Taidetta ja elämyksiä

Kulttuuria, kulttuuria!

Kuva: Viktor Gårdsäter/Folio/imagebank.sweden.se

Jaa Seuraa
Tagit:

Monipuolinen kulttuuritarjonta on tärkeä osa Tukholma-elämystä. Esittelemme mielenkiintoisia kohteita sekä populaari- että korkeakulttuurin saralta.

Tukholma-fi-Ilmaiset-museot-Tukholmassa-600x300

Ilmaiset museot Tukholmassa

Vuoden 2016 alussa osa valtion museoista Tukholmassa muuttui maksuttomiksi. Perehdy keskiaikaan, vieraile yksityispalatsissa tai nauti nykytaiteesta − ilmaisten museoiden kirjo on laaja!

Lue lisää
Tukholma-fi-Elokuvat-ja-kirjat-600x300

Elokuvien ja kirjojen Tukholma

Tukholma on monien menneiden, nykyisten ja tulevien elokuvatähtien kotikaupunki. Greta Garbon ja Ingmar Bergmanin kaltaiset legendat ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin, ja uudet klassikot kuten Stieg Larssonin Millennium-trilogia vetävät kävijöitä puoleensa.

Lue lisää
Tukholma-fi-48h-Teatteriviikonloppu-11-15-600x300

48h: Teatteriviikonloppu Tukholmassa

Tukholmassa on tarjolla monipuolinen kattaus teatteria laidasta laitaan. Seuraavassa viikonlopun mittainen paketti erilaisia esityksiä teatterin ystäville – ajankohtaisen ohjelmiston löydät esityspaikan linkkiä klikkaamalla.

Lue lisää
Tukholma-fi-Mamma-Mia-the-party-600x300

Mamma Mia, mitkä bileet

Mamma Mia! The Party on enemmän kuin musikaali. Se on mukaansatempaava ilottelu kreikkalaisessa tavernassa, jossa nauru raikaa ja Abban musiikki saa tanssijalan nousemaan.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ilta-museossa-Spritmuseum-600x300

Ilta museossa

Useat Tukholman museot ovat avoinna myös iltaisin, vähintään tiettyinä viikonpäivinä. Pitkiin aukioloaikoihin panostaa erityisesti valokuvataiteen museo Fotografiska, joka on avoinna joka päivä myöhäisiltaan asti. Monet museoista tarjoavat kulttuurin lisäksi myös makuelämyksiä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Tukholman-linnat-600x300

Tukholman linnat

Tukholmassa on Kuninkaanlinnan lisäksi myös monta vähemmän tunnettua linnaa. Muutamat linnoista sijaitsevat lähellä keskustaa, toiset sopivat paremmin autolla tehtävän päiväretken kohteiksi.

Lue lisää
Tukholma-fi-Katukulttuuri-600x300-b

Tatuointeja, taidetta ja terassielämää – Tukholman katukulttuurin parhaat palat

Eläväisen suurkaupungin tunnelma syntyy massa- ja alakulttuurien kirjosta. Näiden vinkkien avulla tutustut autenttiseen Tukholmaan.

Lue lisää
Tukholma, valokuva, valokuvataide, taide, museo, taidemuseo, valokuvamuseo

Valokuvataiteen uusi nousu

Tukholmasta on viime vuosina kehittynyt kiinnostava vierailukohde valokuvataiteen ystäville. Valokuvauksen uudesta kukoistuskaudesta voidaan kiittää pitkälti taidehalli Fotografiskaa, joka on nostanut Tukholman alan kansainväliseen keskiöön.

Lue lisää
Tukholma-fi-Festivaalihuipentuma-600x300

Tukholman festivaalihuipentuma

Tukholmassa on tarjolla huima kattaus festivaaleja jokaiseen makuun. Kannattaa siis suunnata kaupunkiin ja nauttia kansainvälisen luokan tarjonnasta. Tapahtumista monet ovat ilmaisia tai vähintäänkin kohtuuhintaisia.

Lue lisää
Tukholma-fi-Kulttuuriretki-saaristoon-Artipelag-600x300

Kulttuuriretkelle saaristoon

Tukholman luonnonkaunis saaristo on ollut monien Ruotsin tunnetuimpien taiteilijoiden ja kirjailijoiden suuri innoittaja. Upean luonnon ja saaristoidyllin lisäksi Tukholman lähisaaristo tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä linnoituksista taidenäyttelyihin ja museoista kulttuuritapahtumiin. Tässä muutamia vinkkejä päiväretkikohteiksi.

Lue lisää
Tukholma-fi-Elamyksellinen-perjantai-Vasastanissa-600x300

Elämyksellinen perjantai Vasastanissa

Tukholman pohjoisosassa sijaitsevan Vasastanin maamerkkejä ovat korkeat liikerakennukset, mutta ulkonäkö pettää. Eläväinen kaupunginosa hurmaa antiikkiliikkeillään, pikkuputiikeillaan ja gallerioillaan – erityisesti joka kuukauden ensimmäinen perjantai, jolloin alueella järjestetään First Friday Hopping.

Lue lisää
Tukholma-fi-Antiikkia-ja-vintagea-huutokaupoissa-Auktionsverk-600x300

Antiikkia ja vintagea Tukholman huutokaupoissa

”Ensimmäinen, toinen, kolmas… ja myyty keltapaitaiselle rouvalle eturivissä!” Huutokaupassa on aivan oma tunnelmansa. Tukholman liikkeiden valikoima ulottuu klassikkotaiteesta vintage-muotiin ja viineihin.

Lue lisää
Tukholma-fi-Designin-ystavan-Tukholma-Skogskyrkogarden-600x300

Designin ystävän Tukholma

Arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneelle Tukholma on alati inspiroiva kohde. Ruotsalaisdesignin helmiä pääsee näkemään jo kaupunkikävelyllä, mutta kannattaa myös piipahtaa putiikkeihin, ravintoloihin ja näyttelyihin.

Lue lisää
Tukholma-fi-Loyda-nykytaide-galleriakierroksella-600x300

Löydä nykytaide galleriakierroksella

Tukholma on ollut nykytaiteen maailmankartalla oikeastaan jo sen syntyajoista lähtien – eli Ruotsissa Moderna Museetin perustamisesta vuonna 1958. Museoiden ohella kannattaa kurkistaa gallerioihin, joista löytyy tuorein taidekattaus.

Lue lisää
Tukholma, design, sisustus, muoti, Nobis

Suomalaiset designerit Tukholmassa

Voi sanoa, että missään maailmassa ei designiin suhtauduta yhtä innolla ja antaumuksella kuin Tukholmassa. Siksi tukholmalaiset arvostavat suuresti suomalaista arkkitehtuuria ja muotoilua. Esittelemme muutamia Ruotsin design-sektorilla tunnettuja suomalaisia.

Lue lisää
Tukholma, ravintolat, ruoka, Le Rouge Brasserie

Makujen ja kulttuurin liitto

Tukholmasta löytyy paljon vaihtoehtoja, kun haluaa yhdistää taiteen, viihteen ja nautinnolliset ruokaelämykset.

Lue lisää
Tukholma, musiikki, klubi, viihde, DJ, Choco Canel

Klubikierros DJ Choco Canelin kanssa

Alati muuttuva, monipuolinen yöelämä on yksi Tukholman tavaramerkeistä. Mutta missä on paras meininki? Lähdimme DJ Choco Canelin mukana baarikierrokselle.

Lue lisää
Tukholma, linna, kuninkaallinen, Drottningholm, Drottningholmin linna

Kurkistus kuninkaalliseen elämään

Tukholman seutu on täynnä kuvankauniita linnoja, mutta parhaat ovat tietysti ne, joissa oleskelevat itse Ruotsin kuninkaalliset. Esittelemme kaksi upeaa linnaa: kuningasperheen kodin ja työpaikan.

Lue lisää
Tukholma, metro, metroasema, taide, Universitetet, Françoise Schein

Taidetta maan alla

Taideteokset Tukholman metrossa ovat kuin ensyklopedia ruotsalaisesta nykytaiteesta. Listasimme kahdeksan mielenkiintoisinta kohdetta.

Lue lisää
Tukholma

Kameran kanssa kävelylle

Tukholma täydellisestä kuvakulmasta? Opastetulla valokuvauskierroksella näet kaupungin uusin silmin ja nappaat täydelliset otokset.

Lue lisää
Tukholma, design, suunnittelija, Claesson Koivisto Rune, Claesson, Koivisto, Rune, Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune

Tukholmalaiset designin monitaiturit

Claesson Koivisto Rune -suunnittelijakolmikon portfoliossa on niin toimistotuoleja kuin Tukholman historiallisiin puitteisiin luotuja hotellisisustuksia. Tärkeintä prosessissa on kokonaisvaltainen uteliaisuus.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja