Jaa Seuraa

Pinkki Tukholma

Tukholmassa ei ole erillistä LGBT-aluetta, vaan koko Tukholma on yksi suuri LGBT-alue. Näin kaupunkilaiset myös haluavat sen olevan.

Yleinen ruotsalainen suvaitsevuuden kulttuuri näkyy vahvasti myös Tukholmassa. Kaupungista löytyy useita LGBT-ihmisille suunnattuja baareja ja klubeja sekä matkailualan toimijoita, joissa LGBT-matkaajat saavat alennuksia ja tarjouksia. Tavoite tasa-arvosta siis näkyy ja toteutuu vahvasti. Kaupungissa on toimijoita, jotka haluavat profiloitua erityisesti LGBT-ihmisten edustajiksi tai heidän kantapaikoikseen. Keräsimme yhteen kattauksen nähtävyyksistä ja menopaikoista, jotka kannattaa laittaa korvan taakse Tukholmaan suunnatessa.

Tarjouspaketit

Tukholman kaupungin matkailutoimisto on jo pitkään tehnyt töitä LGBT-matkalijoiden palvelemiseksi ja onkin luonut esim. Gay&Lesbian Network -verkoston, johon kuuluu matkailun ja ravintola-alan keskeisiä toimijoita.

Nähtävyydet ja tapahtumat

Länsimaisena suurkaupunkina Tukholmalla on vuosittainen oma Pride-tapahtuma. Stockholm Pride onkin pohjoismaiden suurin Pride-festivaali n. 500 000 osallistujallaan. Tukholmassa on järjestetty myös Euro Pride -tapahtuma kaksi kertaa.

Tukholmassa on muutamia nähtävyyksiä, jotka ovat LGBT-matkaajien ehdottomia must-kohteita. Näistä ensimmäisenä mainittakoon erityisesti ABBA The Museum, jossa kaikkien ABBA-fanien kannattaa ehdottomasti vierailla. Museossa voi nähdä muun muassa bändin kuuluisat asut. Tukholmassa voit osallistua myös ABBA-kierrokselle, jolla näet kaikki kuuluisat kohteet levytysstudioista videoiden kuvauspaikkoihin. Muista myös uusi Mamma Mia the Party!

Abban lisäksi Greta Garbo on saanut oman kierroksensa paikoista, joissa Hollywood-tähti vaikutti ennen Amerikkaan muuttamistaan. Greta Garbon hauta löytyy myös Tukholmasta.

Ajankohtaisista tapahtumista saat lisätietoa QX-lehden kotisivuilta.

Hotellit

Rival on ABBAn Benny Anderssonin omistama pop-henkinen hotelli Söderin Mariatorgetilla. Jokaisen huoneen kirkkaan väriseen sisustukseen ja varustukseen kuuluvat tietysti ABBA-levyt, joita voi myös kuunnella huoneessa. Rivalissa on myös paljon toimintaa vuorokauden ympäri, mukavasta boheemibistrosta pop-konsertteihin ja baari-iltoihin DJ-musiikin tahdissa.

Ett Hem on kaunis vanhanajan yläluokkainen talo, joka on kokonaisuudessaan muutettu 12 huoneen tunnelmalliseksi hotelliksi. Palvelu pelaa jouhevasti ja Ett Hem onkin luonut uuden standardin sille, mitä tarkoittaa boutique-hotelli.

Berns aivan kaupungin ydinkeskustassa on puolestaan elegantti klassikko, jonka tiloissa on hotellin lisäksi vaikuttava illallissali sekä kokonainen ravintolakeidas. Iltaisin Berns on yksi Tukholman tunnetuimmista yökerhoista ja klubeista, jossa esiintyy sekä kansainvälisiä DJ-artisteja että rock-bändejä.

Baarit, klubit, ravintolat

Söderin kaupunginosa on täynnä mitä moninaisimpia kohtaamispaikkoja. Erityisesti viihtyisät kahvilat, kuten Drop coffee Mariatorgetilla, kokoavat ihmisiä yhteen eri puolilta kaupunkia. Jos otat koiran mukaan matkalle kannattaa suunnata rentoon kahvilaan Gildas Rum. Ja jos etsit lounaspaikkaa, Söderin ravintoloista mainittakoon esim. aasialaista ruokaa tarjoava Magnolia.

Vanhassa kaupungissa Chokladkoppen on ollut LGBT-kansan olohuone jo pitkään. Kahvila löytyy vanhan kaupungin Stortorgetilta eli keskustorilta Nobel-museon edestä. Vanhassa kaupungissa myös Torget on tunnettu kohtauspaikka, joka tarjoaa hyvää ruokaa ja DJ-musiikkia aina perjantaisin.

Mälarpaviljongen sijaitsee Kungsholmenissa meren äärellä, ja sen ulkoterassi kerää niin ikään paljon LGBT-kansaa kesäisin. DJ:t huolehtivat musiikista ja tunnelma on leppoisa. Viereinen Orangeriet on upea rantapaviljonki, jonka ovet ovat auki myös talvisin. Paviljonki tarjoaa takkatulta ja lämmintä tunnelmaa sekä laadukasta DJ-musiikkia. Tänne kannattaa tehdä varaus etukäteen.

Iltaisin LGBT-ihmisten kohtauspaikkana toimii esim. King Kong Söderin Mariatorgetilla. Lesbojen oma yökerho ja klubi on MOXY. S&M-miehet käyvät puolestaan mielellään Scandinavian Leather Men -klubilla, johon tosin vaaditaan jäsenyys (katso lisätiedot kotisivulta). Suuria juhlijajoukkoja kokoontuu myös F12-yökerhoon.

  • Yleinen ruotsalainen suvaitsevuuden kulttuuri näkyy vahvasti Tukholmassa.
    Kuva: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se

  • Chokladkoppen Tukholman vanhassa kaupungissa on LGBT-kansan olohuone.
    Kuva: Chokladkoppen

  • Stockholm Pride.
    Kuva: Magnus Liam Karlsson / imagebank.sweden.se

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja