Jaa Seuraa

Edulliset ja laadukkaat majasijat

Teksti ja kuvat: Taneli Männikkö
Julkaistu: 11.6.2014
Päivitetty: 06.09.2016

Perinteisen hotelliyöpymisen sijaan Tukholmasta voi löytää tarpeisiinsa sopivan majoituksen edullisesti niin keskustan sydämestä kuin sen laitamilta. Tarjolla on itsepalvelukonseptilla toimivia hotelleja, designia sekä persoonallisia huoneistoja.

Kiehtova tulokas Tukholman hotellimarkkinoilla on HTL Upplandsgatanilla ja Kungsgatanilla. Hotellien sijainnit ovat loistavia, sillä kaupungin tärkeimmät ostoskadut, tavaratalot ja vilkas ravintola- ja yöelämä ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Kaukana eivät ole myöskään Gamla Stanin kujat, ja pidemmälle hamuaville T-Centralenin metropysäkki sekä keskusrautatieasema ovat sopivasti kulmilla.

Kirjautumisen hotelliin voi suorittaa itse lentokentän lähtöselvityksen tapaan varauskoodin avulla, ja avaimen voi halutessaan saada myös suoraan älypuhelimeensa kaupunkioppaan kera. Hotellien lounge-tiloissa on toki myös palvelevaa henkilökuntaa.

Hotellien huoneissa on panostettu laatuun, mutta tästä huolimatta majasijaa tarjoillaan edullisin hinnoin. Kruunujaan voi myös säästää muuhun tarpeeseen varaamalla ikkunattoman Sleeper roomin.
(HTL-hotellit muuttuvat syksyn 2016 aikana Scandic-hotelleiksi.)

Lähes vastaavalla konseptilla toimivat myös Story-hotellit, jotka löytyvät Stureplanilta ja kaupungin ulkopuolelta, ravintolatiheästä Sundbybergistä. Kirjautuminen toimii avainkoodin avulla, ja kivutonta itsepalvelua vastaan saa mukavan ja suhteellisen edullisen majasijan mainiolta paikalta – palvelujen ja menomestojen juurelta.

Uusi edullinen design-hotelli Motel L on raikas uutuus keskustan eteläpuolelle vauhdilla kehittyneessä Hammarby Sjöstadin kaupunginosassa. Design-hotellin sisustuksessa on nähtävissä muun muassa suunnittelija Lisa Bengtsonin mielikuvituksellisia kädenjälkiä, ja kaiken kukkuraksi varsin edullisia hintoja – myös perhehuoneille.

Yön vankilassa…

… ei tarvitse merkitä synkkää päätöstä illalle, vaan päinvastoin osuvaa ja edullista majoitusvalintaa. Tukholman motelli- ja retkeilymajavalikoimasta löytyy näet myös useita persoonallisia ja keskeisellä paikalla sijaitsevia helmiä.

Kävelymatkan päässä Södermalmin trendikkään Hornstullin metropysäkistä sijaitsevassa vehreässä Långholmenissa voi valita majapaikakseen vanhan vankilan, jossa yövytään kirjaimellisesti sellissä. Aivan vierestä löytyy myös suosittu uimaranta.

Perinteistä poikkeavan kokemuksen tarjoavat myös esimerkiksi Generator Stockholm sekä vene- tai laivamajoitukset, kuten Slussenin lähellä sijaitseva The Red Boat ja Skeppsholmenin perinteikäs af Chapman.

Ruotsin turistiliiton STF:n  sekä Tukholman Vandrarhem-verkkosivuilta voi etsiä muita edullisia majoitusvaihtoehtoja.

Asteen kodikkaampaa

Mikäli mielii Tukholma-kokemukselleen kodikkaampaa majoitusratkaisua, huoneistohotelli on myös oiva vaihtoehto. Sellaisia tarjoaa muun muassa StayAt. Sen majoituskohteet löytyvät keskustan ulkopuolelta, mutta hyvien yhteyksien päässä Brommassa (Alvikissa) ja Kistassa jättimäisen ostoskeskuksen ja metronpysäkin läheisyydessä.

Asumisvaihtojen kirjoa voi seuloa myös suositun Airbnb-palvelun kautta, jossa ihmiset tarjoavat omia kotejaan majapaikaksi. Palvelusta löytää edullisia vaihtoehtoja ympäri Tukholmaa – yhdestä makuuhuoneesta kokonaisiin asuntoihin.

 

  • Itsepalvelukonseptilla toimivan HTL:n huoneista on lyhyt matka keskustan nähtävyyksiin, ravintoloihin ja yöelämään.

  • Design-hotelli Motel L sijaitsee trendikkäässä Hammarby Sjöstadin kaupunginosassa.

  • Långholmenissa voit viettää yön vapaaehtoisesti telkien takana.

Ajankohtaista Tukholmassa

Lars Norén palaa Dramateniin

18.3.−8.6.

Lars Norén, yksi Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimmista näytelmäkirjailijoista, tekee paluun Dramatenin kuninkaalliseen teatteriin 19 vuoden tauon jälkeen. Stilla liv on ensemble-näytelmä, josta puuttuvat repliikit lähes täysin – sen sijaan teoksen keskiössä ovat katseet, eleet ja liikkeet.

Kuvassa Fanny Laslo-Westin, Signe Mattsson, Nina Fex ja Irene Lindh.
Kuva: Sören Vilks

Suurnäyttely Svenskt Tennin isästä

10.3.−17.8.

Arkkitehtuuri- ja designkeskus ArkDesin uusi päänäyttely keskittyy modernismin pioneereihin kuuluvaan Josef Frankiin, joka tunnetaan parhaiten tuotannostaan sisustusliike Svenskt Tennille. Josef Frank − Against Design on kattavin Josef Frankista koskaan tehty näyttely, ja Skeppsholmenilla sijaitsevassa museossa esillä on arkkitehti-muotoilijan tuotannon koko kirjo arkkitehtuurista huonekaluihin ja värikkäisiin kuvioihin.

Kuva: ArkDesin kokoelmat

Tukholman taideviikko

21.−26.3.

Tukholman taideviikko on tapansa mukaan pullollaan korkeatasoisia tapahtumia. Yhtenä merkittävimmästä voidaan mainita Market Art Fair -taidemessut, jotka kokoavat 24.−26.3. Pohjoismaiden johtavat galleriat Färgfabrikeniin. Tämän lisäksi kaupungin suuret taideinstituutiot järjestävät erilaisia näyttelyitä, performansseja ja luentoja.

Kuvassa: Frank Stellan teos Wetterling Galleryssä

Yhteystiedot Tietosuoja