Mitä saisi olla?

Elämysten Tukholma

Kuva: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Jaa Seuraa

Helmikuinen Tukholma on täynnä elämyksiä! Herkuttele, hulluttele tai talviurheile urbaaneissa maisemissa.

Tukholma, talvi, laskettelu, lumilautailu, Hammarbybacken

48 h: Aktiivinen talviloma Tukholmassa

Tukholmassa on loistavat mahdollisuudet liikkua aktiivisesti – säällä kuin säällä. Perinteisten talviurheilulajien lisäksi tarjolla on pittoreskeja kaupunkinäkymiä laivan kannelta tai kattojen yläpuolelta.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ilmaista-tekemista-koko-perheelle-600x300

Ilmaista tekemistä koko perheelle

Lapsiperheen Tukholman-matkan voi hyvin tehdä pienemmälläkin budjetilla, sillä ympäri kaupunkia löytyy monenlaista ilmaista tekemistä kaikenikäisille. Päivä tai pari kuluu mukavasti puistoissa, museoissa ja kulttuurin parissa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ruokakierros-600x300

Opastetulle ruokakierrokselle Tukholmaan

Opastettu ruokakierros Tukholmassa tutustuttaa paikalliseen ruokakulttuuriin, joka on herkullinen sekoitus perinteisiä raaka-aineita ja kansainvälisiä makuja.

Lue lisää
Tukholma-fi-Yllytyshullujen-Tukholma-600x300

Yllytyshullujen Tukholma

Tukholma on aurinkoinen ja leppoisa kaupunki, mutta jännitystä kaipaavillekin löytyy tarjontaa. Tässä muutama ehdotus omien rajojensa testaamiseen, kuitenkin turvallisissa puitteissa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Oppimisen-iloa-Sodertaljessa-600x300-b

Oppimisen iloa Södertäljessä

Södertäljen kaupunki, noin 35 km Tukholmasta etelään, on mahtava koko perheen retkikohde. Monet nähtävyydet kutittelevat uteliaisuutta ja houkuttelevat kaikenikäisiä oppimaan lisää. Päivä tai kaksi hurahtaa helposti tieteen, tekniikan, historian, eläimien ja luonnon parissa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Yoelama-tutuksi-Hallwylska-600x300

Tukholman yöelämä tutuksi

Tukholman tyylikkäissä yökerhoissa ja trendikkäissä baareissa nautitaan värikkäistä drinkeistä. Toisinaan juhlat jatkuvat pikkutunneille asti.

Lue lisää
Tukholma-fi-Designin-ystavan-Tukholma-Skogskyrkogarden-600x300

Designin ystävän Tukholma

Arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneelle Tukholma on alati inspiroiva kohde. Ruotsalaisdesignin helmiä pääsee näkemään jo kaupunkikävelyllä, mutta kannattaa myös piipahtaa putiikkeihin, ravintoloihin ja näyttelyihin.

Lue lisää
Tukholma-fi-Kasvis-ja-vegaaniruoka-Halsocafet-600x300

Kasvis- ja vegaaniruokaa Tukholmassa – suosikkiartisti Promoe paljastaa lempiravintolansa

Kasvis- ja vegaaniruoka maistuu yhä useammalle, ja trendi näkyy myös Tukholman ravintoloiden ja kauppojen monipuolistuneessa tarjonnassa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Yhteinen-aktiiviloma-600x300-b

Yhteinen aktiiviloma Tukholmassa

Starttaa sporttikevät Tukholmassa. Aktiiviloma tekee hyvää parisuhteelle ja antaa uutta inspiraatiota treeniin myös kotiin vietäväksi. Täydelliseen viikonloppuun kuuluu ainakin harjoittelua personal trainerin kanssa, uusia haasteita nyrkkeilysalilla ja pitkiä kävelylenkkejä luonnon helmassa.

Lue lisää
Tukholma-fi-Loyda-nykytaide-galleriakierroksella-600x300

Löydä nykytaide galleriakierroksella

Tukholma on ollut nykytaiteen maailmankartalla oikeastaan jo sen syntyajoista lähtien – eli Ruotsissa Moderna Museetin perustamisesta vuonna 1958. Museoiden ohella kannattaa kurkistaa gallerioihin, joista löytyy tuorein taidekattaus.

Lue lisää
Tukholma, kylpylä, Yasuragi

Video: Japanilainen kylpylä keskellä Tukholman saaristoa

Upea Yasuragi tarjoaa hetken täydellistä rentoutumista. Kurkistimme, millainen tunnelma japanilaishenkisessä spa'ssa vallitsee.

Lue lisää
Tukholma, Junibacken, lapsi, lapsiperhe, perhe

48 h: Perhelomailijan suosikkikohde

Tukholma on hieno matkakohde lapsiperheelle. Junibackenin satujuna on valloittava kokemus koko perheelle: taaperot viihtyvät Gröna Lundin minikarusellissa ja isommille on tarjolla niin tieteellisiä kokeita kuin polkuveneilyä Djurgårdenin vesillä. Tässä vinkkimme parin vuorokauden miniloman ohjelmaksi!

Lue lisää
Tukholma-fi-Tekniska-Museet-Megamind-600x300

Video: Vieraile Tekniska Museetissa

Tekniska Museet Tukholmassa on riemukas elämys koko perheelle. Uutuusnäyttely Megamind sukeltaa mielen ja aistien syövereihin, ja selvittää miksi havaitsemme ja koemme asiat tietyllä tavalla. Katso videolta, millaisia yllätyksiä näyttely kävijöilleen tarjoaa!

Lue lisää
Tukholma-fi-Hyvan-olon-Tukholma-Centralbadet-600x300

Hyvän olon Tukholma

Tukholmassa itsensä hemmottelu on helppoa, sillä kaupunki on pullollaan kylpylöitä, ulkoilumahdollisuuksia ja terveellisiä ruokapaikkoja. 48 tunnin hellittelyloman jälkeen on mukava palata kotiin täynnä uutta energiaa.

Lue lisää
Tukholma-fi-48h-Teatteriviikonloppu-11-15-600x300

48h: Teatteriviikonloppu Tukholmassa

Tukholmassa on tarjolla monipuolinen kattaus teatteria laidasta laitaan. Seuraavassa viikonlopun mittainen paketti erilaisia esityksiä teatterin ystäville – ajankohtaisen ohjelmiston löydät esityspaikan linkkiä klikkaamalla.

Lue lisää
Minttu Vesala

Minun Tukholmani: Minttu Vesala

Suomen ensimmäinen stylisti, Minttu Vesala, nauttii Tukholman kaduilla kävelystä ja meren läheisyydestä. Modernan näyttelyt tuovat työhön vaikutteita.

Lue lisää
Tukholma-fi-Moniulotteisia-elamyksia-Cosmonova-600x300

Moniulotteisia elämyksiä

Tukholmassa voi lisätä leffaelämyksiin uusia ulottuvuuksia tai hypätä itse mukaan osaksi legendaarisen bändin esitystä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Ruokabloggaajat-600x300b

Minun Tukholmani: Suomalaisten ruokabloggaajien suosikkikohteet

Tukholma on ruokakohteena rento ja aikaansa edellä. Kaupungin monipuolinen tarjonta innoitti myös suomalaisia ruokabloggaajia, jotka matkustivat kaupunkiin viikonlopuksi uusien makuelämysten perässä.

Lue lisää
Tukholma-fi-Juha-Lind-600x300

Jääkiekkoa Tukholman tyyliin

Juha Lindin tulee yhä seurattua tuttuja ruotsalaisjoukkueita, vaikka omista jääkiekkovuosista Ruotsissa on jo aikaa.

