Jaa Seuraa

Klubikierros DJ Choco Canelin kanssa

Teksti ja kuvat: Nina Uddin
Julkaistu: 15.9.2014
Päivitetty: 17.08.2017

Alati muuttuva, monipuolinen yöelämä on yksi Tukholman tavaramerkeistä. Mutta missä on paras meininki? Lähdimme DJ Choco Canelin mukana baarikierrokselle.

Choco Canel on näyttävä nainen, jonka voi nähdä miksauspöydän takana monissa Tukholman kiinnostavimmista baareista ja klubeista. Choco Canel, siviilissä Sandra Bergman, aloitti DJ-uransa kymmenisen vuotta sitten. Viimeiset 5–7 vuotta hän on elättänyt itsensä täysin soittamalla levyjä, pyörittämällä klubeja, järjestämällä tapahtumia ja buukkaamalla bändejä keikoille.

”Aloitin pienessä baarissa Södermalmilla, jossa soitin levyjä joka sunnuntai kahden vuoden ajan. Sitä kautta minuun otti yhteyttä nuori mies, jonka kanssa päädyimme käynnistämään ensimmäisen livemusiikkia tarjonneen klubini. Teimme sitä pari vuotta, jonka jälkeen olen jatkanut omillani”, Sandra kertoo.

Levylautasella monia makuja

Choco Canel soittaa levyjä muun muassa Rival- ja Scandic Grand Central -hotelleissa sekä järjestää livebändien keikkoja esimerkiksi Lilla Hotellbarenissa, Södra Barissa ja Debaser Strandissa. Hän kertoo soittavansa mieluiten monipuolista musiikkia, josta syntyy kansainvälinen cocktail – ainesosina voi olla vaikkapa afro, beats, bossa, jazz, balkan, klezmer, hip hop, electro swing… Sandra uskoo saavuttaneensa asemansa yhtenä Tukholman kysytyimmistä tiskijukista kovalla työllä ja osaamisella.

”On todellinen etuoikeus, että saan työskennellä intohimoni parissa”, Sandra toteaa.

Missä on parhaat bileet?

Choco Canel kehuu Tukholman yöelämää ja musiikkitarjontaa:

”Viime vuosina Tukholmaan on ilmestynyt monia loistavia uusia baareja, ja elävän musiikin tarjonta on todella monipuolista. Lukemattomat baarit, klubit ja keikkapaikat pyrkivät aktiivisesti tarjoamaan unohtumattomia elämyksiä Tukholman yössä viihtyville”, Choco Canel sanoo.

Hän tietää varmasti parhaiten, missä on kaupungin kuumin meininki!

”Södermalm on loistava kaupunginosa iltahuveihin. Siellä illan aloituspaikaksi sopii vaikkapa Häktet Hornsgatanilla. Läheinen Morfar Ginko on myös ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!”

Kesäkaudella kannattaa Choco Canelin mukaan käydä Skanstullin sillan alla olevassa Trädgårdenissa, joka on auki pitkään (klo 05.00) ja vetää puoleensa ehkä kaupungin cooleinta porukkaa erityisesti pikkutunneilla. Myös Debaser Strand Hornstullissa on loistopaikka, joka koostuu kolmesta osasta: suurempi yökerho, jonka isolla lavalla on myös konsertteja, Calexico’s-ravintola sekä pienempi Brooklyn-baari. Mosebackenin mäessä Slussenin lähellä sijaitseva Södra Teatern tarjoaa upeat näköalat ja eri esiintymislavoja, joilla voi olla useitakin hyviä klubeja saman illan aikana.

”Keskikaupungilla käymisen arvoisia paikkoja ovat ainakin Boqueria (Mood-ostoskeskuksessa), Kåken (Regeringsgatan 66), perinteikäs Riche (Birger Jarlsgatan 4) sekä varsinainen viihdepalatsi Berns (Berzelii park). Myös Stureplanilla oleva East on mielestäni loistava paikka kuten myös Taverna Brillo (Sturegatan 6).”

Klubivinkkejä:

Ydinkeskusta

Maineikkaan F12-ravintolan kesäinen yökerho F12 Terrassen – seuraa ajankohtaisia uutisia tapahtumista Facebook-sivulla.

Trendikäs Hornstull

Södermalmin läntisen osan Hornstull on kokenut varsinaisen kasvojenkohotuksen ja alueelle avataan uusia ravintoloita ja baareja yksi toisensa jälkeen. Alue on trendikäs, mutta ilmapiiri kuitenkin avoin ja ystävällinen. Hornstullin rannassa toimiva Debaser Strand tarjoaa elävää musiikkia ja tanssilattioita lähes jokaisena viikonpäivänä. Hornstullin uuden ostoskeskuksen läheisyydessä on paljon uutta mielenkiintoista, kuten Tjoget, jossa on yhdistetty ravintoloita ja perinteinen barber shop.

Hotellibaarit

Monet Tukholman hotellibaareista ovat profiloituneet viime vuosina kaupungin muiden tyylitietoisten baarien vakavasti otettaviksi kilpailijoiksi. Tarjolla on usein elävää musiikkia tai DJ:itä ja drinkkimenuihin on todella panostettu. Scandic Grand Centralin New Yorkista inspiraatiota saanut hotellibaari on sekä paikallisten että hotellivieraiden suosiossa. Story Hotelin trendikkäässä baarissa on tarjolla musaa jazzista lämpötilaa kohottaviin DJ-vierailuihin päivästä riippuen. Lilla Hotellbaren Scandic Malmenin alakerrassa tarjoaa elävää musiikkia ja DJ-esiintymisiä useampana iltana viikossa.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja