Jaa Seuraa

Kevään saapuessa piknik villitsee tukholmalaiset

Teksti: Nina Uddin
Kuvat: Ola Ericson/imagebank.sweden.se ja iStock
Julkaistu: 29.4.2014
Päivitetty: 14.03.2017

Lämmön saapuessa Tukholmaan paikalliset asukkaat pakkaavat mielellään piknik-korin ja hakeutuvat kaupungin vihreisiin keitaisiin nauttimaan auringosta. Kerromme miten voit liittyä joukkoon omalla Tukholman-matkallasi.

Kesäinen Tukholma on täynnä puistoja ja muita piknikiin soveltuvia paikkoja. Eväät saa kätevästi ostettua kaupungilta, joten retkelle voi lähteä varsin spontaanisti sen suurempia suunnittelematta, kun sää suosii.

Djurgården

Djurgårdenin saari on aina varma valinta. Kanavan rantoja pitkin voi kävellä tai pyöräillä aina saaren kaukaisimpaan kärkeen asti. Viheralueita riittää ja paikan päältä löytyy myös piknikpöytiä ja penkkejä eväiden nauttimiseen. Tukholmalle ominainen veden läheisyys näkyy täällä parhaiten, ja maisemat ovat upeat. Jos haluat ottaa vielä läheisempää tuntumaa veteen, voit vuokrata kanootin tai kajakin ja suunnistaa piknikpaikalle vesitse.

Södermalm

Södermalmilla on useita piknikystävällisiä puistoja, joista varsinainen helmi on Ivar Los Park lähellä Mariatorgetia. Siellä on sekä leikkipuisto että viheralueita, mutta ennen kaikkea upeat näköalat kohti Tukholman kaupungintaloa ja Mälaren-järveä. Myös samalla alueella kulkeva Monteliusvägen tarjoaa mukavia puistonpenkkejä, joilla istuskellen voi nauttia näkymistä.

Södermalmin SoFo-alueen (Söder om Folkungagatan) sydämestä löytyy Nytorget. Kaikenikäiset ihmiset kokoontuvat aluetta ympäröiviin kahviloihin, lasten kanssa leikkipuistoon tai nurmikolle viltille rentoutumaan. Valmiit piknikeväät voi ostaa vaikkapa Renstiernas gatanilta Cajsa Wargilta, jonka herkkutiskiltä löytyy monenlaista hyvää. Cajsalta voi myös ostaa tai vuokrata piknikkorin ja -viltin.

Söderin toisessa päässä Hornstullissa voi käydä valitsemassa piknikherkut ostoskeskuksesta, jossa on monipuolista ruoka- ja juomatarjontaa. Esimerkiksi Gateau-leipomon myymälästä saa hyvää kahvia, voileipiä ja kanelipullia. Kun eväät on hankittu, matkaa voi jatkaa Långholmenin saarelle, jossa on monta hyvää paikkaa piknikin viettoon. Maisemat ovat täälläkin kauniit erityisesti veden äärellä ja uimaan pääsee niin halutessaan helposti.

Kungsholmen

Kungsholmenilla väki kokoontuu pikniksäällä Rålambshovin puiston jättimäisille nurmikkoalueille. Vesi on jälleen lähellä ja uimaankin pääsee Smedsuddsbadetin rannassa. Puistossa on myös mahdollisuus pelata petankkia Boulebarin radoilla ja lapsille löytyy tietenkin leikkipuisto.

Östermalm

Östermalmilla voi eväitä nauttia vaikkapa Humlegårdenin puistossa, josta löytyy laajoja viheralueita ja tarpeen vaatiessa majesteettisten puiden tarjoamaa varjoa. Täältäkin löytyy lapsille leikkipuisto.

City

Jos kaipaat urbaanimpaa tunnelmaa puistojen vihreyden sijaan, voit ostaa eväät Hötorgetin kauppahallista ja istuutua Konserttitalon portaille nauttimaan auringonpaisteesta paikalliseen tapaan. Toinen vaihtoehto on valita omat salaattiherkkusi T-Centralenin metroaseman elintarvikemyymälästä tai Åhlénsin Hemköpistä ja asettua Sergelin torin rappusille tai kadun toisella puolen olevan Soltorgetin penkeille (Hötorgsskrapan-tornitalon edessä).

 

  • Djurgårdenin Rosendalin puisto on kesäisin yksi Tukholman suosituimmista ajanviettopaikoista.

  • Pakkaa puistoon omat eväät mukaan tai nouda valmis piknik-kori kauppahallista.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja