Jaa Seuraa

Kameran kanssa kävelylle

Kuvat: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se ja Nicho Södling/imagebank.sweden.se
Julkaistu: 18.2.2014
Päivitetty: 05.07.2016

Tukholma täydellisestä kuvakulmasta? Opastetulla valokuvauskierroksella näet kaupungin uusin silmin ja nappaat täydelliset otokset.

Kamera kaulassa katuja tallustavat turistit ovat tuttu näky Tukholmassa. Harva heistä on kuitenkaan täysin tyytyväinen kameraan tai älypuhelimeen tallentuneisiin kuviin. Kaupungintalon kolme kruunua saattavat kadota sumuun, massiivinen kuninkaanlinna jää helposti vaille paljain silmin nähtävää majesteettisuuttaan ja yökuvat viestivät hektisen klubitunnelman sijaan mustaa tyhjyyttä.

Max Gennel ja Patrik Lindqvist ovat keksineet ratkaisun ongelmaan. Kokeneet valokuvaajat järjestävät erityisiä valokuvausvaelluksia, joiden tarkoituksena on nähdä kaupunki uusin silmin ja parantaa lomakuvien tasoa. Kiertueilla on kerrallaan mukana korkeintaan kymmenen valokuvaajaa, minkä ansiosta Max ja Patrik ehtivät neuvoa kaikkia parhaiden mahdollisten kuvien ottamisessa.

“Tyypillinen vaellus kestää n. kolme tuntia. Sen aikana kerromme historiallisia anekdootteja ja autamme valokuvaajia muun muassa kuvien sommittelussa ja valaistuksessa,” kertoo Patrik.

Vaelluksia on erityyppisiä niin aamuvarhaisesta iltamyöhään. Djurgårdenin aamukävelyllä kierrellään aamukasteisessa Djurgårdenin kaupunkipuistossa ja kuvataan metsäpolkuja, kettuja, sumuisia soita ja kymmeniä erilaisia lintuja. Päiväsaikaan vaellukset vievät muun muassa Vanhaan kaupunkiin ja Valtiopäivätaloon. Slussenilta starttaavalla yökävelyllä harjoitellaan muun muassa pitkää valotusaikaa ja valolla maalaamista Vanhan kaupungin kapeilla kujilla.

Vaellukselle voi lähteä niin huippulaadukkaan järjestelmäkameran kuin yksinkertaisen kännykkäkameran kanssa. Sen sijaan hyvät kävelykengät ovat must.

www.cityphototour.com
Hinnat alkaen 895 kr eli n. 95 €.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja