Jaa Seuraa

Yhteinen aktiiviloma Tukholmassa

Teksti ja kuvat: Laura Iisalo
Julkaistu: 19.2.2016
Päivitetty: 14.03.2017

Starttaa sporttikevät Tukholmassa. Aktiiviloma tekee hyvää parisuhteelle ja antaa uutta inspiraatiota treeniin myös kotiin vietäväksi. Täydelliseen viikonloppuun kuuluu ainakin harjoittelua personal trainerin kanssa, uusia haasteita nyrkkeilysalilla ja pitkiä kävelylenkkejä luonnon helmassa.

Aktiivisen elämäntavan suosio näkyy Tukholman kaduilla, sillä sporttivaatteet ovat nykyään hyväksyttävä asuvaihtoehto paitsi matkalla kuntosalille, myös kahviloissa ja kaupungilla. Personal trainer Lotta Näslund näkee sporttitrendin kasvun myös työpaikallaan Mornington-hotellissa.

“Ihmiset haluavat nykyään matkoillaankin treenata, syödä terveellisesti ja huolehtia hyvinvoinnistaan eivätkä vain istua aulabaarissa. Tukholmassa se on helppoa, sillä täällä on niin paljon valinnanvaraa”, hän kertoo.

Näslund on pannut merkille, että yhä useammat palkkaavat lomamatkallaan treenivalmentajan kokeillakseen jotain erilaista ja saadakseen uusia treeni-ideoita kotiin viemisiksi. Myös pariskunnat ovat innostuneet harjoittelemaan yhdessä, sillä oman puolison kanssa treenaaminen on mielekäs tapa viettää aikaa yhdessä.

“Erityisesti erilaisissa parin kanssa tehtävissä harjoituksissa täytyy toimia tiiminä. Leikkimielinen kilvoittelu vaikkapa soutulaitteilla tai nyrkkeilysäkin äärellä on tehokasta treeniä, ja salilta voi lähteä hyvillä mielin, kun kokee onnistuneensa yhdessä. Se vahvistaa parisuhdetta”, Näslund toteaa.

Salilla voi toki treenata myös itsekseen tai osallistua ryhmäliikuntatunnille. Vielä muutama vuosi sitten spinning oli tukholmalaisten keskuudessa suuri hitti, mutta nyt pinnalla ovat oman kehon painolla tapahtuva harjoittelu ja crossfit. Myös kamppailulajit ovat yhä suositumpia tapoja pitää huolta kunnosta, ja ne soveltuvat hyvin paritreeniksi. Toisaalta pehmeämmät lajit, kuten jooga, pitävät edelleen pintansa.

“Paras tapa koostaa aktiiviloma on sisällyttää siihen hauskaa treeniä, mutta myös itsestä huolehtimista ja yhteisiä hetkiä. Lomalla on tärkeää nauttia puolison seurasta ja yksi hyvä tapa on lähteä yhdessä pitkälle kävelylle. Samalla voi käydä keskusteluja, joille ei arkena ole välttämättä aikaa. Jos elämä on muuten hektistä, on hyvä myös osata ottaa rennosti”, Näslund muistuttaa.

Treenaa Tukholmassa

Östermalmilla sijaitsevan Mornington hotellin Health Clubin sisäänpääsy kuuluu useimpien huoneiden hintaan, mutta sinne voi ostaa myös kertalippuja. Salilla voi treenata itsenäisesti, osallistua ohjatuille tunneille, tai palkata PT:n avuksi. Paikan päältä voi halutessaan lainata treenivaatteet, pyyhkeen ja vesipullon, joten mukaan matkalle voi pakata vain lenkkarit. Aamutreenin jälkeen voi nauttia terveellisen aamiaisen hotellin ravintolassa.

Sats Elixian priority-jäsenet voivat treenata Tukholman 40 kuntokeskuksessa, mutta myös satunnaiset kävijät ovat tervetulleita. Sveavägenin kuntokeskus sopii jooga- ja juoksufaneille, Regeringsgatanin Prformance-tunnilla voi parantaa kehon liikkuvuutta ja itsenäiseen salitreeniin ja hemmotteluun sopii parhaiten Vasagatanin kuntokeskus.

Suosittu muotibloggaaja Angelica Blick treenaa yhdessä poikaystävänsä kanssa tämän omistamalla Fightbox-salilla, jonka lajivalikoimaan kuuluu paitsi crossfit-tyyppistä harjoittelua, myös kamppailulajeja.

Ohjatusti luontoon

Tukholma-fi-Yhteinen-aktiiviloma-7

Kuva: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Tukholmassa voi harjoitella myös ulkona, ja lähiympäristöstä löytyy paljon merkittyjä patikointireittejä. Uusia haasteita janoavien kannattaa osallistua ohjatulle maastopyöräretkelle. Edullisista sisäliikuntatunneista tuttu Friskis & Svettis järjestää kesäisin ulkoliikuntaa eri puolilla kaupunkia.

Shoppaa sporttivaatteita

Tukholmassa on paljon isojen urheilumerkkien omia myymälöitä. Edustettuina ovat ainakin Nike, Adidas ja Casall. Sturegallerianin ostoskeskuksessa on paljon ketjumyymälöitä, mutta myös pienempien merkkien kauppoja. Ulkoilufanien kannattaa pistäytyä 654-kaupassa, jonka yhteydessä on myös kiva espressobaari.

  • “Ihmiset haluavat nykyään matkoillaankin treenata, syödä terveellisesti ja huolehtia hyvinvoinnistaan”, personal trainer Lotta Näslund kertoo.

  • Puolison kanssa treenaaminen on hyvä tapa viettää aikaa yhdessä. Kuvassa Mornington Health Clubin personal trainer Jesper Norrby.

  • Yhteiset onnistumiset vahvistavat parisuhdetta.

Tankkaa terveellisesti

Kalori-ravintolassa Kungshallenissa voi nauttia terveellisen ja maistuvan lounaan. Salaattibaarista voi koostaa haluamansa annoksen, mutta valittavissa on myös lämpimiä ruokia. Kaikkien annosten energiapitoisuus on korkeintaan 500 kcal.

Tukholma-fi-Yhteinen-aktiiviloma-4b

Södermalmilla sijaistevasta Ecoist-kahvilasta saa virkistäviä sporttijuomia ja herkullisia salaatteja, joihin voi valita haluamansa proteiinipitoisen lisukkeen.

Tukholma-fi-Yhteinen-aktiiviloma-2b

Joe & the Juice -mehubaarin valikoimissa on värikkäitä tuorepuristettuja mehuja ja proteiinipirtelöitä, joista saa inspiraatiota myös kotikeittiöön.

Tukholma-fi-Yhteinen-aktiiviloma-3b

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja