Jaa Seuraa

Nauti kesäpäivästä Kungsträdgårdenissa

Teksti: Nina Uddin
Kuvat: iStock
Julkaistu: 29.6.2015
Päivitetty: 16.08.2017

Kesän lämmittäessä Tukholman katuja Kungsträdgårdenin puisto täyttyy auringonottajista ja nautiskelijoista. Se on keskellä kaikkea; lähistöltä löytyy niin shoppailumahdollisuuksia kuin erinomaisia ravintoloita.

Kungsträdgården, eli kuninkaan puisto, on toinen kaupungin vanhimmista puistoista ja se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, lyhyen kävelymatkan päässä kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä. Alue on yksi Tukholman kehittyvistä naapurustoista, johon on rakenteilla hotelleja, ravintoloita ja toimistoja yhdistelevä luova keskus.

Kungsträdgårdenin sydän on kuitenkin sen viheralue, joka on kesäisin yksi kaupungin eloisimpia alueita ja suosituimpia tapaamispaikkoja – löytyyhän alueelta toinen toistaan viihtyisämpiä kahviloita, ravintoloita ja jäätelökioskeja. Tapahtumia kuten ulkoilmakonsertteja riittää täällä läpi vuoden.

Aurinkoisena päivänä puistoon kannattaa suunnata hyvän kirjan kera, ja istahtaa suihkulähteen reunalle tai yhteen puiston ihanista kahviloista. Puiston lähettyvillä riittää myös tekemistä ja kokemista; alla toimituksen tärpit.

Elämyksiä kulinaristille

Ravintola Operakällaren

Tukholman mahdollisesti herkullisin makuelämys löytyy – kenties hieman yllättäen – Ruotsin kansallisoopperasta. Operakällaren on kaupungin klassisin ravintola, ja syystä. Tasokkaat eurooppalaiset maut kruunaa upea maisema ja runsaudessaan vaikuttava viinikellari.

Oopperatalosta löytyy Operakällarenin lisäksi muitakin kiinnostavia ravintoloita. Uusin näistä on Brasseriet.  Lisäksi klassikko Bakfickan tarjoaa vuoden ympäri klassista, laadukasta ruotsalaista ruokaa siedettävään hintaan. Pienehköön ravintolaan ei oteta paikkavarauksia. Kesäaikana palvelevat myös Guldterassen ja Strömterassen.

Bar Burger Café

Gourmet-burgerit Kungstrdgårdenissa tarjoaa Bar Burger Café. Täällä hampurilaiset on valmistettu rautaisella ammattitaidolla ja intohimolla. Bar Burgerista löytyy myös yksi kaupungin kattavimpia olutvalikoimia.

Smaka på Stockholm

Kungsträdgårdenissa vietetään alkukesästä tapahtumaa, joka tuo kulinarismin harrastajat yhteen. Smaka på Stockholmissa on mukana yli 20 kaupungin herkullisinta ravintolaa ja tarjolla on niin perinteistä ruotsalaista lähiruokaa kuin eksoottisempia makuja maailmalta. Tapahtuma houkuttelee vuosittain satoja tuhansia kävijöitä.

Kustavilaista tunnelmaa

Hotel Kungsträdgården

Hotel Kungsträdgården on tasokas hotelli keskellä kulttuuririentoja ja ostoksilla viihtyvien ihmisten vilinää. Hotellissa on 98 yksilöllisesti sisustettua huonetta, jotka mukailevat klassista kustavilaista tyyliä.

Kauppakeskukseen vai kulttuuria nauttimaan?

NK

NK, eli Nordiska Kompaniet on laadukas tavaratalo, jossa tunnit (ja luottorajat) kuluvat huomaamatta. Tarjolla on esimerkiksi merkkivaatteita, kodinkoneita ja elintarvikkeita. NK:n yläkerrasta löytyy myös muutama herkullinen ravintola!

Ruotsin kuninkaallinen ooppera

Ruotsin kuninkaallinen ooppera eli Kungliga Operan sijaitsee Kungsträdgårdenin länsipuolella. Kansallisoopperassa on päästy nauttimaan ooppera- ja balettiesityksistä jo vuodesta 1773. Kansallisoopperassa voi vierailla paitsi esityksen, myös opastetun kierroksen puitteissa. Kierroksella on mahdollisuus kurkistaa backstagelle, vierailla kuninkaallisissa huoneissa ja tutustua rakennuksen historian tarkemmin.

Hemmottelua makunystyröille ja uteliaisuudelle

Victoria on historiallinen ravintola, joka oli erityisesti 1970-luvulla tunnettu siitä, että kaikki julkkikset kokoontuivat siellä. Tuolloin se oli selkeästi illanviettojen ykköspaikka. Nykyisin Victoria eli “Vickan” on edelleen hyvä ravintola, joskin hiukan tavallisempi kuin kuuumimpina julkkisvuosinaan.

Glashusetista löytyy lisäksi useita mainioita paikkoja, joissa kelpaa nauttia lounasta tai lasi viiniä iltapäivän auringossa. Siellä on myös mukavaa tarkkailla ihmisiä.

Kungsträdgårdenin hiukan vihreämmässä osassa, lähempänä vettä sijaitsee viihtyisä Tehuset puiden keskellä. Ravintola Café Milano puolestaan on tunnelmaltaan italialainen, kuten nimestäkin voi arvata.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja