Jaa Seuraa

Moniulotteisia elämyksiä

Tukholmassa voi lisätä leffaelämyksiin uusia ulottuvuuksia tai hypätä itse mukaan osaksi legendaarisen bändin esitystä.

Cosmonova, Luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallisen museon IMAX-teatteri Cosmonova heijastaa elokuvansa 760 neliömetrin valkokankaalle museorakennuksen upean kupolin sisäpinnalle. Tavallista elokuvateatteria kymmenen kertaa suuremmassa kuvakoossa tarjoiltavat elokuvat yhdistävät viihdettä ja tietoa kiinnostavista paikoista, eläimistä ja avaruudesta mukaansatempaavalla tavalla. Cosmonova on samalla Ruotsin suurin planetaario. Ohjelmistossa on myös 3D-elokuvia, jotka näytetään osalla valkokangasta.

Elokuvaohjelmisto vaihtelee päivittäin, joten ajankohtainen tarjonta kannattaa katsoa museon verkkosivuilta. Alaikäraja teatterissa näytettäviin elokuviin on useimmiten viisi vuotta aikuisen seurassa.

Naturhistoriska riksmuseet, Frescativägen 40

Tom Tits Experiment

Södertäljessä sijaitseva tiedekeskus Tom Tits Experiment on jättimäinen talo täynnä kaikenlaista tutkittavaa ja kokeiltavaa. Kaikenikäiset vierailijat voivat testata omin aistein monilla hauskoilla tavoilla miltä tekniikka ja luonnontiede ”tuntuvat”.  Kierrettävänä on satoja erilaisia kokeita ja elämyksiä neljässä kerroksessa – ja kesäkaudella myös ympäröivässä puistossa. Täällä saattaa vierähtää aikaa pidempäänkin, joten päiväretkeä Södertäljeen voi suunnitella autolla tai junalla – matkaan kuluu noin puoli tuntia Tukholmasta.

Tom Tits Experiment, Storgatan 33, Södertälje

ABBA The Museum

Legendaarisen ruotsalaisyhtyeen, pop-ilmiö ABBAn oma museo ABBA The Museum on osoittautunut todelliseksi vetonaulaksi. Museo on vuorovaikutteinen, ja oman pääsylipun skannaamalla kävijä voi tallentaa kaiken mitä hän museossa tekee (ladattavaksi myöhemmin netistä lipun numerolla – materiaali tallennetaan 30 päivän ajan). Koko perheellä on varmasti hauskaa, kun nuoret ja vanhat laulavat yhdessä äänityskopissa tai kokeilevat ABBAn vaatteita virtuaalisesti.

Erityisen maininnan arvoinen on hologrammi-illuusio, jossa kävijä voi nousta esiintymislavalle ABBAn viidentenä jäsenenä. Useampikin voi olla lavalla yhtä aikaa, joten luvassa on ainutlaatuinen ja unohtumaton show!

Museo tarjoaa edullisen perhelipun 520 kruunun hintaan (enintään kaksi aikuista ja neljä 7-15 vuotiasta lasta), alle 7-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Voit ostaa liput ja varata käyntiaikasi netistä etukäteen.

ABBA The Museum, Djurgårdsvägen 68

 

 • Luonnonhistoriallisen museon Cosmonovassa elokuvat heijastetaan museorakennuksen kupolin sisäpinnalle.
  Kuva: Christopher-Robin Eklund/NASA / Naturhistoriska riksmuseet

 • Varvara Guljajevan ja Mar Canetin huikaiseva teos Wishing Wall löytyy Tekniikan museon Digital Revolution -näyttelystä.
  Kuva: Anna Gerdén

 • Tiedekeskus Tom Tits Experimentin vierailijat voivat testata omin aistein miltä tekniikka ja luonnontiede ”tuntuvat”.
  Kuva: Tom Tits Experiment

 • ABBA The Museumin tanssilattialla olet diskon ympäröimä päästä varpaisiin.
  Kuva: Åke E:son Lindman/ABBA The Museum

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja