkin hauskanpito julkisesti tärkeän asian puolesta.

Popaganda

Popaganda-popjuhla järjestetään syyskuun alussa Eriksdalsbadetin uima-altaalla Söderin eteläkärjessä. Kesän viimeisten lämpimien päivien festivaali on usein loppuunmyyty, ja liput kannattaakin hankkia etukäteen.

Stockholm Music & Arts

Heinäkuun lopulla yleensä järjestettävä Stockholm Music & Arts on tauolla kesällä 2017. Yhteistyössä Moderna muséetin kanssa Stockholm Music & Arts esittelee tänä kesänä kuitenkin kolme konserttia ”Trädgårdsscenen”-näyttämöllä elokuussa.

(Vinkki: Tukholman kaupungin taidekokoelmasta voit nauttia ympäri kaupunkia vuodenajasta riippumatta).

  • Kuva: Robert Höglund/mediabank.visitstockholm.com

  • Kuva: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja