Jaa Seuraa

Vietä golfviikonloppu Tukholmassa

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 6.8.2014
Päivitetty: 29.03.2017

Tukholma ja sen ympäristö tarjoavat golfaajille paljon valinnanvaraa luksustason kentistä edullisempiin vaihtoehtoihin. Vieraspelaajat ovat useimpiin paikkoihin erittäin tervetulleita. Golfviikonloppuun on helppo yhdistää myös muita elämyksiä, kuten kulttuuria ja shoppailua.

Kattavaa ja ajantasaista tietoa golfkentistä löytyy muun muassa Golf Sweden -sivustolta ja erityisesti sen Golfdestination Stockholm -osiosta. Golf Swedenin Susanne Graf oli apunamme, kun kokosimme vinkkejä Tukholman alueen parhaasta golftarjonnasta.

Huippuluokan kenttiä

”Tukholmassa on kaksi maailmanluokan kenttää, jotka kestävät vertailun kansainvälisten huippukenttien kanssa: Bro Hof Slott sekä Ullna”, kertoo Susanne Graf.

Bro Hof Slott on ainutlaatuinen kenttä, jota monet pitävät yhtenä Euroopan parhaista. Sen sijainti Mälaren-järven rannalla luo hienot puitteet pelaamiselle. Tarjolla on kaksi täyspitkää golfkenttää, The Castle Course ja The Stadium Course. Bro Hof on ollut Nordea (Scandinavian) Masters -turnauksen pelipaikka useina viime vuosina.

Ullna Golf Club avattiin vuonna 2013 uudelleen täysin uudistettuna. Kentän suunnittelusta on vastannut itse Jack Nicklaus. Moderni kenttä tarjoaa haasteita ja vaihtelua sekä kauniita maisemia. Myös paikan golfravintola on huippuluokkaa.

Samassa yhteydessä Susanne Graf nostaa esiin myös suomalaisten suosiman Kungsängen Golf Clubin, jossa on kaksi 18-reikäistä kenttää metsäisissä maisemissa.

Golfia saaristomaisemissa

Fågelbron golfkentän vaihteleva puisto- ja metsäreitti kiertää upeissa saaristomaisemissa. Tarjolla on viikonloppupaketteja, joihin sisältyy yöpyminen Fåbelbrohusissa ja green fee Fågelbro Golf & Country Clubin kentällä. Susanne Graf muistuttaa, että ajanvaraus kentälle kannattaa tehdä ajoissa.

Ingarön saarella sijaitseva Säby Säteri tarjoaa kesäisin golfviikoloppuja, joihin sisältyy kartanomajoituksen lisäksi pelaamista Wermdö Golf & Country Clubin kentällä upeissa saaristomaisemissa.

Yövy golfkentän vieressä

Körunda Golf & Konferenshotell tarjoaa mahdollisuuden yöpyä aivan Nynäshamnin golfkentän vieressä. Tarjolla on 27 reikää kolmessa eri osiossa sekä 9 reiän lyhytreikäinen kenttä (par 29).

Lindö Golfklubb Vallentunassa on puolestaan Tukholman alueen suurin golfkohde. Siellä on kolme 18-reikäistä kenttää sekä 9 reiän pay and play -kenttä. Golfhotelli sijaitsee aivan kentän vieressä, ja viikonloppupaketteja voi varata hotellin kautta.

”Paikka on hieno, ja varaaminen käy helposti. Lisäksi Lindö Golfklubbin sijainti on niin keskeinen, että paikan päälle pääsee helposti myös paikallisjunalla”, Susanne Graf kertoo.

Södertäljessä noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta sijaitsevalla Vidbynäs Golf Clubilla on kaksi 18-reikäistä kenttää. Järven rannalla sijaitseva Vidbynäs Gård tarjoaa golfpaketteja, jos haluat varata myös majoituksen ja illalliset.

Hyviä yksinkertaisempia kenttiä

Österhaningessa sijaitseva Husby Golf Club on ilmapiiriltään rento ja ystävällinen. Kenttä on yksinkertainen, mutta tarjoaa silti haasteita.

”Husby GC on erittäin mukava paikka, jota pyörittävä perhe on todella vieraanvarainen ja tarjoaa loistavaa palvelua”, Susanne Graf kertoo.

Muita hyviä huokeampia kenttiä, joita Susanne suosittelee, ovat Arninge Golfklubbin kenttä 15 kilometriä Tukholmasta, luonnonkaunis Åkersbergan kenttä vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta sekä Rikstenin kenttä Tullingessa 25 kilometriä Tukholman keskustasta.

Vinkki:

Kysy, onko kentällä tarjolla edullisempi green fee pariskunnille!

  • Ullna
    Kuva: Ullna Golf Club/B-Smart

  • Bro Hof Slottin klubitalo
    Kuva: Bro Hof Slott

  • Bro Hof Slottin Castle Course
    Kuva: Bro Hof Slott

Ajankohtaista Tukholmassa

Stockholm International Film Festival

8.-19.11.

Tukholman kansainvälinen elokuvafestivaali tuo kaupungin elokuvateattereihin 200 elokuvaa yli 60 maasta.
Ohjelma julkistetaan lokakun aikana.

Kuva: Emmanuel Castro Skött/ Stockholm International Film Festival

Sweden International Horse Show

30.11.-3.12.

Jo yli 20 vuotta järjestetty Sweden International Horse Show houkuttelee vuosittain Friends Arenalle noin 90.000 katsojaa. Tapahtuman ohessa myös Ridsportmässan.

Kuva: Roland Thunholm

Skansenin joulumarkkinat

25.11.-17.12.

Skansenin perinteiset joulumarkkinat neljänä viikonloppuna (la-su) joulun alla.

Kuva: Maria Johansson/ Skansen

Yhteystiedot Tietosuoja