Jaa Seuraa

Tukholman uudet houkuttelevat hotellit

Teksti: Nina Uddin
Julkaistu: 13.4.2016
Päivitetty: 03.03.2017

Tukholman jännittävässä hotellimaailmassa tapahtuu koko ajan, ja keskustaan on vuonna 2016 avattu aivan uudentyyppisiä hotelleja. Kaikki esittelemämme keskustahotellit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet nauttia Tukholman monipuolisesta tarjonnasta ostoskaduista ravintoloihin ja nähtävyyksistä viihteeseen. Todella mielenkiintoisia, uusia hotellikonsepteja on luvassa keskustassa myös vuoden 2017 aikana.

Best Western &Hotel

Tukholma, majoitus, hotelli, andhotel

Kuva: Best Western &hotel

Aivan Tukholman keskustaan on alkuvuodesta 2016 avattu kohtuuhintainen Best Western -ketjuun kuuluva &Hotel, jonka huoneet ovat hieman tavallista pienempiä (ja osa ikkunattomia), mutta silti laadultaan, mukavuudeltaan ja toimivuudeltaan huippuluokkaa. Tarjolla on myös jonkin verran perhehuoneita. Hotellissa on panostettu erityisesti sosiaalisiin yhteistiloihin – ravintolaan, baariin ja oleskelutilaan, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa yhdessä. Hotelli sijaitsee lähellä Hötorgetia, mutta hieman rauhallisemmalla sivukadulla.

Hotel with Urban Deli

Sveavägenillä uusitussa toimistorakennuksessa viihtyisän ja monipuolisen Urban Deli -ravintolan yhteydessä toimii moderni Hotel with Urban Deli, jonka huoneet on sijoitettu kellarikerrokseen. Hotellissa on 106 huonetta, joissa on mukavat sängyt, jättikokoinen televisio, hyvä äänentoisto, nopeat WiFi-yhteydet ja äänieristetyt ovet. Huoneiden ikkunattomuus on käännetty myyntivaltiksi: ei häiritsevää auringonvaloa! Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Hötorgetin metroaseman vieressä.

Scandic Continental

Tukholma, majoitus, hotelli, Scandic Continental

Kuva: Tomorrow AB

Scandic Continentalin aiempi rakennus purettiin muutama vuosi sitten ja uusi musta-valkoruutuinen futuristinen pilvenpiirtäjä on nyt noussut samalle paikalle. Sijainti ei voisi olla keskeisempi, sillä hotelli on Tukholman keskusrautatieaseman vieressä. Hotellirakennukseen tulee itse asiassa yksi ensi vuonna valmistuvan Stockholm City -aseman sisäänkäynneistä, jolloin aulasta on suora yhteys keskusrautatieasemalle, metroon ja Arlanda Express -lentokenttäjunalle. Hotelli panostaa erityisesti liikematkailijoihin ja tarjoaa erinomaiset puitteet kokouksille, spontaaneille tapaamisille ja työnteolle.

Hotellin kattobaarista on odotettavissa upeat näkymät Tukholman kattojen yli. Kuriositeettina voidaan mainita, että tornin ylimmästä kerroksesta löytyy myös Tukholman kaikkien aikojen kallein asunto, josta ruotsalainen liikemies maksoi yli 11 miljoonaa euroa. Hotelli avattiin  huhtikuussa 2016.

Haymarket by Scandic

Tukholma, majoitus, hotelli, Haymarket by Scandic

Kuva: Koncept Stockholm

Hötorgetin laidalla sijainnut perinteikäs PUB-tavaratalo on muuntautumassa jännittäväksi uudeksi Haymarket by Scandic -hotelliksi, josta tulee Tukholman ensimmäinen grand hotel -tyylinen hotelli vuosikymmeniin. Hotellin klassinen ja elegantti art deco -tyyli on haettu 1920-luvulta, mutta siihen on lisätty myös moderneja kosmopoliittisia vivahteita. Rakennuksen alkuperäistä sisustusta ja historiaa on säilytetty paikan ainutlaatuisuuden korostamiseksi. Sisäänkäyntiä hallitsee näyttävä portaikko ja tapahtumakerros on upea näyttämö vaikkapa muotinäytöksille tai ensi-iltajuhlallisuuksille. Jo hotelli itsessään on siis elämys.

Sijainti on keskeinen ja alue huokuu eloisan suurkaupungin tunnelmaa. Saman torin laidoilta löytyy konserttitalo, elokuvateatteri ja Hötorgetin kauppahalli. Hotelli avattiin toukokuussa 2016.

  • Scandic Continentalin aiempi rakennus purettiin, ja samalle paikalle on nyt noussut futuristinen pilvenpiirtäjä.
    Kuva: Tenjin Visual

The Winery Hotel

Jos on lähdössä Tukholmaan shoppailumatkalle uuteen ja uljaaseen Mall of Scandinavia -ostoskeskukseen, puolentoista kilometrin päähän on avattu uusi mielenkiintoinen The Winery Hotel. Kyseessä on maailman ensimmäinen hotelli, jonka yhteydessä toimii urbaani viinitalo. Hotellin oma viininvalmistus ja tarkkaan valikoidut tuontiviinit luovat hienon pohjan viinin ystävien ainutlaatuiselle kohtauspaikalle. Hotellin omat sommelierit opastavat vieraita uusiin makuelämyksiin ja kertovat viinien taustatarinat.

Mall of Scandinavian vieressä Solnassa sijaitsee myös Friends Arena, joten matkaan voi hyvin yhdistää urheilu- tai konserttielämyksiä.

Tukholma, majoitus, hotelli, The Winery Hotel

Kuva: Jan Malmström

Ajankohtaista Tukholmassa

Lars Norén palaa Dramateniin

18.3.−8.6.

Lars Norén, yksi Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimmista näytelmäkirjailijoista, tekee paluun Dramatenin kuninkaalliseen teatteriin 19 vuoden tauon jälkeen. Stilla liv on ensemble-näytelmä, josta puuttuvat repliikit lähes täysin – sen sijaan teoksen keskiössä ovat katseet, eleet ja liikkeet.

Kuvassa Fanny Laslo-Westin, Signe Mattsson, Nina Fex ja Irene Lindh.
Kuva: Sören Vilks

Suurnäyttely Svenskt Tennin isästä

10.3.−17.8.

Arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDesin uusi päänäyttely keskittyy modernismin pioneereihin kuuluvaan Josef Frankiin, joka tunnetaan parhaiten tuotannostaan sisustusliike Svenskt Tennille. Josef Frank − Against Design on kattavin Josef Frankista koskaan tehty näyttely, ja Skeppsholmenilla sijaitsevassa museossa esillä on arkkitehti-muotoilijan tuotannon koko kirjo arkkitehtuurista huonekaluihin ja värikkäisiin kuvioihin.

Kuva: ArkDesin kokoelmat

Tukholman taideviikko

21.−26.3.

Tukholman taideviikko on tapansa mukaan pullollaan korkeatasoisia tapahtumia. Yhtenä merkittävimmästä voidaan mainita Market Art Fair -taidemessut, jotka kokoavat 24.−26.3. Pohjoismaiden johtavat galleriat Färgfabrikeniin. Tämän lisäksi kaupungin suuret taideinstituutiot järjestävät erilaisia näyttelyitä, performansseja ja luentoja.

Kuvassa: Frank Stellan teos Wetterling Galleryssä

Yhteystiedot Tietosuoja