Jaa Seuraa

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 5.5.2015
Päivitetty: 30.05.2017

Jos retkeilymaja tuo mieleesi suuret nukkumasalit, on ehkä aika muuttaa käsitystäsi. Tukholmassa voi yöpyä edullisesti mukavuudesta tinkimättä, ja itse retkeilymajakin voi olla elämys.

Kukapa ei haluaisi löytää mukavaa ja edullista majoitusta aivan keskeltä kaupunkia. Retkeilymajat ovat varteenotettava vaihtoehto Tukholmassa, sillä ne ovat usein moderneja yöpymispaikkoja kaikkine mukavuuksineen.

”Retkeilymajat eivät todellakaan tarjoa vain suuria nukkumasaleja. Monista voi saada oman huoneen, jossa on oma suihku ja WC. Lisäksi voi valita haluaako valmistaa aamiaisen itse vai nauttia buffetaamiaisen”, kertoo Ruotsin turistiyhdistyksen STF:n tiedottaja Jenny Engström. ”Tukholmassa on useita aivan upeita retkeilymajoja. Niissä voi majoittua edullisesti ja säästää rahaa vaikka shoppailuun tai muihin huvituksiin”, hän jatkaa.

Keräsimme muutamia vinkkejä Tukholman parhaista retkeilymajoista.

Af Chapman

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Långholmen, laiva

Kuva: Bosse Lind

Tämä ainutlaatuinen retkeilymaja sijaitsee upealla paikalla Skeppsholmenin saaren edustalla kuninkaanlinnaa vastapäätä. Tarjolla on mahdollisuus yöpyä 1800-luvulta peräisin olevan purjelaivan hytissä tai läheisen Hantverkshusetin huoneissa rannan puolella. Tukholman keskustan kulttuuri- ja ostostarjonta on kävelymatkan päässä.

Af Chapman, Flaggmansvägen 8, lähin T-bana: Kungsträdgården

Långholmen

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Långholmen

Långholmenin saarella sijaitsee yksi Tukholman erikoisemmista retkeilymajoista, jonka huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä. Vankilamuseossa voi tutustua paremmin saaren 250-vuotiseen vankilahistoriaan. Saaren luonto ja läheinen uimaranta tarjoavat kesällä hyviä virkistysmahdollisuuksia. Trendikäs Hornstullin alue on 10 minuutin kävelymatkan päässä ja sieltä pääsee kulkemaan helposti muualle kaupunkiin metrolla.

Långholmen, Långholmsmuren 20, lähin T-bana: Hornstull

First Hotel STF Fridhemsplan

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Fridhemsplan

Tukholman suurin, suosituin ja modernein retkeilymaja sijaitsee Kungsholmenilla lähellä kaupungin viihdetarjontaa, ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Huoneissa on mukavat hotellitasoiset sängyt – ei kerrossänkyjä – ja televisio. Samassa yhteydessä on myös edullinen hotelli.

First Hotel Fridhemsplan, Sankt Eriksgatan 20, T-bana: Rådhuset

STF Gärdet

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Gärdet

Kuva: Nikolaj Alsterdal

Gärdetillä lähellä Silja Linen terminaalia sijaitsevassa retkeilymajassa on kaikissa huoneissa oma suihku ja WC sekä televisio. Samassa yhteydessä on myös hotellihuoneita. Sijainti on hyvä, jos haluaa kiertää vaikkapa Djurgårdenin nähtävyyksiä, kuten Skansen, Gröna Lund tai Junibacken.

STF Gärdet, Sandhamnsgatan 59 A, lähin T-bana: Karlaplan

STF Zinkensdamm

Tukholma, majoitus, hostelli, retkeilymaja, Zinkensdamm

Persoonallinen ja viihtyisä retkeilymaja sijaitsee Södermalmilla keskellä Tantolundenin idyllistä siirtolapuutarha-aluetta. Ympäröivät viheralueet houkuttelevat kävelylle ja Södermalmin sykkivä kaupunginosa tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Osassa huoneista on oma kylpyhuone ja televisio.

STF Zinkensdamm, Zinkens väg 20, T-bana: Zinkensdamm

Skanstulls Hostel

Skanstullin hostelli sijaitsee Södermalmin eloisalla SoFo-alueella, jossa on paljon mielenkiintoisia putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Lähialueella on myös mukavia kävelyreittejä veden äärellä sekä uintimahdollisuuksia Eriksdalsbadetissa. Varattavissa on sekä yhden tai kahden hengen huoneita että isompia ryhmähuoneita.

Skanstulls Hostel, Ringvägen 135, T-bana: Skanstull

Castanea Old Town

Keskellä Tukholman vanhaa kaupunkia kauniin kastanjan varjossa sijaitseva Castanea tarjoaa hienot puitteet nähtävyyksien kiertelylle. Yhden ja kahden hengen huoneissa ei ole kerrossänkyjä. Suihkut ja WC:t ovat käytävällä.

Castanea Old Town, Kindstugatan 1, T-bana: Gamla Stan

2 Kronor Hostel

Tämä pieni hostelli sijaitsee Vasastanin alueella ja sen lähistöllä on paljon ravintola- ja kahvilatarjontaa, esimerkiksi Hard Rock Cafe ja Metropol Palais. Varattavissa on myös yhden tai kahden hengen huoneita, joissa on hotellitasoiset sängyt.

2 Kronor Hostel, Surbrunnsgatan 44, T-bana: Odenplan

Hellasgården

Yksi Tukholman alueen suosituimmista ulkoilukohteista on Hellasgården Nackareservatet-luonnonsuojelualueella. Se sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä Tukholmasta. Täällä voi nauttia ulkoilusta, liikunnasta ja luonnosta. Mukavat neljän hengen retkeilymajahuoneet ovat mökeissä järven lähellä.

Hellasgården, Ältavägen 101

Lisää tietoa Tukholman ja muun Ruotsin retkeilymajoista löytyy STF:n verkkosivuilta sekä SVIF:n verkkosivuilta.

Yövy mukavasti ja edullisesti Tukholmassa seuraavalla matkallasi!

  • Långholmenin retkeilymajan huoneet ovat 1800-luvulta peräisin olevan vankilarakennuksen sellejä.

  • Af Chapmanissa voi yöpyä vanhan purjelaivan hytissä.
    Kuva: Bosse Lind

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja