Jaa Seuraa

Uutuuksia joulun ajan perinteisiin

Tukholmasta löytyy kiinnostavia ja hieman erilaisia joulunajan ruokailu- ja shoppailupaikkoja.

Designlöytöjä joulumarkkinoilta

Jos etsii jotain todella uniikkia ja on kiinnostunut designista, on tämä loistava paikka tehdä löytöjä. Beckmansin designkoulun oppilaat järjestävät vuosittain joulumarkkinat, josta löydät uuden sukupolven suunnittelijalahjakkuuksien tuotteita. Monista tämän koulun oppilaista on myöhemmin tullut tunnettuja suunnittelijanimiä, joten näiltä markkinoilta onkin erinomainen tilaisuus hankkia jotain sellaista, joka ajan kuluessa vain nostaa arvoaan ja säilyy ainutlaatuisena. ”Tämä on monen tukholmalaisen suosikkitapahtuma joulukuussa ja monet paikalliset löytävät mieleisensä joululahjat täältä”, kertoo koulussa opiskellut Siah Javaheri ylpeänä. Hän lupaa joulumarkkinoiden kävijöille inspiraatiota, iloa ja korkealuokkaisia designlöytöjä.

Lisätietoa: www.beckmans.se
Facebook ja Instagram: Beckmans College of Design
Aika: 9.-10.12.2017
Paikka: Beckmans, Brahegatan 10 (lähin metroasema Östermalmstorg)

Piparkakkutaidetta parhaimmillaan

ArkDes järjestää tänä vuonna jo 26. kertaa suositun piparkakkutalonäyttelyn, jossa kävijä sai nauttia makeasta ja luovasta taiteesta. Kilpailun teema vaihtelee vuosittain, mutta piparkakkutaloista on edellisinä vuosina leivottu muun muassa suurkaupunkeja ja teemana on ollut myös esimerkiksi kodittomuus. Vuoden 2017 teemana on “Gränslöst” (“Rajatonta”), jossa osallistujia kannustetaan päästämään luovuutensa irti ja ylittämään rajat.

Aika: Näyttely on avoinna 30.11.2017-7.1.2018
Paikka: Skeppsholmen

Joulun makuja maailmalta

Tukholman ravintolat houkuttelevat runsailla ja herkullisilla joulupöydillään ja idyllisellä tunnelmalla. Kun haluat nauttia maailman keittiöiden ruokaelämyksistä ja säästää perinteisen pohjoismaisen jouluruoan nauttimisen myöhemmäksi, suosittelemme muun muassa seuraavia ravintoloita:

Berns
Eleganttien puitteiden Berns on tunnettu korkealuokkaisesta ja herkullisesta aasialaisesta keittiöstään. Myös joulupöytä Bernsissä tarjoaa aasialaisia makuelämyksiä. Ruokalistalta löydät klassikoita, kuten thaimaalaisia lihapullia, sushia, muita merellisiä herkkuja ja suussa sulavia jälkiruokia Bernsin omasta leipomosta.

Andalucia
Ravintola Andalucia kutsuu makumatkalle jouluiseen Espanjaan. Makujen lisäksi ravintolassa saa nauttia aidosta espanjalaisesta tunnelmasta, musiikista ja ilosta. Joulupöydän alkupalana Andalucia tarjoaa mieltä ja kehoa lämmittävän keiton, minkä jälkeen buffét-pöydästä voi valita mieleisiään perinteisiä espanjalaisia tapaksia ja maukkaita jälkiruokia.

Boulebar
Boulebar haluaa ennen kaikkea tarjota asiakkailleen ranskalaisen ruokanautinnon ja tauon joulukiireestä petankkia pelatessa. Ruokalistalta löytyy joulun aikaan muun muassa silmiä hivelevä äyriäisannos, simpukoita, lihaa ja ihastuttavia ranskalaisia juustoja.

Tabbouli
Tabboulin libanonilaisesta tunnelmasta voi nauttia eri puolilla Tukholmaa, sillä ravintoloita löytyy kolme: Tabbouli Södermalm, Kungsholmen ja City. Tämä ravintola on suosittu ja tunnettu hyvästä ruoastaan, kuten monet Tukholman libanonilaisista ravintoloista ovat. Joulupöydässä tarjoillaan 20 erilaista libanonilaista ruokalajia. Myös jälkiruoka kuuluu joulupöytään.

Fotografiska – aistien joulupöytä
Tukholman valokuvamuseon ravintolassa esiteltiin viime vuonna aivan uudenlainen joulupöytä. Tunnetun kokin Paul Svenssonin menun taustalla on vihreä ja ekologinen ideologia ja tunnusomaista onkin, että lähialueilla tuotettuja raaka-aineita käytetään mahdollisimman paljon.

Buco Nero
Jos kaipaa vaihtelua suomalaiselle jouluruoalle ja haluaa maistaa palan Italiaa, on Buco Nero loistava vaihtoehto. Buco Nerosta löytyy joulun aikaan mm. mahtavia kala- ja äyriäisvaihtoehtoja ja runsas valikoima maukkaita leikkeleitä ja liharuokia henkilökunnan suosikkikylistä Italiasta. Kasvisruoan ystäville Buco Nero tarjoaa maukkaasti marinoituja vihannesvaihtoja. Illan kruunaa aito italialainen jäätelö ja runsas valikoima muita pikkumakeita jälkiruokia.

  • Kuva: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

  • ArkDes järjestää vuosittain suositun piparkakkutalokilpailun ja -näyttelyn. Louise Thornellin taidonnäyte on vuodelta 2013.
    Kuva: Emma Fredriksson

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja