Jaa Seuraa

Edulliset ja laadukkaat majasijat

Teksti ja kuvat: Taneli Männikkö
Julkaistu: 11.6.2014
Päivitetty: 09.05.2017

Perinteisen hotelliyöpymisen sijaan Tukholmasta voi löytää tarpeisiinsa sopivan majoituksen edullisesti niin keskustan sydämestä kuin sen laitamilta. Tarjolla on itsepalvelukonseptilla toimivia hotelleja, designia sekä persoonallisia huoneistoja.

Kiehtovia tulokkaita Tukholman hotellimarkkinoilla ovat Scandic Upplandsgatan ja Scandic No 53 (ent. HTL). Hotellien sijainnit ovat loistavia, sillä kaupungin tärkeimmät ostoskadut, tavaratalot ja vilkas ravintola- ja yöelämä ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Kaukana eivät ole myöskään Gamla Stanin kujat, ja pidemmälle hamuaville T-Centralenin metropysäkki sekä keskusrautatieasema ovat sopivasti kulmilla.

Hotellien huoneissa on panostettu laatuun, mutta tästä huolimatta majasijaa tarjoillaan edullisin hinnoin. Kruunujaan voi myös säästää muuhun tarpeeseen varaamalla ikkunattoman Sleeper roomin.

Lähes vastaavalla konseptilla toimivat myös Story-hotellit, jotka löytyvät Stureplanilta ja kaupungin ulkopuolelta, ravintolatiheästä Sundbybergistä. Kirjautuminen toimii avainkoodin avulla, ja kivutonta itsepalvelua vastaan saa mukavan ja suhteellisen edullisen majasijan mainiolta paikalta – palvelujen ja menomestojen juurelta.

Uusi edullinen design-hotelli Motel L on raikas uutuus keskustan eteläpuolelle vauhdilla kehittyneessä Hammarby Sjöstadin kaupunginosassa. Design-hotellin sisustuksessa on nähtävissä muun muassa suunnittelija Lisa Bengtsonin mielikuvituksellisia kädenjälkiä, ja kaiken kukkuraksi varsin edullisia hintoja – myös perhehuoneille.

Yön vankilassa…

… ei tarvitse merkitä synkkää päätöstä illalle, vaan päinvastoin osuvaa ja edullista majoitusvalintaa. Tukholman motelli- ja retkeilymajavalikoimasta löytyy näet myös useita persoonallisia ja keskeisellä paikalla sijaitsevia helmiä.

Kävelymatkan päässä Södermalmin trendikkään Hornstullin metropysäkistä sijaitsevassa vehreässä Långholmenissa voi valita majapaikakseen vanhan vankilan, jossa yövytään kirjaimellisesti sellissä. Aivan vierestä löytyy myös suosittu uimaranta.

Perinteistä poikkeavan kokemuksen tarjoavat myös esimerkiksi Generator Stockholm sekä vene- tai laivamajoitukset, kuten Slussenin lähellä sijaitseva The Red Boat ja Skeppsholmenin perinteikäs af Chapman.

Ruotsin turistiliiton STF:n  sekä Tukholman Vandrarhem-verkkosivuilta voi etsiä muita edullisia majoitusvaihtoehtoja.

Asteen kodikkaampaa

Mikäli mielii Tukholma-kokemukselleen kodikkaampaa majoitusratkaisua, huoneistohotelli on myös oiva vaihtoehto. Sellaisia tarjoaa muun muassa StayAt. Sen majoituskohteet löytyvät keskustan ulkopuolelta, mutta hyvien yhteyksien päässä Brommassa (Alvikissa) ja Kistassa jättimäisen ostoskeskuksen ja metronpysäkin läheisyydessä.

Asumisvaihtojen kirjoa voi seuloa myös suositun Airbnb-palvelun kautta, jossa ihmiset tarjoavat omia kotejaan majapaikaksi. Palvelusta löytää edullisia vaihtoehtoja ympäri Tukholmaa – yhdestä makuuhuoneesta kokonaisiin asuntoihin.

  • Scandic No 53:n huoneista on lyhyt matka keskustan nähtävyyksiin, ravintoloihin ja yöelämään.

  • Design-hotelli Motel L sijaitsee trendikkäässä Hammarby Sjöstadin kaupunginosassa.

  • Långholmenissa voit viettää yön vapaaehtoisesti telkien takana.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja