Jaa Seuraa

Tukholman parhaat uimapaikat

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 8.5.2015
Päivitetty: 30.05.2017

Tukholmassa on vettä joka puolella, joten uimapaikkojakin on tarjolla paljon, jopa aivan keskustassa. Opastamme kaupungin parhaille hiekkarannoille ja rantakallioille.

Smedsuddsbadet

Tämä varsinkin lapsiperheiden suosima uimaranta sijaitsee Rålambshovin puistossa Kungsholmenilla. Suuri nurmikkoalue johtaa Smedsuddsbadetin hiekkarannalle, jossa on pukukopit, suihkut ja kioski. Suurin osa auringonpalvojista levittää pyyhkeensä mieluummin Rålambshovin puiston puolelle, joten uimareille jää hyvin tilaa. Aivan läheisyydessä on myös melontakerhon kahvila ja kajakkivuokraus.

T-bana: Thorildsplan

Långholmen

Smeduddsbadetin vastarannalla Långholmenin vehreällä saarella on myös hyvät uintimahdollisuudet. Varsinainen uimaranta on suhteellisen pieni, mutta sen yhteydestä löytyy myös ponttonilaituri ja rantakallioita, joilla varsinkin nuoriso viihtyy. Kesäkahvilasta voi ostaa rantaevääksi vaikka kanelipullia tai jäätelöä. Myös Långholmenin itäisellä puolella on pienen pieni ranta, josta on upeat näkymät kaupungintalolle.

T-bana: Hornstull

Kristinebergs strand

Kungsholmenilla, Kristinebergin uuden asuinalueen rannassa, on mukava istuskella puulaitureilla auringosta nauttien. Täällä on myös ravintolatarjontaa ja venevuokrausta. Kristinebergs strand on yksi Tukholman uusimmista helmista – sekä täällä että läheisessä Hornsbergissä on kyllä uitu epävirallisesti jo jonkin aikaa, mutta Tukholman kaupunki päätti viime vuonna virallisen uimapaikan perustamisesta Kristinebergiin. Myös Hornsbergin rannasta poistettiin uimakielto, mutta siellä uiminen tapahtuu edelleen omalla vastuulla.

T-bana: Kristineberg

Fredhällsbadet

Kokeneemmille uimareille sopiva kallioranta, jonka vesi on syvää. Fredhällsbadetissa viihtyvät esimerkiksi uimisen vakavasti ottavat uimakerholaiset ja muut, jotka haluavat uida rauhallisemmissa puitteissa. Kallioille voi aivan hyvin lähteä myös pelkästään piknikille nauttimaan Mälaren-järven maisemista.

T-bana: Kristineberg

Brunnsviksbadet

Tämä uimapaikka on paitsi lapsiperheiden myös opiskelijoiden suosiossa, sillä se sijaitsee Tukholman yliopiston läheisyydessä Frescati Hagessa Brunnsvikenin rannalla. Hyvällä ilmalla Brunnsviksbadet on niin suosittu, että rannalle kannattaa tulla ajoissa (ennen puoltapäivää), jos haluaa saada riittävästi tilaa pyyhkeensä levittämiseksi.

T-bana: Universitetet

Saltsjöbadens Friluftsbad

Saltsjöbadenissa, puolen tunnin matkan päässä Tukholmasta, on monien mielestä alueen kaunein uimapaikka. Ulkoilmauimala on kuin puinen linna, joka avautuu merelle Saltsjöbadenin rannassa. Arkkitehti Torben Grut suunnitteli rakennuksen 1900-luvun alkupuolella, ja sen palveluihin sisältyvät myös sauna ja ravintola. Kesäkaudella avoinna olevaan uimalaan on sisäänpääsymaksu, katso aukioloajat ja hinnat nettisivuilta.

Paikallisjuna Saltsjöbanan Slussenilta Saltjöbadeniin

Fjäderholmarnas bad

Tukholman saariston läheisin saari Fjäderholmarna tarjoaa myös uimiseen sopivia kalliorantoja ja lapsille sopivan hiekkarannan. Saarelle voi tehdä mukavan päiväretken laivalla, laivamatka kestää 20–30 minuuttia. Saarella on myös muuta koettavaa, kuten käsityöläisten puoteja ja ravintoloita sekä kesäteatteria ja muuta ohjelmaa.

Laivat Slussenilta ja Nybroplanilta

Eriksdalsbadet

Södermalmilla sijaitseva Eriksdalsbadet tarjoaa elämyksiä niin maauimalassa kuin monipuolisessa uimahallissa (seikkailu-uimala). Ruotsin parhaat maajoukkueuimarit harjoittelevat hallissa, jossa on useita altaita ja uimahyppyallas. Viikonloppuisin hallissa saattaa olla myös uimakilpailuja. Lasten suosiossa on luonnollisesti suuri seikkailu-uimala, jossa on muun muassa vesiliukumäkiä (syvyys enintään 1,40 m liukujen alla) ja ulkoaltaita. Veden lämpötila on 29 astetta. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 90 kruunua ja lapsilta 40 kruunua (perhelipulla alennusta).

T-bana: Skanstull

  • Tukholman keskustan tuntumassa on useita hienoja uimapaikkoja.
    Kuva: Jeppe Wikström/mediabank.visitstockholm.com

  • Tukholman saaristossa uimareille on tarjolla niin kallio- kuin hiekkarantoja.
    Kuva: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

  • Eriksdalsbadetissa on monipuolisen uimahallin lisäksi maauimala ja lasten seikkailu-uimala.
    Kuva: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja