Jaa Seuraa

Mamma Mia, mitkä bileet

Teksti ja kuvat: Laura Iisalo
Julkaistu: 22.3.2016
Päivitetty: 11.09.2017

Mamma Mia! The Party on enemmän kuin musikaali. Se on mukaansatempaava ilottelu kreikkalaisessa tavernassa, jossa nauru raikaa ja Abban musiikki saa tanssijalan nousemaan.

 

Tammikuussa 2016 Tukholmassa sai ensi-iltansa Mamma Mia! The Party, joka on samannimisen elokuvan innoittama esitys – tai oikeastaan paljon enemmän. Kyseessä on yhden illan lomamatka Kreikan Skopelos-saarelle, jossa oliivipuiden katveessa sijaitsevan tavernan isäntä Nikos toivottaa vieraat tervetulleiksi juhlimaan kanssaan Abban musiikin tahtiin.

“Mamma Mia! The Party ei ole tavallinen musikaali, vaan ihan oikeat juhlat. Tämä on uusi ja erilainen konsepti Ruotsissa, ja ihmiset ovat olleet todella innoissaan – he tanssivat ja laulavat mukana nauttien Välimeren tunnelmasta. Sitä paitsi kaikki rakastavat Abbaa”, yksi illan pääesiintyjistä, Anki Albertsson, kertoo.

Tukholma-fi-Mamma-Mia-the-party-4

Mamma Mia The Party. Kuva: Mats Bäcker

Kreikkalainen ruoka keskiössä

Gröna Lundin huvipuiston yhteydessä sijaitsevaan Tyroliin rakennetussa tavernassa todella on lämmin tunnelma – aivan kuin etelässä lomamatkan ensimmäisenä iltana. Kaksikerroksinen sali on täynnä ihmisiä, joiden puheensorina sekoittuu kreikkalaiseen taustamusiikkiin. Tervetulojuoman jälkeen iloiset tarjoilijat kantavat kreikkalaista salaattia, hummusta, välimeren tyyliin maustettua kalaa, tzatzikia ja oliiveja pöytiin seurueiden kesken jaettavaksi.

Varsinainen esitys rakentuu rakkaustarinan ympärille, ja se kerrotaan ruotsiksi. Kaikki Abban tunnetuimmat hitit kuitenkin esitetään illan aikana englanniksi, joten tunnelmasta pääsee nauttimaan, vaikkei ruotsin kieli olisikaan hallussa.

Yleisö taputtaa mukana alusta asti, ja on selvästi odottanut iltaa – monet ovat jopa pukeutuneet kesähepeneisiin. Vieraat ovat tärkeä osa näytelmää, ja heille on esityksessä omat roolinsa. “Ruotsalaiset ovat tyypillisesti ujoja, mutta ihmiset ovat lähteneet innoissaan mukaan eri ohjelmanumeroihin, ja me esiintyjät taas olemme ilahtuneet yhteishengestä, joka illan aikana vallitsee”, Albertsson kertoo.

Tukholma-fi-Mamma-Mia-the-party-5

Musiikkia, yhteistanssia ja akrobatiaa

Kahdentoista hengen esiintyjäkaarti on harjoitellut viisi kertaa viikossa esitettävää näytöstä keväästä 2015 lähtien, ja myös he pääsevät laittamaan itsensä likoon. Illan kohokohtia ovat musiikkikabaree-esitysten lisäksi taidokas akrobatiaosuus, joka saa suurimmat aplodit.

Näytösten välillä ruokaillaan ja taas tarjoilijat tuovat kulhokaupalla herkkuja pöytiin samalla kun esiintyjät kiertelevät pöydissä juttelemassa vieraiden kanssa. Pääruokana nautitaan grillattua lammasta sekä kasviksia ja paahdettuja perunoita. Loppua kohti tunnelma villiintyy, eikä tulta tai valoa enää säästellä. Jälkiruoaksi nautitun jogurttipannacotan jälkeen koittaa yhteistanssi, ja pöydät siirretään pois tieltä – varsinaiset bileet voivat alkaa.

Liput syksyn 2017 esityksiin ovat nyt myynnissä. Katso ajankohdat ja varmista paikkasi osoitteessa: www.ticketmaster.se

Myös Pop House Hotel myy paketteja sisältäen majoituksen ja liput Mamma Mia! The Partyyn – lue lisää tästä!

  • Anki Albertsson on yksi Mamma Mia! The Party -illan pääesiintyjistä.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja