Jaa Seuraa

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 5.5.2015
Päivitetty: 30.05.2016

Jos retkeilymajoista tulee mieleesi suuret nukkumasalit, on ehkä aika muuttaa käsitystäsi. Tukholmassa voi yöpyä edullisesti mukavuudesta tinkimättä, ja itse retkeilymajakin voi olla elämys.

Kukapa ei haluaisi löytää mukavaa ja edullista majoitusta aivan keskeltä kaupunkia. Retkeilymajat ovat varteenotettava vaihtoehto Tukholmassa, sillä ne ovat usein moderneja yöpymispaikkoja kaikkine mukavuuksineen.

”Retkeilymajat eivät todellakaan tarjoa vain suuria nukkumasaleja. Monista voi saada oman huoneen, jossa on oma suihku ja WC. Lisäksi voi valita haluaako valmistaa aamiaisen itse vai nauttia buffetaamiaisen”, kertoo Ruotsin turistiyhdistyksen STF:n tiedottaja Jenny Engström. ”Tukholmassa on useita aivan upeita retkeilymajoja. Niissä voi majoittua edullisesti ja säästää rahaa vaikka shoppailuun tai muihin huvituksiin”, hän jatkaa.

Keräsimme muutamia vinkkejä Tukholman parhaista retkeilymajoista.

Af Chapman

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Långholmen, laiva

Kuva: Bosse Lind

Tämä ainutlaatuinen retkeilymaja sijaitsee upealla paikalla Skeppsholmenin saaren edustalla kuninkaanlinnaa vastapäätä. Tarjolla on mahdollisuus yöpyä 1800-luvulta peräisin olevan purjelaivan hytissä tai läheisen Hantverkshusetin huoneissa rannan puolella. Tukholman keskustan kulttuuri- ja ostostarjonta on kävelymatkan päässä.

Långholmen

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Långholmen

Långholmenin saarella sijaitsee yksi Tukholman erikoisemmista retkeilymajoista, jonka huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä. Vankilamuseossa voi tutustua paremmin saaren 250-vuotiseen vankilahistoriaan. Saaren luonto ja läheinen uimaranta tarjoavat kesällä hyviä virkistysmahdollisuuksia. Trendikäs Hornstullin alue on 10 minuutin kävelymatkan päässä ja sieltä pääsee kulkemaan helposti muualle kaupunkiin metrolla.

First Hotel STF Fridhemsplan

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Fridhemsplan

Tukholman suurin, suosituin ja modernein retkeilymaja sijaitsee Kungsholmenilla lähellä kaupungin viihdetarjontaa, ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Huoneissa on mukavat hotellitasoiset sängyt – ei kerrossänkyjä – ja televisio. Samassa yhteydessä on myös edullinen hotelli.

STF Gärdet

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Gärdet

Kuva: Nikolaj Alsterdal

Gärdetillä lähellä Silja Linen terminaalia sijaitsevassa retkeilymajassa on kaikissa huoneissa oma suihku ja WC sekä televisio. Samassa yhteydessä on myös hotellihuoneita. Sijainti on hyvä, jos haluaa kiertää vaikkapa Djurgårdenin nähtävyyksiä, kuten Skansen, Gröna Lund tai Junibacken.

STF Zinkensdamm

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Zinkensdamm

Persoonallinen ja viihtyisä retkeilymaja sijaitsee Södermalmilla keskellä Tantolundenin idyllistä siirtolapuutarha-aluetta. Ympäröivät viheralueet houkuttelevat kävelylle ja Södermalmin sykkivä kaupunginosa tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Osassa huoneista on oma kylpyhuone ja televisio.

Skanstulls Hostel

Skanstullin hostelli sijaitsee Södermalmin eloisalla SoFo-alueella, jossa on paljon mielenkiintoisia putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Lähialueella on myös mukavia kävelyreittejä veden äärellä sekä uintimahdollisuuksia Eriksdalsbadetissa. Varattavissa on sekä yhden tai kahden hengen huoneita että isompia ryhmähuoneita.

Castanea Old Town

Keskellä Tukholman vanhaa kaupunkia kauniin kastanjan varjossa sijaitseva Castanea tarjoaa hienot puitteet nähtävyyksien kiertelylle. Yhden ja kahden hengen huoneissa ei ole kerrossänkyjä. Suihkut ja WC:t ovat käytävällä.

2 Kronor Hostel

Tämä pieni hostelli sijaitsee Vasastanin alueella ja sen lähistöllä on paljon ravintola- ja kahvilatarjontaa, esimerkiksi Hard Rock Cafe ja Metropol Palais. Varattavissa on myös yhden tai kahden hengen huoneita, joissa on hotellitasoiset sängyt.

Hellasgården

Yksi Tukholman alueen suosituimmista ulkoilukohteista on Hellasgården Nackareservatet-luonnonsuojelualueella. Se sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä Tukholmasta. Täällä voi nauttia ulkoilusta, liikunnasta ja luonnosta. Mukavat neljän hengen retkeilymajahuoneet ovat mökeissä järven lähellä.

 

Lisää tietoa Tukholman ja muun Ruotsin retkeilymajoista löytyy STF:n verkkosivuilta sekä SVIF:n verkkosivuilta.

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa seuraavalla matkallasi!

  • Långholmenin retkeilymajan huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä.

  • Af Chapmanissa voi yöpyä vanhan purjelaivan hytissä.
    Kuva: Bosse Lind

Ajankohtaista Tukholmassa

Stockholms Kulturnatt

29.4.

Tukholman Taiteiden yössä (klo 18-24) koet taidetta uudella tavalla. Tapahtuman yli 400 tapahtumaa levittäytyvät eri puolille kaupunkia. Nouda tapahtuman ohjelmalehtinen Sergelin torin infopisteestä.

Kuva: Frida Moller – Studio Emma Svensson/Stockholms Kulturnatt

Ikaros – kauden uutuus

29.4. alkaen

Gröna Lund esittelee tällä kaudella uuden, hermoja koettelevan laitteen, Ikaroksen. Maailman lajissaan toisessa laitteessa vapaa pudotus tapahtuu kasvot suoraan alaspäin 95 metrin korkeudesta – uskallatko kokeilla?

Kuva: Sven Prim, Agent Molly & Co / Gröna Lund

Vikingaliv avaa ovensa

29.4.

Djurgårdenin uudessa Vikingaliv-museossa pääset tutustumaan viikinkien värikkääseen historiaan ja elämään. Dramatisoitu kertomus vie viikinkiajalle, vuoteen 963, ja tutustuttaa kävijät viikinkien elämään niin maailmalla kuin kotitilalla.

Kuva: Vikingaliv

Lidingöloppet MTB

6.5.

Tukholman suurin MTB-pyöräilykisa tarjoaa haasteita niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin maastopyöräilijöille. Valittavana joko 23 tai 63 km, molemmilla radoilla tiedossa on kiemurtelevia polkuja, jyrkkiä mäkiä ja pyöräilyä merellisissä maisemissa.

Kuva: Lidingöloppet MTB

Yhteystiedot Tietosuoja