Toimituksen vinkit

Djurgården

Kuva: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Jaa Seuraa
Päivitetty: 29.03.2017

Djurgården on suosittu matkakohde, josta monenlaista tekemistä ja viihdettä koko perheelle, muun muassa huvipuisto, eläintarha sekä lukuisia museoita.

LillSkansen-MarieAndersson-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Lill-Skansen

Vuoden ympäri auki oleva pienten lasten oma Skansen on joka perheen unelmien täyttymys pienine pupuineen ja vuohineen. Jos perheenne puhuu ruotsia, voitte nauttia vierailullanne myös teatteriesityksistä.

Kuva: Marie Andersson

Osoite:

Djurgårdsslätten 49, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Liljevalchs-Konsthall-David-Magnusson.jpg
Avaa kartalle
 

Liljevalchs Konsthall

Liljevalchin taidehalli on yksi Tukholman kauneimmista taidemuseoista. Täällä voit tutustua taiteeseen ja muotoiluun neljässä vuosittaisessa näyttelyssä.

Kuva: David Magnusson/liljevalchs.se

Osoite:

Djurgårdsvägen 60, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Nordiska-museet-Kuva-Mats-Landin___.jpg
Avaa kartalle
 

Nordiska museet

Tervetuloa Nordiska muséetiin, suurimpaan Ruotsin kulttuurihistoriaa esittelevään museoon. Näyttelyt esittelevät ruotsalaisia trendejä ja perinteitä aina 1600-luvulta nykypäivään. Pohjoismaisessa museossa voit tutustua muun muassa ruotsalaiseen kansantaiteeseen, saamelaiskulttuuriin, ruotsalaiseen muotiin sekä koruihin ja sisustustyyliin. Museo sijaitsee renesanssityylisessä, linnamaisessa rakennuksessa, joka jo itsessään on näkemisen arvoinen. Museossa on ravintola ja museokauppa.

Kuva: Mats Landin

Osoite:

Djurgårdsvägen 10, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Aquaria.jpg
Avaa kartalle
 

Aquaria

Ihaile vedenalaista maailmaa! Aquaria Water Museumista löydät Amatsonin sademetsien jättimäiset kissakalat, rauskuja ja pirajoita sekä merialtaasta haita, koralleja ja paljon muuta.

Kuva: Aquaria

Osoite:

Falkenbergsgatan 2, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Sevart-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Biologiska museet

Biologiska museetin kokoelmat esittelevät Skandinavian nisäkkäitä ja lintuja elinympäristöissään.

Osoite:

Hazeliusporten 2, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Victorian-ja-Danielin-rakkauspolku-Helena-Wahlman-IBS.jpg
Avaa kartalle
 

Victorian ja Danielin rakkauspolku

Ruotsin kruununprinsessapari sai Maailman luonnonsäätiöltä (WWF) vuonna 2010 häälahjaksi ”Rakkauspolun” Kuninkaallisesta kansalliskaupunkipuistosta. Elokuussa 2012 avattu kaunis kävelypolku on puolen kilometrin pituinen ja sijaitsee lintualueena tunnetun Isbladskärretin lounaispuolella.

Kuva: Helena Wahlman/ imagebank.sweden.se

Osoite:

Edelstams väg, 115 25 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Tukholman-kansallinen-kaupunkipuisto-Jeppe-Wikstrom-MBS.jpg
Avaa kartalle
 

Nationalstadsparken

Nationalstadsparken on Tukholman ja naapurikuntien alueelle sijoittuva kaupunkipuisto, joka ulottuu 10 kilometrin matkalla Djurgårdenista Hagan puiston kautta aina Ulriksdaliin pohjoisessa. Maailman ensimmäinen kaupunkikansallispuisto perustettiin vuonna 1995.

Kuva: Jeppe Wikström/mediabank.visitstockholm.com

Osoite:


WWW-sivut

Vasamuseet-ola-ericson-IBS-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Vasamuseet

Djurgårdenin saarella sijaitsevassa Vasa-museossa esillä oleva Vasa-laiva on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin 1600-luvulla kuningas Kustaa II Adolfin käskystä, mutta upposi jo neitsytmatkallaan vuonna 1628.

Kuva: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Osoite:

Galärvarvsvägen 14, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

PrinsEugensWaldemarsudde-Kjell-Renblad-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Prins Eugens Waldemarsudde

Prinssi Eugenin entinen koti on nykyään yksi Ruotsin suosituimmista taidemuseoista. Vieraile prinssin kodissa ja näe kokoelma 1900-luvun alun pohjoismaista taidetta sekä vaihtuvia näyttelyitä. Museon puutarhassa voit ihailla kukkaistutuksia ja veistoksia.

Kuva: Kjell Renblad

Osoite:

Prins Eugens Väg 6, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Rosendals-slott-int-Gomer-Swahn-Kungahuset-se.jpg
Avaa kartalle
 

Rosendals slott

Djurgårdenilla sijaitseva kaunis Rosendalin linna rakennettiin 1820-luvulla kuningas Karl XIV Johan’ille, Bernadotte-suvun ensimmäiselle edustajalle. Kesäkuukausina linnassa järjestetään opastettuja kierroksia.

Kuva: Gomer Swahn/Kungahuset.se

Osoite:

Rosendalsvägen 49, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Spritmuseum-Henrik-Trygg-IBS.jpg
Avaa kartalle
 

Spritmuseum

Tukholman viinamuseo esittelee ruotsalaisten katkeransuloista suhdetta alkoholiin. Museo perehdyttää alkoholin historiaan taiteen, tuoksujen ja faktojen kautta. Museossa järjestetään myös lisämaksullisia maistajaisia eri teemojen ympärillä. Museossa myös ravintola sekä kesäaikaan Ölbryggan-terassi.

Kuva: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Osoite:

Djurgårdsvägen 38, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Sevart-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Thielska Galleriet

Valkoisessa, vuonna 1905 rakennetussa huvilassa sijaitseva Thielska Galleriet on yksi Ruotsin upeimmista taidemuseoista. Taidekokoelman perustan on luonut pankkiiri Ernest Thiel, joka oli 1890-luvulla yksi Ruotsin rikkaimmista miehistä. Galleriasta löytyy ainutlaatuinen kokoelma pohjoismaista 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taidetta. kokoelmista löytyy esimerkiksi Edvard Munchin, Carl Larssonin sekä Bruno Liljeforsin teoksia.

Osoite:

Sjötullsbacken 8, 115 25 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Skansen-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Skansen

Vierailu Skansenilla on matka ajassa taaksepäin. Vuonna 1891 perustettu Skansen on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo, jossa vierailijat voivat tutustua Ruotsin historiaan sekä sisällä rakennuksissa että niiden ympäristössä. Lähes 150 mielenkiintoista taloa ja maatilaa eri puolilta Ruotsia on siirretty vuosien saatossa Skanseniin. Rakennukset edustavat olosuhteita, joissa ihmiset Ruotsissa elivät 1600- ja 1950-lukujen välisenä aikana. Skansenilla on myös eläintarha, jossa on pohjoismaisia koti- ja villieläimiä.

Kuva: Skansen

Osoite:

Djurgårdsslätten 49, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Grona-Lund-Yanan-Li-mediabank-visitstockholm-com-teaser.jpg
Avaa kartalle
 

Gröna Lund

Koe Gröna Lundin huvipuiston riemukas tunnelma. Päivä huvipuistossa on ikimuistoinen ja laitteissa huvittelun lisäksi voit nauttia alueen ravintola- ja konserttitarjonnasta.

Kuva: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

Osoite:

Lilla Allmänna Gränd 9, 115 21 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Blockhusudden-Jeppe-Wikstrom-MBS.jpg
Avaa kartalle
 

Blockhusudden

Djurgårdenin saaren itäisin niemi tunnetaan Blockhusuddenina. Kustaa Vaasan aikana paikalla sijaitsi Tukholman sisääntuloväylää vartioiva puolustusrakennelema ja myöhemmin paikalla oli ”Stora Sjötullen”, jossa Tukholman saaristosta tuleva meriliikenne maksoi kaupunkitullia. Niemellä on hyvin säilynyt 1700-1800-luvun talojen alue, joka tunnetaan nimellä ”Plommonbacken”. Perille Blockhusuddenille pääsee keskustasta bussilla nro 69. Kuva: Jeppe Wikström/ mediabank.visitstockholm.com

Kuva: Jeppe Wikström/mediabank.visitstockholm.com

Osoite:

Sjötullsbacken 11, 115 25 Stockholm, Sweden
WWW-sivut

Yhteystiedot Tietosuoja