Mikä on matkatoiveesi?

Löytöretkelle

Kuva: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Jaa Seuraa
Tagi: Loytoretkelle

Suunnitteletko aktiivimatkaa? Kokosimme kiinnostavimmat kohdevinkit löytöretkelle Tukholmaan.

Tukholma-fi-Syysvinkit-600x300

Parhaat syysvinkit Tukholmaan

Poimi tästä parhaat syysvinkit Tukholmaan! Kaupunki on aina tapahtumia täynnä, ja kattauksessa on niin kulttuuria, ruokaa ja juomaa kuin liikunnallisiakin aktiviteetteja. Vinkkejä on tarjolla satoii tai paistoi.

Lue lisää
eating-at-restaurants_photo-simon-paulin-ibs_600x300

Pizzalle Tukholmassa – 8 vinkkiä

Hyvässä pizzassa niin raaka-aineet kuin valmistustapakin ovat avainasemassa onnistuneen lopputuloksen kannalta. Eikä pizzerian viihtyisä ilmapiiriä kannata aliarvioida onnistuneen pizzanautinnon osatekijänä.

Lue lisää
friends-hanging-out_photo-simon-paulin-ibs_600x300

Tukholman kesäkävelykadut

Tukholmassa Levande Stockholm-projektissa pyritään kehittämään kaupunkimiljöötä ja luomaan viihtyisiä oleskelualueita, jotka voivat toimia niin kaupunkilaisten kuin matkailijoidenkin kohtaamispaikkoina.

Lue lisää
buffet_photo-henrik-trygg-ibs_750x563

Tukholman parhaat kesäravintolat – 6 vinkkiä

Kesän suosituimmissa ravintoloissa nautiskellaan usein veden äärellä. Ulkoterasseilla pöytiin kannetaan pyyntituoretta kalaa, äyriäisvateja, grilliherkkuja ja kauden vihanneksia sekä viileitä kesäviinejä.

Lue lisää
stockholm-aerial-ola-ericson-ibs-600x300

Parhaat kesävinkit Tukholmaan

Poimi tästä parhaat kesävinkit Tukholmaan! Kesäkaupunki on aina tapahtumia täynnä, ja kattauksessa on niin kulttuuria, ruokaa ja juomaa kuin liikunnallisiakin aktiviteetteja. Vinkkejä on tarjolla niin aurinkoisille kuin sateisillekin kesäpäiville!

Lue lisää
kungstradgarden-cherry-bloom-lola_akinmade_akerstrom-ibs-1600x1400

Parhaat kevätvinkit Tukholmaan

Poimi tästä parhaat kevätvinkit Tukholmaan! Kaupunki on aina tapahtumia täynnä, ja kattauksessa on niin kulttuuria, ruokaa ja juomaa kuin liikunnallisiakin aktiviteetteja. Vinkkejä on tarjolla sekä sisällä että ulkona vietettävään päivään.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ruokabloggaajat-600x300b

Minun Tukholmani: Suomalaisten ruokabloggaajien suosikkikohteet

Tukholma on ruokakohteena rento ja aikaansa edellä. Kaupungin monipuolinen tarjonta innoitti myös suomalaisia ruokabloggaajia, jotka matkustivat kaupunkiin viikonlopuksi uusien makuelämysten perässä.

Lue lisää
tukholma-fi-vanhakaupunki-ruotsalainen-600x300

Nauti ruotsalaisen keittiön antimista

Vanhankaupungin ravintolatarjonnassa on paikkansa myös ruotsalaista ruokaa tarjoaville ravintoloille – löydät niin perinteikkäämpiä kuin modernejakin vaihtoehtoja. Voit valita vaikkapa menneiden vuosisatojen tunnelmaa henkivän, ranskasta vaikutteita saaneen tai riistaan ja kalaruokiin erikoistuneen ruotsalaisen keittiön ravintolan.

Lue lisää
tukholma-fi-vanhakaupunki-eri-maiden-maut-600x300

Tutustu eri maiden makuihin

Jos mielit saada kansainvälistä vaihtelua päivän aterioihin, suosittelemme kokeilemaan jotain seuraavista Vanhankaupungin kohteista. Makumatkalle eurooppalaisiin keittiöihin johdattavat espanjalaiseen ja ranskalaiseen ruokaan sekä saksalaisiin herkkuihin erikoistuneet ravintolat.

Lue lisää
tukholma-fi-vanhakaupunki-kahville-600x300

Kahvittele kiireettömästi

Pidä tauko ostosten teon lomassa tai nauti muuten vaan rentouttavasta kahvi- ja lounashetkestä Vanhankaupungin viihtyisissä kahviloissa. Näissä paikoissa on saatavilla omien leipomoiden tuotteita, ja persoonallisiin kahviloihin palaa mielellään aina uudelleen.

Lue lisää
tukholma-fi-vanhakaupunki-lasilliselle-600x300

Istahda lasilliselle

Vanhankaupungin viini- ja cocktailbaarit ovat oiva vaihtoehto rennolle illalliselle. Nämä tyylikkäät baarit soveltuvat niin ruokailuun kuin drinkkien siemailuunkin päivän päätteeksi. Nälän yllättäessä on tarjolla annoksia tapaslautasista ja pienestä purtavasta herkullisiin blineihin ja mereneläviin.

Lue lisää
tukholma-fi-vanhakaupunki-arvokkaasti-600x300

Illallista arvokkaasti

Juhlaa ja erityisiä hetkiä varten löytyy Vanhankaupungin ravintolatarjonnasta korkealuokkaisia ravintoloita vaativaankin makuun. Näissä keittiöissä ruoka valmistuu korkealuokkaisista raaka-aineista ja annokset suunnitellaan huolellisesti ja tinkimättömällä ammattitaidolla.

Lue lisää
Tukholma-fi-Muotibloggaajat-600x300

Minun Tukholmani: Suomalaiset muotibloggaajat Tukholmassa

Lämmin ja aurinkoinen sää helli suomalaisia muotibloggaajia pidennetyllä viikonloppureissulla Tukholmassa. Blog House Stockholmissa juteltiin Tukholman muotitarjonnan helmistä ja haaveiltiin päivän päätteeksi rentouttavasta vaahtokylvystä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Designbloggaajat-600x300

Minun Tukholmani: Suomalaiset sisustusbloggaajat Tukholmassa

Joukko suomalaisia sisustusbloggaajia vietti viikonlopun Blog House Stockholmissa ja Tukholman sisustus- ja designtrendeihin tutustuen. Kauniit keramiikka-astiat, monipuolinen käsityötarjonta ja huolitellut kokonaisuudet ihastuttivat bloggaajia Tukholmassa.

Lue lisää
Minttu Vesala

Minun Tukholmani: Minttu Vesala

Suomen ensimmäinen stylisti, Minttu Vesala, nauttii Tukholman kaduilla kävelystä ja meren läheisyydestä. Modernan näyttelyt tuovat työhön vaikutteita.

Lue lisää
Tukholma-fi-Video-Oaxen-600x300

Video: Oaxen – lähiruokaa upeissa puitteissa

Oaxen-ravintolat Djurgårdenilla tarjoavat sekä konstailematonta bistroruokaa että taivaallisia gourmet-elämyksiä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ruokakierros-600x300

Opastetulle ruokakierrokselle Tukholmaan

Opastettu ruokakierros Tukholmassa tutustuttaa paikalliseen ruokakulttuuriin, joka on herkullinen sekoitus perinteisiä raaka-aineita ja kansainvälisiä makuja.

Lue lisää
Tukholma-fi-Drottninggatan-Fabrique-600x300

Drottninggatan uusin silmin

Drottninggatan kuuluu Tukholman vakiokohteisiin, mutta tutulta kävelykadulta löytyy myös paljon uutta koettavaa aina tunnelmallisista kahviloista ja kivoista putiikeista salaisiin sisäpihoihin.

Lue lisää
Tukholma-fi-Viking-Gabriella-600x300

Loistava syy lähteä merelle! m/s Gabriella uudistui upeasti

Kun astuu sisään Viking Linen m/s Gabriellalle, sitä on vaikea tunnistaa samaksi laivaksi, joka on tähänkin asti liikennöinyt Helsinki−Tukholma-reitillä. Yli sata hyttiä, ravintolamaailma, myymälät ja leikkihuone on uudistettu näyttävästi.

Lue lisää
Tukholma-fi-Oppimisen-iloa-Sodertaljessa-600x300-b

Oppimisen iloa Södertäljessä

Södertäljen kaupunki, noin 35 km Tukholmasta etelään, on mahtava koko perheen retkikohde. Monet nähtävyydet kutittelevat uteliaisuutta ja houkuttelevat kaikenikäisiä oppimaan lisää. Päivä tai kaksi hurahtaa helposti tieteen, tekniikan, historian, eläimien ja luonnon parissa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Tukholman-linnat-600x300

Tukholman linnat

Tukholmassa on Kuninkaanlinnan lisäksi myös monta vähemmän tunnettua linnaa. Muutamat linnoista sijaitsevat lähellä keskustaa, toiset sopivat paremmin autolla tehtävän päiväretken kohteiksi.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ilmaiset-museot-Tukholmassa-600x300

Ilmaiset museot Tukholmassa

Vuoden 2016 alussa osa valtion museoista Tukholmassa muuttui maksuttomiksi. Perehdy keskiaikaan, vieraile yksityispalatsissa tai nauti nykytaiteesta − ilmaisten museoiden kirjo on laaja!

Lue lisää
Tukholma-fi-48-tunnin-ratsastusloma-600x300

48 h: Ratsastusloma Tukholmassa

Tukholmassa on paljon tarjontaa kaikille hevoshulluille – niin lapsille kuin aikuisillekin. Täällä voi nähdä kaupungin nähtävyydet satulassa istuen, testata vauhdikasta western-ratsastusta tai kokeilla miltä tuntuu istua kuninkaan upeassa paraativaunussa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Katukulttuuri-600x300-b

Tatuointeja, taidetta ja terassielämää – Tukholman katukulttuurin parhaat palat

Eläväisen suurkaupungin tunnelma syntyy massa- ja alakulttuurien kirjosta. Näiden vinkkien avulla tutustut autenttiseen Tukholmaan.

Lue lisää
Tukholma-fi-Mall-of-Scandinavia-600x300

Tukholman tyylikkäin kauppakeskus: Mall of Scandinavia

Tukholma nostaa edelleen profiiliaan muodin mekkana. Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva kauppakeskus Mall of Scandinavia täyttää elämyksiä, trendejä ja kulinarismia arvostavan kävijän toiveet. Ostoskeskus avattiin vuonna 2015 ja palkittiin lokakuussa 2017 "Vuoden ostoskeskuksena".

Lue lisää
Tukholma-fi-Tekniska-Museet-Megamind-600x300

Video: Vieraile Tekniska Museetissa

Tekniska Museet Tukholmassa on riemukas elämys koko perheelle. Uutuusnäyttely Megamind sukeltaa mielen ja aistien syövereihin, ja selvittää miksi havaitsemme ja koemme asiat tietyllä tavalla. Katso videolta, millaisia yllätyksiä näyttely kävijöilleen tarjoaa!

Lue lisää
Tukholma-fi-Uutuuksia-joulun-ajan-perinteisiin-600x300

Uutuuksia joulun ajan perinteisiin

Tukholmasta löytyy kiinnostavia ja hieman erilaisia joulunajan ruokailu- ja shoppailupaikkoja.

Lue lisää
Tukholma, shoppailu, ostos, ostokset, joulu, jouluostokset, Vanhakaupunki, Gamla Stan

Herkkulahjoja ja joulumarkkinoita

Joulushoppailijalle Tukholma on monipuolinen kohde: trendikkäitä muotilöytöjä, artesaanien ainutlaatuisia tuotteita sekä tietysti perinteisiä elämyksiä joulumarkkinoilla.

Lue lisää
Tukholma-fi-Parhaat-juoksureitit-video-600x300

Video: Tukholman parhaat juoksureitit

Pakkaa juoksukengät mukaan reissuun. Tukholma.fi opastaa sinut upeille reiteille, pidit sitten urbaanista ympäristöstä tai luontomaisemista. Katso video!

Lue lisää
Tukholma-fi-Elokuvat-ja-kirjat-600x300

Elokuvien ja kirjojen Tukholma

Tukholma on monien menneiden, nykyisten ja tulevien elokuvatähtien kotikaupunki. Greta Garbon ja Ingmar Bergmanin kaltaiset legendat ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin, ja uudet klassikot kuten Stieg Larssonin Millennium-trilogia vetävät kävijöitä puoleensa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Hotellibaarit-City-Scandic-Grand-Central-600x300

Hotellibaarit-ilmiö: City

Tukholman ydinkeskustasta löytyy tunnelmallisia baareja ja loungeja, joissa after workia tahdittaa livemusiikki. Tarkastimme pari suosittua hotellibaaria ja niiden tunnelman.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ilta-museossa-Spritmuseum-600x300

Ilta museossa

Useat Tukholman museot ovat avoinna myös iltaisin, vähintään tiettyinä viikonpäivinä. Pitkiin aukioloaikoihin panostaa erityisesti valokuvataiteen museo Fotografiska, joka on avoinna joka päivä myöhäisiltaan asti. Monet museoista tarjoavat kulttuurin lisäksi myös makuelämyksiä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Torit-ja-markkinat-600x300

Tukholman torit ja markkinat

Lauantait ja sunnuntait ovat toripäiviä useimmissa kaupungeissa, eikä Tukholma ole tässä poikkeus. On kyse sitten vintagesta, koruista tai ruoasta, löytyy kaupungista sopivat markkinat.

Lue lisää
Tukholma-fi-Laatumerkkeja-loytohintaan-600x300

Stockholm Quality Outlet – laatumerkkejä löytöhintaan

Stockholm Quality Outlet myy muotia, ulkoiluvaatteita ja keittiövarusteita aina reilusti keskustan hintoja halvemmalla.

Lue lisää
Tukholma, video, hiphop, Adam Tensta

Minun Tukholmani: Räppäri Adam Tensta

Tukholman elinvoimainen hiphop-skene uudistuu jatkuvasti. Katso, mitä konkariräppäri Adam Tensta kertoo omasta suhteesta Ruotsi-räppiin. Hänellä on myös yllättävä linkki Suomeen...

Lue lisää
Tukholma-fi-Kattobaarit-Sodra-Teatern-600x300

Tukholman kattobaarit

Kesäyöstä voi nauttia baarissa, jossa vain taivas on rajana. Ihaile auringonlaskua shampanjalasillinen kädessä tai juhli villisti tähtien alla.

Lue lisää
Tukholma-fi-Design-bloggarien-suosikit-600x300

Design-bloggarien suosikit Tukholmassa

Tukholma tarjoaa aina uusia elämyksiä muotoilun ystäville. Alla muutama esimerkki suomalaisbloggaajien kokemuksista designkierroksella Tukholmassa kesällä 2015.

Lue lisää
Tukholma-fi-Hipster-miesten-kyydissa-Clubs-and-Spades-600x300

Hipster-miesten kyydissä

Tukholma on hipsterien taivas. Pikkukahviloita, pyöräilijöitä ja homemade-liikkeitä riittää. Kukaan ei tietenkään tunnustaudu hipsteriksi – se olisi liian ilmiselvää. Kaupungista löytyy kuitenkin paljon erilaisia kiinnostavia osoitteita, jotka kannattaa katsastaa, jos osuu kulmille.

Lue lisää
Tukholma-fi-Aktiivisen-matkailijan-kesavinkit-600x300

Aktiivisen matkailijan kesävinkit

Tavallisten turistikierroksien lisäksi Tukholma tarjoaa monenlaisia elämyksiä aktiivisille ja seikkailunhaluisille matkailijoille. Kerromme, miten voit kokea Tukholman maalla, merellä ja ilmassa.