Lue lisää
Tukholma, ruoka, toffee, kola, Pärlans Konfektyr

Video: Toffeetaivas Pärlans Konfektyr

Pärlans tarjoaa ihastuttavan yhdistelmän 1930-luvun jatsahtavaa tunnelmaa sekä herkullisimpia toffeita ja makeisia. Tätä Södermalmin makeinta paikkaa ei kannata missata! Tarjoilemme maistiaisia pahimpaan toffeennälkään:

Lue lisää
Tukholma, kahvila, kahvi, tee, afternoon tea, Svenskt Tenn

Kahvihetkiä ja teenautintoja Tukholmassa

Istahda kaupunkikierroksen ja shoppailun lomassa hyvin ansaitulle teekupposelle tunnelmalliseen salonkiin. Tukholmasta löydät myös huipputasoisen kahvilakulttuurin.

Lue lisää
Tukholma

Kameran kanssa kävelylle

Tukholma täydellisestä kuvakulmasta? Opastetulla valokuvauskierroksella näet kaupungin uusin silmin ja nappaat täydelliset otokset.

Lue lisää
Tukholma, valokuva, valokuvataide, taide, museo, taidemuseo, valokuvamuseo

Valokuvataiteen uusi nousu

Tukholmasta on viime vuosina kehittynyt kiinnostava vierailukohde valokuvataiteen ystäville. Valokuvauksen uudesta kukoistuskaudesta voidaan kiittää pitkälti taidehalli Fotografiskaa, joka on nostanut Tukholman alan kansainväliseen keskiöön.

Lue lisää
Tukholma, linna, kuninkaallinen, Drottningholm, Drottningholmin linna

Kurkistus kuninkaalliseen elämään

Tukholman seutu on täynnä kuvankauniita linnoja, mutta parhaat ovat tietysti ne, joissa oleskelevat itse Ruotsin kuninkaalliset. Esittelemme kaksi upeaa linnaa: kuningasperheen kodin ja työpaikan.

Lue lisää
Tukholma, muoti, shoppailu, Södermalm, SoFo, King Lily

Vinkeä vintage-SoFo

Tukholman Södermalmin SoFo tunnetaan rennosta ilmapiiristä myös Ruotsin ulkopuolella. Alueella on runsaasti yksilöllisiä liikkeitä sekä ravintoloita ja kahviloita.

Lue lisää
Tukholma

Rentoa luksusta Tukholmassa

Hienostunut miniloma tyylikkäässä ja monipuolisessa Tukholmassa on muutakin kuin samppanjaa ja shoppailua. Vaikka toki nekin kuuluvat olennaisena osana rentouttavaan luksusviikonloppuun...

Lue lisää
Tukholma, ravintolat, ruoka, Le Rouge Brasserie

Makujen ja kulttuurin liitto

Tukholmasta löytyy paljon vaihtoehtoja, kun haluaa yhdistää taiteen, viihteen ja nautinnolliset ruokaelämykset.

Lue lisää
Tukholma, urheilu, liikunta, triathlon, Jonas Littorin

Minun Tukholmani: Triathlonisti Jonas Littorin

Triathlon-harrastaja Jonas Littorinilla on takanaan Ironman-kilpailuja, joihin hän on valmistautunut Tukholman järvissä, metsissä ja pyöräteillä. Pyysimme Jonasta jakamaan parhaat vinkkinsä aina treenipaikoista paikallisiin tapahtumiin.

Lue lisää
Tukholma, metro, metroasema, taide, Universitetet, Françoise Schein

Taidetta maan alla

Taideteokset Tukholman metrossa ovat kuin ensyklopedia ruotsalaisesta nykytaiteesta. Listasimme kahdeksan mielenkiintoisinta kohdetta.

Lue lisää
Tukholma, Marica Rosengård

Minun Tukholmani: Marica Rosengård

Välitön tunnelma ja rento small talk. Ne tekevät Tukholmasta erityisen nastan paikan, sanoo muotikuvaaja Marica Rosengård. Kansainvälisen malliuran tehnyt Rosengård asuu ja työskentelee nykyään sekä Helsingissä että Tukholmassa.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja