Jaa Seuraa

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 5.5.2015
Päivitetty: 30.05.2016

Jos retkeilymajoista tulee mieleesi suuret nukkumasalit, on ehkä aika muuttaa käsitystäsi. Tukholmassa voi yöpyä edullisesti mukavuudesta tinkimättä, ja itse retkeilymajakin voi olla elämys.

Kukapa ei haluaisi löytää mukavaa ja edullista majoitusta aivan keskeltä kaupunkia. Retkeilymajat ovat varteenotettava vaihtoehto Tukholmassa, sillä ne ovat usein moderneja yöpymispaikkoja kaikkine mukavuuksineen.

”Retkeilymajat eivät todellakaan tarjoa vain suuria nukkumasaleja. Monista voi saada oman huoneen, jossa on oma suihku ja WC. Lisäksi voi valita haluaako valmistaa aamiaisen itse vai nauttia buffetaamiaisen”, kertoo Ruotsin turistiyhdistyksen STF:n tiedottaja Jenny Engström. ”Tukholmassa on useita aivan upeita retkeilymajoja. Niissä voi majoittua edullisesti ja säästää rahaa vaikka shoppailuun tai muihin huvituksiin”, hän jatkaa.

Keräsimme muutamia vinkkejä Tukholman parhaista retkeilymajoista.

Af Chapman

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Långholmen, laiva

Kuva: Bosse Lind

Tämä ainutlaatuinen retkeilymaja sijaitsee upealla paikalla Skeppsholmenin saaren edustalla kuninkaanlinnaa vastapäätä. Tarjolla on mahdollisuus yöpyä 1800-luvulta peräisin olevan purjelaivan hytissä tai läheisen Hantverkshusetin huoneissa rannan puolella. Tukholman keskustan kulttuuri- ja ostostarjonta on kävelymatkan päässä.

Långholmen

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Långholmen

Långholmenin saarella sijaitsee yksi Tukholman erikoisemmista retkeilymajoista, jonka huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä. Vankilamuseossa voi tutustua paremmin saaren 250-vuotiseen vankilahistoriaan. Saaren luonto ja läheinen uimaranta tarjoavat kesällä hyviä virkistysmahdollisuuksia. Trendikäs Hornstullin alue on 10 minuutin kävelymatkan päässä ja sieltä pääsee kulkemaan helposti muualle kaupunkiin metrolla.

First Hotel STF Fridhemsplan

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Fridhemsplan

Tukholman suurin, suosituin ja modernein retkeilymaja sijaitsee Kungsholmenilla lähellä kaupungin viihdetarjontaa, ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Huoneissa on mukavat hotellitasoiset sängyt – ei kerrossänkyjä – ja televisio. Samassa yhteydessä on myös edullinen hotelli.

STF Gärdet

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Gärdet

Kuva: Nikolaj Alsterdal

Gärdetillä lähellä Silja Linen terminaalia sijaitsevassa retkeilymajassa on kaikissa huoneissa oma suihku ja WC sekä televisio. Samassa yhteydessä on myös hotellihuoneita. Sijainti on hyvä, jos haluaa kiertää vaikkapa Djurgårdenin nähtävyyksiä, kuten Skansen, Gröna Lund tai Junibacken.

STF Zinkensdamm

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Zinkensdamm

Persoonallinen ja viihtyisä retkeilymaja sijaitsee Södermalmilla keskellä Tantolundenin idyllistä siirtolapuutarha-aluetta. Ympäröivät viheralueet houkuttelevat kävelylle ja Södermalmin sykkivä kaupunginosa tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Osassa huoneista on oma kylpyhuone ja televisio.

Skanstulls Hostel

Skanstullin hostelli sijaitsee Södermalmin eloisalla SoFo-alueella, jossa on paljon mielenkiintoisia putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Lähialueella on myös mukavia kävelyreittejä veden äärellä sekä uintimahdollisuuksia Eriksdalsbadetissa. Varattavissa on sekä yhden tai kahden hengen huoneita että isompia ryhmähuoneita.

Castanea Old Town

Keskellä Tukholman vanhaa kaupunkia kauniin kastanjan varjossa sijaitseva Castanea tarjoaa hienot puitteet nähtävyyksien kiertelylle. Yhden ja kahden hengen huoneissa ei ole kerrossänkyjä. Suihkut ja WC:t ovat käytävällä.

2 Kronor Hostel

Tämä pieni hostelli sijaitsee Vasastanin alueella ja sen lähistöllä on paljon ravintola- ja kahvilatarjontaa, esimerkiksi Hard Rock Cafe ja Metropol Palais. Varattavissa on myös yhden tai kahden hengen huoneita, joissa on hotellitasoiset sängyt.

Hellasgården

Yksi Tukholman alueen suosituimmista ulkoilukohteista on Hellasgården Nackareservatet-luonnonsuojelualueella. Se sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä Tukholmasta. Täällä voi nauttia ulkoilusta, liikunnasta ja luonnosta. Mukavat neljän hengen retkeilymajahuoneet ovat mökeissä järven lähellä.

 

Lisää tietoa Tukholman ja muun Ruotsin retkeilymajoista löytyy STF:n verkkosivuilta sekä SVIF:n verkkosivuilta.

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa seuraavalla matkallasi!

  • Långholmenin retkeilymajan huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä.

  • Af Chapmanissa voi yöpyä vanhan purjelaivan hytissä.
    Kuva: Bosse Lind

Ajankohtaista Tukholmassa

Lars Norén palaa Dramateniin

18.3.−8.6.

Lars Norén, yksi Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimmista näytelmäkirjailijoista, tekee paluun Dramatenin kuninkaalliseen teatteriin 19 vuoden tauon jälkeen. Stilla liv on ensemble-näytelmä, josta puuttuvat repliikit lähes täysin – sen sijaan teoksen keskiössä ovat katseet, eleet ja liikkeet.

Kuvassa Fanny Laslo-Westin, Signe Mattsson, Nina Fex ja Irene Lindh.
Kuva: Sören Vilks

Suurnäyttely Svenskt Tennin isästä

10.3.−17.8.

Arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDesin uusi päänäyttely keskittyy modernismin pioneereihin kuuluvaan Josef Frankiin, joka tunnetaan parhaiten tuotannostaan sisustusliike Svenskt Tennille. Josef Frank − Against Design on kattavin Josef Frankista koskaan tehty näyttely, ja Skeppsholmenilla sijaitsevassa museossa esillä on arkkitehti-muotoilijan tuotannon koko kirjo arkkitehtuurista huonekaluihin ja värikkäisiin kuvioihin.

Kuva: ArkDesin kokoelmat

Tukholman taideviikko

21.−26.3.

Tukholman taideviikko on tapansa mukaan pullollaan korkeatasoisia tapahtumia. Yhtenä merkittävimmästä voidaan mainita Market Art Fair -taidemessut, jotka kokoavat 24.−26.3. Pohjoismaiden johtavat galleriat Färgfabrikeniin. Tämän lisäksi kaupungin suuret taideinstituutiot järjestävät erilaisia näyttelyitä, performansseja ja luentoja.

Kuvassa: Frank Stellan teos Wetterling Galleryssä

Yhteystiedot Tietosuoja