Jaa Seuraa

Yhteydet lentokentiltä keskustaan

Teksti: VisitSweden.com
Kuvat: Cecilia Larsson/imagebank.sweden.se
Julkaistu: 9.1.2014
Päivitetty: 19.04.2016

Keskustaan matkustat lentokentältä sujuvasti joko junalla, bussilla tai taksilla.

Tukholma – Arlanda

Yhteydet Arlandasta keskustaan ovat vallan mainiot.

Junista Arlanda Express-pikajuna liikennöi Tukholman keskustan ja Arlandan lentoaseman välillä ilman pysähdyksiä, ja matka kestää vain 20 minuuttia. Myös kauko- ja seutujunat liikennöivät tiheästi Arlandan lentoasemalle.

Bussit liikennöivät Arlandan lentoaseman ja Tukholman keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevan terminaalin (Cityterminalen) välillä noin 10 minuutin välein päiväsaikaan. Yöliikenteen aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan. Matka kestää n. 45 minuuttia. Reitillä voi olla aika ajoin ruuhkaa.

Useat taksiyritykset liikennöivät Tukholmassa ja niiden taksat voivat vaihdella. Huomioithan, että Arlandan lentokentältä ja lentokentälle sovelletaan kiinteitä taksoja, jotka vaihtelevat suuresti. Varmista aina taksa ennen lähtöä. Isoimpien yritysten takseissa on aina kuljettajan nimi ja id-kortti etuikkunassa.

Edullinen ja nopea tapa matkustaa Arlandaan Tukholman keskustasta ja pohjoisista lähiöistä on ottaa Märstan asemalta (jonne vie paikallisjuna Tukholmasta) SL-bussi 583. Tämän paikallisliikenteen bussin reitille ei ruuhkia osu, matka kestää korkeintaan vartin terminaalin ovelle, ja bussissa käy paikallisjunaan ostamasi lippu.

Tukholma – Bromma

Bromma on Tukholman kaupunkilentokenttä ja sieltä on nopein reitti Ruotsin pääkaupungin keskustaan.

Lentokenttäbussi Bromman lentokentälle on suoralinja, joka lähtee Tukholman Keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevasta Cityterminaalista.

Bromman lentokentälle pääsee kätevästi myös SL-paikallisliikenteen bussilla. Huomioithan, että tähän bussiin sinun pitää ostaa lippu etukäteen esimerkiksi Pressbyrå-kioskista, sillä SL-busseissa ei enää myydä lippuja.

Tukholma – Skavsta

Skavstan lentoaseman ja Tukholman keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevan terminaalin (Cityterminalen) välillä liikennöi busseja.

Matka kestää noin 1 h 20 minuuttia ja aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan. Reitillä voi olla aika ajoin ruuhkaa.

 

 

  • Arlandaan pääsee junalla, bussilla ja taksilla.

HUOM: Tarkista aina hinnat, tarjoukset, aikataulut ja mahdolliset poikkeukset liikennejärjestelyihin ennen matkaa tekstissä esiteltyjen yritysten kotisivuilta. Tämä sivusto ei vastaa virheistä tai puutteista tiedoissa.

Ajankohtaista Tukholmassa

Mitt 50-tal

10.11.2017-

Nylonsukat, korsetit, kapeat vyötäröt…

Nordiska muséetin uusi näyttely “Mitt 50-tal” herkuttelee 1950-luvun muodilla ja luo samalla katseen sen ajan muoti-ihanteisiin.

Kuva: Peter Segermark / Nordiska muséet

Bergmanåret 2018

1.1.-31.12.2018

Vuonna 2018 juhlistetaan 100 vuotta sitten syntynyttä Ingmar Bergmania. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään niin eri puolilla Ruotsia kuin Eurooppassakin.

Lue lisää

Yhteystiedot Tietosuoja