Lue lisää
stockholm-pride_photo-magnus-liam-karlsson-ibs_602x602

Pinkki Tukholma

Tukholmassa ei ole erillistä LGBT-aluetta, vaan koko Tukholma on yksi suuri LGBT-alue. Näin kaupunkilaiset myös haluavat sen olevan.

Lue lisää
Tukholma-fi-Festivaalihuipentuma-600x300

Tukholman festivaalihuipentuma

Tukholmassa on tarjolla huima kattaus festivaaleja jokaiseen makuun. Kannattaa siis suunnata kaupunkiin ja nauttia kansainvälisen luokan tarjonnasta. Tapahtumista monet ovat ilmaisia tai vähintäänkin kohtuuhintaisia.

Lue lisää
Tukholma-fi-Tehtava-Tukholmassa-2015-600x300

Video: Tehtävä Tukholmassa 2015 -kilpailun voittaja

Tukholma.fi ja Viking Line lähettivät taas kolme joukkuetta matkalle suorittamaan ”Tehtävää Tukholmassa”. Kuvakoosteiden valmistuttua yleisö äänesti parasta koostetta, ja suosituimmaksi nousi Team Aronen Tampereelta.

Lue lisää
Tukholma-fi-Latinokeittio-Publico-600x300b

Latinokeittiön kuumat maut

Eri puolilla maailmaa suosittu ruokatrendi on vallannut myös Tukholman. Latinovaikutteiset ravintolat houkuttelevat kulinaristeja konstailemattomilla ja tulisilla makuelämyksillä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Kulttuuriretki-saaristoon-Artipelag-600x300

Kulttuuriretkelle saaristoon

Tukholman luonnonkaunis saaristo on ollut monien Ruotsin tunnetuimpien taiteilijoiden ja kirjailijoiden suuri innoittaja. Upean luonnon ja saaristoidyllin lisäksi Tukholman lähisaaristo tarjoaa monipuolisia kulttuurielämyksiä linnoituksista taidenäyttelyihin ja museoista kulttuuritapahtumiin. Tässä muutamia vinkkejä päiväretkikohteiksi.

Lue lisää
Tukholma-fi-Fitness-fuhrer-600x300

Minun Tukholmani: Fitness Führer alias Sofia Kilpikivi

Sporttibloggari reissaa lempikaupunkiinsa jopa useamman kerran kuussa. Tukholmassa ilahduttavat yksinkertaiset nautinnot: paikalliset herkut ja tietysti urheilutapahtumat.

Lue lisää
Tukholma-fi-Antiikkia-ja-vintagea-huutokaupoissa-Auktionsverk-600x300

Antiikkia ja vintagea Tukholman huutokaupoissa

”Ensimmäinen, toinen, kolmas… ja myyty keltapaitaiselle rouvalle eturivissä!” Huutokaupassa on aivan oma tunnelmansa. Tukholman liikkeiden valikoima ulottuu klassikkotaiteesta vintage-muotiin ja viineihin.

Lue lisää
Tukholma, valokuva, valokuvataide, taide, museo, taidemuseo, valokuvamuseo

Valokuvataiteen uusi nousu

Tukholmasta on viime vuosina kehittynyt kiinnostava vierailukohde valokuvataiteen ystäville. Valokuvauksen uudesta kukoistuskaudesta voidaan kiittää pitkälti taidehalli Fotografiskaa, joka on nostanut Tukholman alan kansainväliseen keskiöön.

Lue lisää
Tukholma-fi-video-Gamla-stan-600x300

Video: Vanhakaupunki – klassikkokohteen yllättävät puolet

Vanhakaupunki on lähes jokaisen Tukholman-kävijän kohdelistalla. Mitäpä jos tutustuisit ensi kerralla näihin Gamla Stanin hauskoihin omituisuuksiin?

Lue lisää
Tukholma-fi-Parhaat-uimapaikat-600x300

Tukholman parhaat uimapaikat

Tukholmassa on vettä joka puolella, joten uimapaikkojakin on tarjolla paljon, jopa aivan keskustassa. Opastamme kaupungin parhaille hiekkarannoille ja rantakallioille.

Lue lisää
Tukholma-fi-Jaatelokesa-StikkiNikki-600x300

Tukholman jäätelökesä

Maailman suurimpina jäätelönkuluttajina me suomalaiset osaamme arvostaa Tukholman herkullista jäätelötarjontaa. Joko testasit nämä jätskibaarit?

Lue lisää
Tukholma-fi-Retkeilymajat-Fridhemsplan-600x300

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa

Jos retkeilymaja tuo mieleesi suuret nukkumasalit, on ehkä aika muuttaa käsitystäsi. Tukholmassa voi yöpyä edullisesti mukavuudesta tinkimättä, ja itse retkeilymajakin voi olla elämys.

Lue lisää
Tukholma, Hammarby Sjöstad

Uudet, trendikkäät kaupunginosat

Tukholma kasvaa kohisten. Vanhat satama- ja teollisuusalueet muuttuvat asuinpaikoiksi ja eri puolille kaupunkia syntyy uusia kaupunginosia, joista moni on jo täynnä elämää.

Lue lisää
Tukholma-fi-Moodi-Loytoretkelle-600x300

Löytöretkelle

Suunnitteletko aktiivimatkaa? Kokosimme kiinnostavimmat kohdevinkit löytöretkelle Tukholmaan.

Lue lisää
Tukholma-fi-Hotellibaarit-Ostermalm-T-Bar-600x300

Hotellibaarit-ilmiö: Östermalm

Tukholmassa tavataan tuttuja after workin tai late after workin tiimoilta usein hotellin baarissa tai loungessa. Tällaisia hotelleja on kaupungissa tällä hetkellä kiitettävissä määrin. Tarkastimme muutaman Östermalmin suositun hotellibaarin ja niiden tunnelman.

Lue lisää
Tukholma-fi-Elamyksellinen-perjantai-Vasastanissa-600x300

Elämyksellinen perjantai Vasastanissa

Tukholman pohjoisosassa sijaitsevan Vasastanin maamerkkejä ovat korkeat liikerakennukset, mutta ulkonäkö pettää. Eläväinen kaupunginosa hurmaa antiikkiliikkeillään, pikkuputiikeillaan ja gallerioillaan – erityisesti joka kuukauden ensimmäinen perjantai, jolloin alueella järjestetään First Friday Hopping.

Lue lisää
Tukholma, shoppailu

Video: Tukholman shoppailuvinkit

Tukholma on säilyttänyt asemansa suomalaisten suosimana shoppailukohteena. Kaupungista löytyi videon julkaisuajankohtana vuonna 2015 monia brändejä, joita ei vielä silloin saanut Suomesta. Poimimme mielenkiintoisimmat shoppailuvinkit.

Lue lisää
Tukholma-fi-Minun-Tukholmani-Paul-Svensson-600x300

Minun Tukholmani: Paul Svensson

Kokki Paul Svenssonin Tukholma on ruokaa, luontoa ja perheen kanssa oleilua.

Lue lisää
Tukholma-fi-Yllytyshullujen-Tukholma-600x300

Yllytyshullujen Tukholma

Tukholma on aurinkoinen ja leppoisa kaupunki, mutta jännitystä kaipaavillekin löytyy tarjontaa. Tässä muutama ehdotus omien rajojensa testaamiseen, kuitenkin turvallisissa puitteissa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Hotellibaarit-Sodermalm-Rival-600x300

Hotellibaarit-ilmiö: Södermalm

Tukholmassa tavataan tuttuja after workin tai late after workin tiimoilta usein hotellin baarissa tai loungessa. Tällaisia hotelleja on kaupungissa tällä hetkellä kiitettävissä määrin. Tarkastimme pari Södermalmin suosittua hotellibaaria ja niiden tunnelman.

Lue lisää
Tukholma-fi-Spa-hotellit-Grand-Hotel-600x300

Hemmottelevat kylpylähotellit

Lempeistä spa-hoidoista voi Tukholmassa nauttia kätevästi myös hotelleissa, jotka tarjoavat majoituksen ja herkullisen ruoan lisäksi täydellisen rentoutumisen kylpylän puolella.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja