Jaa Seuraa

Hemmottelevat kylpylähotellit

Teksti: Anna Nikkinen
Julkaistu: 5.3.2015
Päivitetty: 15.03.2017

Lempeistä spa-hoidoista voi Tukholmassa nauttia kätevästi myös hotelleissa, jotka tarjoavat majoituksen ja herkullisen ruoan lisäksi täydellisen rentoutumisen kylpylän puolella.

Ayurvedan itämainen autuus

Hotelli Clarion Stockholm Södermalmilla inspiroi kävijää taiteella ja musiikilla. Hotellista löytyy myös intialaisvaikutteinen kylpylä Elements Spa, jossa inspiraation lähteenä on käytetty ayurveda-oppia. Täältä löytyy kattava valikoima ayurveda-hoitoja, sekä laaja valikoima jooga- ja pilatestunteja koko kehon ja sielun hoitoon. Elämyssuihkut, kutsuvat uima-altaat ja yrttisauna viimeistelevät nautinnon.

Clarion Sign ja upea ulkoilma-allas

Moderni hotelli Clarion Sign sijaitsee kätevästi kävelymatkan päässä keskusrautatieasemalta. Hotellin yläkerrassa palvelee yhtä lailla paikallisten ja turistien suosima kylpylä Selma City Spa, jossa voi nauttia monipuolisista spa-hoidoista tai vierailla ainoastaan allas- ja saunaosastolla. Monet suosivat Clarion Signia sen ulkoilma-altaan vuoksi. Ympäri vuoden lämpimänä höyryävältä altaalta on mahtavat näkymät yli Tukholman keskustan.

Kullankimalteinen Grand Hôtel

Kuuluisa Grand Hôtel kuninkaanlinnaa vastapäätä on tähtien ja valtion päämiesten suosima hotelli, joka hemmottelee asiakasta ylväillä puitteilla ja parhaalla palvelulla. Hotellin kylpylä Nordic Spa & Fitness on valittu maailman kymmenen parhaimman kylpylän joukkoon.

”Suomalaiselle kävijälle suosittelemme erityisesti Nordic Beauty -pakettia, joka sisältää kuorinnan, naamion ja hieronnan. Myös Arctic Detox on erittäin suosittu – tämä vaativampi hoito sopii rohkeammalle ja kokeilunhaluiselle”, kertoo kylpylästä vastaava Anneli Falk.

”Korkealuokkaisesta kylpylästämme välittyy saarien, luotojen ja meren läheisyys. Haluamme, että asiakas saa kokea aidon saariston tuntua heittäessään löylyä saunassa tai pulahtaessaan kylmävesialtaaseen. Lämpimät altaat sen sijaan hellivät kehoa ja mieltä, sekä tarjoavat oivan mahdollisuuden hiljentymiselle”, jatkaa Falk. ”Hoitoja tarjoamme erittäin monipuolisesti kasvohoidoista hierontaan, manikyyriin ja pedikyyriin.”

Grand Hôtelin kylpylästä löytyy myös erittäin korkeatasoinen kuntosali ja maineikkaita personal trainereita, jotka takaavat tehokkaan treenitunnin.

Keskustan klassikko

Vasagatanin viiden tähden helmi Radisson Blu Royal Viking Hotel on takuuvarma valinta matkailijalle, joka haluaa asua aivan kaupungin ytimessä. Hotellin yhteydessä toimii monipuolinen, uima- ja porealtaalla sekä saunaosastolla varustettu SATS-ketjun kuntosali.

Hammam huokuu lämpöä

Elite Hotel Marina Tower on vanhan myllyn tiloihin rakennettu uusi upea hotelli, joka sijaitsee Nackassa muutaman minuutin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta. Tämä massiivinen punatiilirakennus tarjoaa hulppean merinäköalan lisäksi näkymän muun muassa kauniiseen Djurgårdeniin. Hotellin kylpylästä vastaa maineikas Sturebadet, mikä takaa laadun ja tunnelman. Marina Towerin Sturebadet on rakennettu turkkilaisen Hammam-teeman ympärille: marmorikivet ja huoneet hehkuvat lämpöä, mikä vie kävijän mukanaan aistikkaalle rentoutumismatkalle. Hammam lämmittää lihakset, pehmentää ihon ja rentouttaa mielen.

Gamla Stanin eliittiä

First Hotel Reisen on tunnettu korkealuokkaisesta palvelusta, laadusta ja modernista designista. Bonuksena on hotellin ihanteellinen sijainti Skeppsbronilla, aivan kuninkaanlinnan tuntumassa. Hotellin kylpylä Luxury Spa on nimensä veroinen: asiakkaalle tarjotaan samppanjaa ja hurmaavia spa-hoitoja ylellisessä ympäristössä.

 • Selma City Span ulkouima-allas on urbaani hengähdyspaikka.
  Kuva: Sandra Birgersdotter / Clarion Hotel Sign

 • Kuumakivihieronta on kokonaisvaltaisen rentouttava hoito.
  Kuva: Clarion Hotel Sign

 • Elements Spa.
  Kuva: Clarion Hotel Stockholm

 • Nordic Spa & Fitnessissä rentoudut tyylillä.
  Kuva: Grand Hôtel Stockholm

 • Nordic Spa & Fitnessissä on varattavissa myös spa-sviitti.
  Kuva: Grand Hôtel Stockholm

Ajankohtaista Tukholmassa

Lars Norén palaa Dramateniin

18.3.−8.6.

Lars Norén, yksi Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimmista näytelmäkirjailijoista, tekee paluun Dramatenin kuninkaalliseen teatteriin 19 vuoden tauon jälkeen. Stilla liv on ensemble-näytelmä, josta puuttuvat repliikit lähes täysin – sen sijaan teoksen keskiössä ovat katseet, eleet ja liikkeet.

Kuvassa Fanny Laslo-Westin, Signe Mattsson, Nina Fex ja Irene Lindh.
Kuva: Sören Vilks

Suurnäyttely Svenskt Tennin isästä

10.3.−17.8.

Arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDesin uusi päänäyttely keskittyy modernismin pioneereihin kuuluvaan Josef Frankiin, joka tunnetaan parhaiten tuotannostaan sisustusliike Svenskt Tennille. Josef Frank − Against Design on kattavin Josef Frankista koskaan tehty näyttely, ja Skeppsholmenilla sijaitsevassa museossa esillä on arkkitehti-muotoilijan tuotannon koko kirjo arkkitehtuurista huonekaluihin ja värikkäisiin kuvioihin.

Kuva: ArkDesin kokoelmat

Tukholman taideviikko

21.−26.3.

Tukholman taideviikko on tapansa mukaan pullollaan korkeatasoisia tapahtumia. Yhtenä merkittävimmästä voidaan mainita Market Art Fair -taidemessut, jotka kokoavat 24.−26.3. Pohjoismaiden johtavat galleriat Färgfabrikeniin. Tämän lisäksi kaupungin suuret taideinstituutiot järjestävät erilaisia näyttelyitä, performansseja ja luentoja.

Kuvassa: Frank Stellan teos Wetterling Galleryssä

Yhteystiedot Tietosuoja