Jaa Seuraa

Drottninggatan uusin silmin

Teksti ja kuvat: Laura Iisalo
Julkaistu: 14.6.2016
Päivitetty: 14.03.2017

Drottninggatan kuuluu Tukholman vakiokohteisiin, mutta tutulta kävelykadulta löytyy myös paljon uutta koettavaa aina tunnelmallisista kahviloista ja kivoista putiikeista salaisiin sisäpihoihin.

Tanssitaiteen oma museo

Drottninggatanin alkupäässä sijaitsee Dansmuséet-museo, joka ilahduttaa tanssitaiteen ystäviä. Museossa aukeaa 21.4.2017 uusi Men in motion -näyttely, joka nostaa keskusteluun kysymyksiä sukupuolten normeista. Saavatko pojat tanssia balettia ilman vanhojen painolastien taakkaa? Miksi toiset tanssilajit ovat miehille sallittuja, kun toiset menevät normien ulkopuolelle?

Drottninggatan 17

Väriä kesäkotiin

Tukholma-fi-Drottninggatan-Zara-Home

Drottninggatanin vilkkain osuus alkaa T-Centralenin pohjoispuolelta, jossa sijaitsee Zara Home -sisustusliike. Kaksikerroksisen myymälän valikoimissa on värikkäitä kodintekstiilejä, astioita, sisustusesineitä ja ranta-asuja. Myynnissä on myös tyylikkäitä silkkiyöasuja ja houkuttelevia huonetuoksuja, jotka sopivat hyvin tuliaisiksi.

Drottninggatan 72

Piipahdus salaiseen puutarhaan

Tukholma-fi-Drottninggatan-Centralbadet

Shoppailun lomassa kannattaa astua sisään kaarevasta portista, ja viettää kiireetön hetki Centralbadet-kylpylän vehreällä sisäpihalla. Pihan perällä sijaitsevasta kahvilasta voi ostaa terveellisten pirtelöiden lisäksi kasvisruokia ja raakaherkkuja, joita pääsee nautiskelemaan myös ulkosalla.  Sadepäivän suosikki on mausteinen Golden Milk -juoma, jota voi siemailla kirkasvalolampun alla palmujen katveessa.

Drottninggatan 88

Kesän kuumin kenkämuoti

Tukholma-fi-Drottninggatan-Sixtyseven

Myyjä Maria Castrillon.

Muutaman kymmenen metrin päästä Centralbadetista sijaitsee Euroopan ensimmäinen Sixtyseven-myymälä, joka aukesi elokuussa 2015. Laadukkaat nahkakengät on suunniteltu Skandinaviassa ja valmistettu Espanjassa. Tämän kesän myyntihitiksi ovat osoittautuneet teräväkärkiset mokka-avokkaat eri väreissä, jotka ovat paitsi hyvännäköiset, myös mukavat jalassa.

Drottninggatan 92

Edullisia vaatelöytöjä

Tukholma-fi-Drottninggatan-Whyred

Sixtysevenin naapurissa sijaitsevassa Whyredin outlet-myymälässä voi tehdä edullisia löytöjä – valikoimissa on nimittäin usein edellisvuoden vaatteita, kenkiä ja laukkuja 30, 50 ja 70 prosentin alennuksella. Huhti- ja lokakuussa myynnissä on myös mallikappaleita sekä miehille että naisille.

Drottninggatan 94

Kaupungin herkullisimmat leipomukset

Tukholma-fi-Drottninggatan-Fabrique

Myyjä Kristina Weegar.

Mikäli mielii nauttia pikniklounaan esimerkiksi Drottninggatanin päässä sijaitsevassa puistossa, kannattaa eväät ostaa mukaan Fabrique-kahvilasta, jonka leivät, pullat ja muut herkut valmistetaan käsityönä Södermalmilla sijaitsevassa leipomossa. Iltapäiväkahvit voi juoda toki myös paikan päällä.

Drottninggatan 102

Salaatteja ja mehuja kesänälkään

Tukholma-fi-Drottninggatan-Namami

Ida Sandberg.

Raikas Namami kadun toisella puolella tarjoaa lisää eväsvaihtoehtoja kesäpäivän varalle. Toukokuussa 2016 avatun pikku ravintolan erikoisuuksia ovat itse koottavat sushisalaatit ja erilaiset tuorepuristetut mehut.

Drottninggatan 85

Suklaanautintoja kaikilla aisteilla

Tukholma-fi-Drottninggatan-Pralin-Huset

Sokerihampaan kolotukseen löytyy helpotus Pralinhuset-suklaapuodista, jossa makean tuoksu huumaa jo ovella. Valikoimissa on satoja eri suklaaherkkuja, ja kesähäitä suunnittelevien kannattaa pistää merkille hääaiheiset kakkukoristeet sekä lahjarasiat. Myymälässä järjestetään tilauksesta myös suklaamaistajaisia ja kursseja.

Drottninggatan 112

Kesäretki kummituspuistossa

Tukholma-fi-Drottninggatan-Spokparken

Drottninggatanin seikkailu päättyy kadun päässä sijaitsevalle rauhalliselle puutaloalueelle. 1700-luvulla rakennetun rakennuksen ympärille levittäytyvän Spökparkenin puutarhamaisella sisäpihalla kelpaa nauttia eväitä, tai rentoutua päivän päätteeksi. Puisto on saanut nimensä siellä asustavasta kummituksesta, jonka voi huhujen mukaan edelleen nähdä alueella – puistossa kannattaakin katsoa ympärilleen sillä silmällä.

Drottninggatan 116

 

  • Namami-ravintola (Drottninggatan 85) on erikoistunut itse koottaviin salaatteihin ja tuorepuristettuihin mehuihin.

Keidas kaupungin sydämessä

Vanhan Observatorion yhteydessä sijaitseva sympaattinen Himlavalvet Kafé och Event on alun perin toiminut pesulana 1800-luvulla. Tarjolla on paitsi lounas ja illallinen, myös perinteisiä ruotsalaisia vohveleita, voileipiä sekä itse tehtyjä kakkuja ja keksejä. Sisätilojen asiakaspaikkojen lisäksi herkutteluhetken voi kesäaikaan viettää myös kauniin puutarhan kalustetulla terassilla observatorion vieressä. Paikkaa vuokrataan myös juhlatilaksi yksityiskäyttöön.

Drottninggatan 120

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja