Jaa Seuraa

Kameran kanssa kävelylle

Kuvat: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se ja Nicho Södling/imagebank.sweden.se
Julkaistu: 18.2.2014
Päivitetty: 05.07.2016

Tukholma täydellisestä kuvakulmasta? Opastetulla valokuvauskierroksella näet kaupungin uusin silmin ja nappaat täydelliset otokset.

Kamera kaulassa katuja tallustavat turistit ovat tuttu näky Tukholmassa. Harva heistä on kuitenkaan täysin tyytyväinen kameraan tai älypuhelimeen tallentuneisiin kuviin. Kaupungintalon kolme kruunua saattavat kadota sumuun, massiivinen kuninkaanlinna jää helposti vaille paljain silmin nähtävää majesteettisuuttaan ja yökuvat viestivät hektisen klubitunnelman sijaan mustaa tyhjyyttä.

Max Gennel ja Patrik Lindqvist ovat keksineet ratkaisun ongelmaan. Kokeneet valokuvaajat järjestävät erityisiä valokuvausvaelluksia, joiden tarkoituksena on nähdä kaupunki uusin silmin ja parantaa lomakuvien tasoa. Kiertueilla on kerrallaan mukana korkeintaan kymmenen valokuvaajaa, minkä ansiosta Max ja Patrik ehtivät neuvoa kaikkia parhaiden mahdollisten kuvien ottamisessa.

“Tyypillinen vaellus kestää n. kolme tuntia. Sen aikana kerromme historiallisia anekdootteja ja autamme valokuvaajia muun muassa kuvien sommittelussa ja valaistuksessa,” kertoo Patrik.

Vaelluksia on erityyppisiä niin aamuvarhaisesta iltamyöhään. Djurgårdenin aamukävelyllä kierrellään aamukasteisessa Djurgårdenin kaupunkipuistossa ja kuvataan metsäpolkuja, kettuja, sumuisia soita ja kymmeniä erilaisia lintuja. Päiväsaikaan vaellukset vievät muun muassa Vanhaan kaupunkiin ja Valtiopäivätaloon. Slussenilta starttaavalla yökävelyllä harjoitellaan muun muassa pitkää valotusaikaa ja valolla maalaamista Vanhan kaupungin kapeilla kujilla.

Vaellukselle voi lähteä niin huippulaadukkaan järjestelmäkameran kuin yksinkertaisen kännykkäkameran kanssa. Sen sijaan hyvät kävelykengät ovat must.

www.cityphototour.com
Hinnat alkaen 895 kr eli n. 95 €.

Ajankohtaista Tukholmassa

Skansenin syysmarkkinat

23.-24.9.

Skansenin syysmarkkinat ovat kuin suoraan vuosisadan vaihteesta 1900. Tarjolla on laadukkaita käsitöitä ja ruokaa, ohjelmassa on leikkejä, tanssia ja musiikkia vanhan ajan tyyliin.

Kuva: Bengt Berglund / Skansen

Tangoillat Gröna Lundissa

29.9. asti

Gröna Lundin tanssilavalla tanssitaan tangon tahtiin perjantaisin. Mikäli haluat kerrata askeleet, Stockholm Tango Dance aloittaa tangoillat tanssikurssilla klo 18-19!

Kuva: Gröna Lund

Stockholm Jazz Festival

6.-15.10.

Stockholm Jazz Festival levittäytyy yli neljällekymmenelle näyttämölle Tukholman keskustassa – luvassa on yli 170 ohjelmaa.

Kuva: Ola Ericson / mediabank.visitstockholm.com

Yhteystiedot Tietosuoja