Jaa Seuraa

Hornstullin helmet – TOP 9

Teksti: Loviisa Läärä
Julkaistu: 12.12.2016

Elämää sykkivän Södermalmin läntisellä puoliskolla sijaitsee Hornstullin alue, jonka kadut ja ranta vilisevät uniikkeja ravintoloita, baareja ja putiikkeja.

Vielä 1990-luvulla Hornstull tunnettiin köyhänä ja jokseenkin pahamaineisena työväenluokan naapurustona. Nykyään punaisen metrolinjan halkoma alue on täynnä pieniä yksiöitä ja trendikkäitä kauppoja.

Maailman parhaita cocktaileja

Tukholma, Södermalm, Hornstull, ravintola, baari, cocktail, Linje Tio

Kuva: Vilma Pettersson

Aivan Hornstullin metroaseman nurkalla sijaitsee suosittu ravintola ja cocktailbaari Linje Tio, joka valittiin vuonna 2016 maailman 50 parhaan baarin listalle sijalle 25. Ravintolan mustavalkoruudullinen lattia henkii nostalgisia retrovivahteita, mutta muutoin sisustus on harkitun moderni ja yksityiskohtainen.

“Panostamme paljon tuotteidemme laatuun ja hyvään palveluun. Keskitymme myös kansainvälisyyteen – toisinaan baarimestarimme tekevät vierasvuoroja muissa baareissa maailmalla”, kertoo Joel Söderbäck, yksi Linje Tion perustajista.

Linje Tio, Hornsbruksgatan 24

Leffoja ja bistroruokaa

Tukholma, Södermalm, Hornstull, Bio Rio, elokuvateatteri, bistro, ravintola

Kuva: J. Wulff

Bio Rio on pieni ja tunnelmallinen elokuvateatteri Hornstullin rannassa, ja sen yhteydessä toimii viihtyisä bistro. Ruokaa tarjoillaan myös erilliseen loungeen heille, jotka haluavat syödä samalla kun nauttivat leffaelämyksestä.

Bio Rio & Bistron, Hornstulls Strand 3

Ekologisuutta arvostavalle

Tukholma, Södermalm, Hornstull, muoti, shoppailu, ostokset, Ecosphere

Kuva: Loviisa Läärä

Kestävää ja eettisesti tuotettua muotia myyvä Ecosphere avasi vastikään ensimmäisen kivijalkaliikkeensä Tukholmaan. Kaupan omistaja Pernilla Johansson valitsee liikkeeseensä myyntiin vain sellaisia brändejä, joihin tietää voivansa luottaa.

Ecosphere, Bergsunds Strand 32

Latinalaisamerikkalaisia makuja

tukholma-fi-hornstullin-helmet-cantina-real-860

Kuva: Nicolas Barnao

Cantina Realin latinalaisamerikkalainen keittiö tarjoilee annoksia jaettavaksi koko seurueen kesken. Värikäs sisustus ja alakerran livekeikat takaavat letkeän tunnelman. Kesäisin terassi on yksi Hornstullin suosituimmista.

Cantina Real, Lindvallsgatan 11−13

Tuunattuja retrotrendejä

Tukholma, Södermalm, Hornstull, muoti, shoppailu, ostokset, second hand, Beyond Retro

Kuva: Beyond Retro

Beyond Retron viehätysvoima perustuu valmiiksi tuunattuihin second hand -vaatteisiin eri vuosikymmeniltä. Ketju mukailee pinnalla olevia trendejä myymällä rekeittäin kulloinkin kysyttyjä vaatteita – tekoturkiksia, farkkutakkeja, lappuhaalareita tai värikkäitä villapaitoja.

Beyond Retro Zinken, Brännkyrkagatan 82

Pienyrittäjän persoonallisuutta

Tukholma, Södermalm, Hornstull, ravintola, YELLOW matbaren

Kuva: Loviisa Läärä

Toukokuussa 2016 avattu ja persoonallisesti sisustettu kahvila YELLOW matbaren on ehtinyt niittää mainetta terveellisellä ruokalistallaan ja sydämellisellä palvelulla. Omistaja itse häärii hymyilevänä kassan takana. Pysähdy aamupalalle, lounassalaatille tai fikalle!

YELLOW matbaren, Långholmsgatan 14

Ravintolaelämys vanhassa putkassa

Tukholma, Södermalm, Hornstull, ravintola, baari, Häktet

Kuva: Miki Anagrius

Hornstullin laitamilla sijaitseva ravintola Häktet on nimensä mukaisesti entinen putka. Hämärässä kivirakennuksessa toimii ravintola, kolme baaria ja varattava kabinetti. Ruokalistalla on runsaasti kasviksia ja lähituotettua ruokaa, ja musiikkitarjonta vaihtelee live-jazzista dj-iltoihin. Speakeasy-tyylisen cocktailbaarin ovi aukeaa vain, jos tietää soittaa erillistä ovikelloa.

”Jos haluat viettää intiimin illan ystävien kesken hyvien cocktailien parissa, suosittelen ehdottomasti salakapakkaamme Vänsteriä. Huolettoman hauskanpidon ja menevän musiikin ystäville puolestaan ravintolan baarin puoli on loistovalinta”, Häktetin ravintolapäällikkö Pontus Bauer kertoo.

Häktet, Hornsgatan 82

Kaunista käsityötä

Tukholma, Södermalm, Hornstull, muoti, shoppailu, ostokset, WOS

Kuva: Linda Åkerberg

Jokaisen estetiikan ystävän kannattaa piipahtaa WOS:issa. Käsityönä valmistetut yksilölliset korut, laukut ja asusteet ovat ihanaa hypisteltävää!

WOS, Hornsgatan 98

Hornhuset

Tukholma, Södermalm, Hornstull, Hornhuset

Kuva: Loviisa Läärä

Hornhusetissa on valinnanvaraa kolmessa kerroksessa: ravintolat Cebicheria Barranco, Laika ja Enzo’s tarjoavat niin ruokaa, musiikkia kuin taidettakin. Kesäisin kattoterassi Barrio kutsuu afterworkeille.

Hornhuset, Långholmsgatan 15B

  • Hornstullin rannassa sijaitsee tunnelmallinen elokuvateatteri Bio Rio.
    Kuva: J. Wulff

  • Linje Tio on suosittu cocktailbaari. Kuvassa Honey I’m home -drinkki.
    Kuva: Vilma Pettersson

  • WOS:in yksilölliset asusteet valmistetaan käsityönä.
    Kuva: Linda Åkerberg

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja